Banner

Nehéz elfelejteni

Szerző: dfcwolf | 2019-06-19 09:54:00

Olvastam az ügyvezetővel készített riportot az egyik sportlapban és hiába próbáltam, nem tudtam átvenni az optimizmusát, mert még annyira bennem van az elmúlt évek vergődése, hogy az nem enged teret az indokolatlan jókedvnek.

Állítólag nálunk állandóság van és türelem, a koncepció pedig betonsima. Csak az elmúlt öt évet nézve sem ez köszön vissza számomra, hiszen öt évvel ezelőtt éppen az Európa Ligára készülgettünk és túl voltunk egy fantasztikus kupadöntőn. Erős volt a keretünk és azt gondoltuk, elindultunk az úton. Óriásit kellett tévednünk. Sivictől megvált a klub és a húzó neveket is eladtuk a csapatból. Edzők váltogatták egymást, és közben még Julian Jenner is megfordult a csapatunkban. Sajnos, ezekért soha nem lett felelősségre vonva senki. Csak a mutogatás ment, következmények nem lettek.

Az elmúlt 3 évben folyamatosan a kiesés ellen küzdöttünk és csak az Isteni szerencse mentett meg minket attól, hogy szégyenszemre kiessünk. Annyira betonsima a mi koncepciónk, hogy edzők és sportigazgatók váltogatták egymást, mindenki mást erőltetvén a csapatra. Volt itt magyar iskola, német iskola és most spanyol. Mindez 5 év alatt. Az is igaz, hogy türelem is volt, hiszen a vezetők közül emiatt senki nem ütötte meg a bokáját és mindenki a helyén ülhet. Pedig állítólag rossz volt a gazdálkodásunk és nem volt fenntartható…

Mondjuk egy marketing managertől el kellett köszönni. Eszembe ötlött, milyen fura az, hogy a vezetők egy részét egy régi szurkolói csoport adja. Lehet, hogy öt év múlva a SUD emberei lesznek igazgatói székekben. Akkor tuti rend lenne.

Szóval nincs ok itt az optimizmusra. Bizonyítani kellene végre, hogy valóban megérdemli ez a klub a szurkolóit, mert lehet a tábort fényesre nyalni minden cikkben, de valamit adni is kellene végre nekik. Sikereket! Persze, tudom, hogy az utolsó 20 forduló alapján milyen jók vagyunk… De ez a rohadt bajnokság 33 fordulós és közben kitömött minket az Újpest, a Fradi, és még a Mezőkövesd is simán elvert minket. Csak ez a három meccs 15 kapott és 0 rúgott gólt hozott.

Tudom, hogy nem szabad megragadni a múltban, de azt is tudom, hogy nem szabad elfelejteni, mert akkor képesek vagyunk újra elkövetni ugyanazokat a hibákat. Itt a nyár. Mindenki pihenje ki magát és reménykedjen egy jobb szezonban. Az elmúlt évektől jobbat nem olyan nehéz elképzelni.

Aki mibennünk nem bízik, az önmagában sem bízik. Aki mibennünk nem bízik, az a mi fényes jövőnkben sem bízik. És aki a mi boldog, fényes jövőnkben nem bízik, az áruló.

És ezt olvastad már?
Banner
Hozzászólások

1 2 3 4 5 > 

42. sverige |Válasz erre: 40. dfcwolf
2019-06-21 15:12:50 Barna öves, Tag
Ebben a naptári évben megjelent legalább 25-30 véleményközlö cikked, cikketek. Szinte mind kritika a csapat, a játék, a hozzáállás, a játékosok, a vezetöség, stb. felé. Tedd a szívedre a kezed, s öszintén, csak igennel vagy nemmel válaszolj (igen esetén még azt is, hogy mikor)! Volt-e olyan, hogy csupán a cikk (írás) hatására változott valami?
41. sverige |Válasz erre: 38. tarhinho
2019-06-21 15:09:14 Barna öves, Tag
Köszönöm a hosszú választ. Változatlanul sok mindenben igazat adok neked, s sok mindenben elfogadom az érveidet és sok mindenröl meg is gyöztél.
Azért ez a Vági-ügy valljuk be a "ti" álláspontotokat erösíti, s ez amikor én írtam még nagyon nem volt képben. Teljesen váratlan, hirtelen, átgondolatlan döntés volt, s nálam is kiverte a biztosítékot. (Nem szép dolog volt erre hivatkozni :-) )
S akkor, ha már szóba hoztad, akkor nézzük pl. ezt az én szemszögömböl.
Megjelent a hír, a cikkek alatt összesen azóta született kb. 150 komment erröl, ebböl 140 negatív (nem számoltam meg, csak kb.), volt aki egymaga legalább huszat írt. Fog valami változni a 140 komment hatására? Még ha olvassák is a klubházban... Semmi! Ez borítékolható.
Az én elvárásom kb. az lenne (utaltam is rá, erre nem reagáltál), hogy akár a DSZK, akár az amigeleken.hu a klubnál pl. nyilt levélben tiltakozna, s kifejtené, hogy miért nem szeretnék a szurkolók Vágit DVTK mezben látni (illetve rákérdezne, hogy hogyan is illik a koncepcióba, stb.). Ugyanis Tajti honnan tudhatná, hogy Vági hogy viselkedett a játékosainkkal illetve szurkolóinkkal miután elment innen. S kérnék a szerzödtetés felülbírálását:
A jogban igenis van lehetöség arra, hogy utólag felülvizsgálják, esetleg semmissé nyilvánítsák a szerzödést.
De ha mégsem menne, akkor legalább tisztázhatná magát a játékos, sportvezetö. Mert ez így mi? Nem írom le... :-)
Tehát személy szerint nekem az a problémám ezzel a fórummal így, hogy kb. olyan, mint amikor a dolgozók az öltözöben szídják a fönököt, meg a vezetést. Okkal, joggal. A legnagyobb hangút felkérik, hogy képviselje az érdeküket, pl. legyen szakszervezeti bizalmi (kb. ez lenne a DSZK). Elvállalja, s amikor pozícióba kerül, akkor meghasonul. Az öltözöben továbbra is nagy a hangja, de felfelé már nem. Ez azért elég tipikus.
Szóval, ha arról írtok, hogy hallatni kell a hangunkat, akkor hallassuk, de a megfelelö módon, a megfelelö fórumon.
Részemröl lezártam ezt a kérdést!
40. dfcwolf
2019-06-21 14:02:40 Fekete öves, Őstag
Szerintem rendszeresen olvasnak minket, ez nem kédés. Pont ezért tettem a végére az idézetet. Valami ilyen gondolatmenetet válthat ki egy ilyen cikk. Azt nem várom el, hogy úgy igazoljanak játékost, ahogy a szurkolók szeretnék, mert akkor Messit és Ronaldót kellene megkeresniük. Viszont azt elvárnám, hogy ha valakit a szurkolók nem szeretnének, az ne kerülhessen ide. Ez már nem olyan nagy kérés szerintem. Persze ehhez tudni kellene azt, hogy kit nem szeretnének... Ehhez viszont ismerni kellene a szurkolókat, vagy akik ismerik, azokat megkérdezni. Biztos vagyok benne, hogy a klubházban is lett volna olyan aki megmondja, ez nem jó ötlet.
39. vebgy*
2019-06-21 11:36:14 Fekete öves, Veterán
Telitalálat ez a cikk így az uborkaszezonban !! /" Eszembe ötlött, milyen fura az, hogy a vezetők egy részét egy régi szurkolói csoport adja. Lehet, hogy öt év múlva a SUD emberei lesznek igazgatói székekben. Akkor tuti rend lenne."...Ezen meg behaltam !! :D / Most már tényleg a csapattól várjuk el, hogy fényesre nyaljon minket SIKEREKKEL...
38. tarhinho |Válasz erre: 32. sverige
2019-06-20 23:59:31 Barna öves, Tag
köszi a reakciót! bár nem a kommenteddel van bajom, csak az általad felvetett dolgokkal.
ez egész egyszerűen nem hangulatkeltés!
hanem életszerűen, az élet rendjének megfelelően, egy számvetés.
mindennek megvan az ideje. kiörömködte magát mindenki: bennmaradtunk. elment mindenki kicsit pihenni oké. most pedig nézzük meg, hogy mit hagytunk magunk mögött, mi volt jó és rossz az utóbbi év(ek)ben és vonjuk le a megfelelő konzekvenciákat. fals kép, ha azt gondolja a vezetőség, hogy minden rendben volt/van.
pozitív kritika. fogja fel bárki ahogy akarja, de építő, segítő jellegű, ez a lényeg!

nem lehet mindig a problémákat félre söpörni, mindig félre nézni, mindig megbocsátani, nem foglalkozni vele.
ha valakinek a gyermeke belenyúl a konnektorba, rászólsz, és megtanulja, hogy többet ne forduljon elő vele.

szóval nem neked reagálom, vagy ne vedd kérlek személyeskedésnek, de megint írnék pár gondolatot.

"változni nem fog semmi."
ez az igazán szomorú. de a még szomorúbb az lenne, ha nem születnének ilyen cikkek, és nem jelezné senki ebbéli igényünket a változásra, és csak a csendes belenyugvás lenne. az még azt is feltételezné, hogy "jó ez így ezeknek a hülyéknek".

"A klubházból ki olvassa az oldalt? "
többen, mint gondolnánk. ne légy kishitű. hiba lennne, nem olvasni. gondold el, hogy árulsz el egy terméket pl.budipapírt ami érdesre marja a hátsódat. ezt a budipapírmánia.hu oldalon véleményezik, hogy a termékeddel baj van, nem jó, nem fogok többet vásárolni. te meg csak nézel, hogy nem megy a biznisz, pedig szerinted mindent jól csinálsz. nem olvasnál utána egy mértékadó, véleményező oldalon, hogy mit írnak a saját termékedről?

"Most öszintén, te el tudod képzelni, hogy Sántha reggel a megbeszélést azzal kezdi, hogy leigazoljuk XY-t, mert olvasta az amigeleken.hu-n"
most őszintén, nem ez lenne egy igazán jó, felelős gazda ismérve? ha én egy igazán jó ügyvezető igazgató lennék, meg lenne rá az emberem, aki jelez mindent fontos infót a portékámról. azt, hogy utána beviszem e a megbeszélésre eldöntöm, mert én vagyok az ügyvezető. de tudok róla! tudnom kell róla. ha egy téglaforgalmazó vagyok, akkor igenis tudok a bramac új technológiájáról, maximum nem veszem figyelembe a saját felelősségi döntésem terhére és annak következményeivel, hogy elmegy mellettem a piac innovációban.
(megjegyzés: nyílván utópisztikus dolgot ne várjunk, hogy leigazolják Vágit, vagy Lipcsei Petit, mert itt írja valaki. de az erre megbízott emberemnek tudnia kell, hogy valós a gondolat, ötlet vagy légbőlkapott. vagy egyszerűen súg, hogy nem illik bele a DVTK klubtörténelmébe! míg a másik oldal szerint, ha egy cégnél brainstormingolsz, akkor minden egyes f.szság ötletet fel kell írni a papírra/táblára, ami elhangzik, mert lehet abból jön valakinek jó ötlete. de itt is bejön a felelősség, hogy ki dönt az ötletről, mert ugyan lehet qrva jó ötlet Jenner (wtf?) leigazolása, vagy legyártani a Honfoglalás c.filmet Frankó Neroval, de komplett hülyeség. vkinek jóvá kell hagynia, azt mondani, hogy igen csináljuk. akkor nem a beíró, kommentelő, ötlethozó a felelős, hanem aki rábólintott. hogy pozitív dolgot is mondjak, szerintem rengetegen írnak itt be megyei csapatokból tehetségeket. az is vétek, ha ezek valójában a DVTK scoutja nem nézi meg legalább egy meccsen. lehetne gyémántot is találni, lásd Molnár Gabi. szóval ha valaki nem olvassa a klubházból a kommenteket, akkor valamilyen szinten, módon azzal igazából szánt szándékkal kárt okoz a DVTK-nak.)

"Hogy ki döntött? Nem biztos, hogy a DVTK, hiszen nem ö volt az építtetö..."
nyílván nem a DVTK, de felépült egy stadion. mire szánják, ha azt mondanák durciból a DVTK vezetői, hogy innentől a Vasas stadionban játszunk? hmm? kinek lenne az jó, hogy nem a DVTK építette, de nem a mindenkori DVTK használja? bármilyen személyes sérelem miatt beszékezik kékre (vagy zöld-fehérre), akkor ez van, mert nem a DVTK építette?
ilyenkor se szóljon senki, egy szurkolói oldal se polemizáljon a dologról, mert nincs közünk hozzá?
elénk raknak egy mákos heblehublát még nem kell megenned! elmondhatod a szakácsnak, hogy nem így szereted!
egy szurkolói honlap, vagy egy érdekképviselet ennyit tud tenni. a maga eszközeit kihasználja, hangot ad neki. ez a dolgok megfelelő rendje.
képzeljük el, hogy Zalaegerszegen bérel a DVTK stadiont egy évig, mert itt durci van. A stadion egy évig üresen áll, mert nem tetszenek a kék székek. ilyenkor mi van? ennek bárki örülne? ennek bármi értelme lenne?
épült egy stadion, kimondva, kimondatlan Miskolc közepén, Bulgárföldön, ennek a 'nyomorult' piros-fehér klubnak. ha törik, ha szakad, hosszú távon az lesz a vége, hogy ezt a stadiont a DVTK fogja használni, és nem ő építette..

"Taggyülés. Semmilyen ráhatásunk nincs, még ha szeretnénk is tisztán látni."
Így van, szeretnénk tisztán látni. A szurkoló ezt szeretné. Akkor a szurkolói honlap csak leírhatja ezt, nem? A háttérben lévő pókerjátszmáról tényleg nem fogjuk megtudni, hogy kinél van 5 ász, de attól még megkérdezni meg lehet? Jobb, az ha mély apátiába süllyed mindenki és várjuk a sült galambot?

"Jegyárak, szurkolók kiszolgálása, edzömeccsek. Írtam is, hogy az új marketinges közülünk való, tehát én bízom benne, hogy ebben lesz elörelépés."
na ebben bízunk mi is. előző kollégájának nem sikerült. teljes dilettantizmusról, egy adott munkakörnek a kellő hozzáértés nélküli felszínes, felületes műveléséről tett tanúbizonyságot. és megjegyzem elvileg ő is 'közülünk való' volt, mégse sikerült. Nagy Béla is 'közülünk való' volt és még neki se sikerült.
a bizalom megvan.
ha nyitott szemmel jár, és lásd ismeri is, akár olvassa a kommenteket, beszélget szurkolókkal, akkor ismeri is azok legégetőbb problémáit, és a lehető legjobban megpróbálja orvosolni. én momentán nem tudok elképzelni Diósgyőr drukkerként ennél fontosabbakat, tehát még egyszer:
- Jegyárak újragondolása, és csökkentése
- Vendégszektor áthelyezése a sarokba.
- Belvárosi jegyértékesítési pont kialakítása.
- Edzőmeccsekre járás lehetőségeinek megteremtése.
Ha ezt megoldja összeteszem a két kezem.

"Stadion. Lehet lovagolni ezen a vendégszektor dolgon, csak addig amíg 4254 az átlagnézöszámunk a 15 ezres stadionban, s csak akkor telik meg, amikor 90%-os akció van, addig nem ez a legfontosabb."
de. de sajnos ez az egyik legfontosabb. ki a volt egyáltalán az az agyament elméjű, aki berkata a kapu mögé?! ahogy a témakör is, volt ennek valaha valami felelőse? aki vállalta volna, hogy "Kedves szurkolók, én döntöttem a vendég drukkerek kapu mögötti elhelyezésen, mert..." én nem tudok a futball világban mozogva hasonló elképzelésből. a nagyobb szurkolói bázissal és respekttel bíró stadionokban a vendég szektor kvázi "a legrosszabb szükség helyek" a stadionban. még jó hogy nem az "óra alatti" jelenlegi hazai ultra szektor helyére rakták a vendéget, fűthető, párnázott székekkel. ez becsületbeli kérdés. erről szól a futball. hazai vs vendég. itt "virtálisan" nem 'welcome drink'-kel várjuk az ellent, ez egy pokoli stadion. volt. ide ne járjanak, csak rettegve, felnézve, csodálkozva, a vendég drukkerek. órákig tudnám ragozni a dolgok miértjét, hogy miért kell a vendégszektort a sarokban elhelyezni. nem mellesleg a szektor elzárások miatt, több hazai nézőt veszít a klub, minta nem a sarokban lenne.

és itt újra csak megragadnám az alap kiindulási elméleti kérdést: miért ne most? mikor? mikor? mikor beszéljünk erről? szezon közben beszéljünk erről, hogy szar helyen van a vendégszektor? mikor beszéljünk ezekről, amikor majd a hétvégi hazai előtt azért nem kapsz jegyet majd, mert rossz helyen van a vendégszektor?! akkor tudod mi lesz a válasz? ami most volt! szezon végén tudunk már csak változtatni rajta.

illetve megfordítanám a dillemádat és kérdésedet, hogy miért innen közelíted? miért ne telhetne meg 2000-rel több nézővel a stadion, amikor 90%-os akció van, és miért a vendégdrukkereknek kedvezünk, akik egész évben összesen nincsenek 2000en (kis túlzással, kivéve pl.fradisták létszáma)?

a sarkok jegyárairól ne is beszéljünk:))))) komplett idióta volt, aki azt beárazta, de az is aki jóváhagyta. és itt se lenne baj, ha azt mondják, oké, első év, hibáztunk, teszteltük, de most módosítjuk.

de pl.mikor beszéljünk az edzőmeccsek nonszenzitásáról, hogy nem lehet kilátogatni rá? de most figyelj, miért? mert nem volt idő kikérni a biztonsági engedélyt. na most szólok a barátodnak, hogy most kérje ki. na jó ne most, holnap szóljon oda az illetékeseknek, hogy 2019. július 3., szerdán hazai edzőmeccset játszunk. és ne július 2-án lepődjön meg a klubházi illetékes kolléga, hogy jaaaaa holnap játszunk és nem adják ki az engedélyt, ezért zárt kapus. ez szintén szánt szándékkal károkozás. megjegyzés: de ennél még az is egy jobb vagy vállalhatóbb megoldás, ha kommunikálnak "Kedves nézőink, sajnos az edzőmeccs rendezési költsége irreálisan megnövekedne, ha nézőket engednénk be rá, így a várható 300 Ft-os jegybevétellel is kalkulálva klubunk úgy dontött, nem engedi be szurkolóit, de a Bükk oldalából kiváló rálátás látható az edzőpályára. Köszönjük a megértést."

a szakmai részhez már nem akarok hozzászólni, elég csak a mai bejelentést megnézni:
Vági András.
?
Ezt hogy? Vagy honnan?
itt is minden túlzás nélkül szerintem 3 dolgot leszögezhetünk.
- ha bármelyikönk választhatott volna szélső védőt, akkor senki nem őt mondta volna, fel se merült volna a neve.
- hogy nem erősödtünk vele azt maximálisan ki merem jelenteni.
- és hogy ő mivel illik bele jobban bármilyen szakmai koncepcióba, mennyivel jobb védő, mennyivel nyerünk vele többet, mint az elküldött diósgyőri nevelésű Eperjesi Gábor?
ha ezt a tökéletes ellentmondást nekem feloldja valaki és meggyőz erről, akkor elégetem a Dancs Attila mezemet.

+1: ha létezne egy diósgyőri nemnemsoha.hu weboldal, akkor Vági András biztosan rajta lenne a listán. a bizonyos viselkedésével, amit a DVTK ellen tanúsított. de ilyen például Véber György, Lipcsei Péter, hogy egyszerűen a szurkolók inzultálásával ér fel, ha egyszer mondjuk idehoznák kispadra. kapus posztra Ivan Rados pótlására felemlegettek valami ifistát. ha ezen múlik a szélső védőnk, hogy darabra meglegyünk, akkor ifi játékos vs. Vági, akkor tuti biztos, hogy egy diósgyőri érzésű szakmai gondolkodó, vezető az előbbit választja. mert egész egyszerűen nem kérdés a dolog. vagy utópisztikus gondolatként valaki jelzi, amikor felmerül egyáltalán a neve, hogy őt ne, lapozzunk.

itt én megintcsak azt érzem, hogy széllel szemben megy a hugyozás, újra arcon köpték a szurkolókat. semmi, de semmi nem változott.

és sajnos tudod, mindebből az az egyszeri jóérzésű ember véleménye, hogy a klubházban lévő alkalmazottak többsége, nem a szakképesítése miatt ül ott, hanem mert..

"Bizonyítani kellene végre, hogy valóban megérdemli ez a klub a szurkolóit, mert lehet a tábort fényesre nyalni minden cikkben, de valamit adni is kellene végre nekik."

HAJRÁ DIÓSGYŐR!!!
2019-06-20 17:39:58 Lila öves, Tag
Nem kell a hangulatkeltés? Tajti leigazolja Vági Andrást...Na ez az igazi hangulatkeltés, basszátok meg ott fent, kedves vezetőség!!!
36. Füles1 |Válasz erre: 35. hool-ió
2019-06-20 16:46:04 Lila öves, Tag
Pl ez a Wolf àltal írt cikk is megfelelő kritika Sántha nyilatkozatára és eddigi tevékenységére is. Ezért is nem értem h Svéd nick nevű szurkertárs miért is beszél hangulatkeltésről.
35. hool-ió |Válasz erre: 34. Füles1
2019-06-20 16:35:56 Kék öves, Lelkes újonc
És mikor lenne az idő megfelelő a kritikára?
34. Füles1 |Válasz erre: 32. sverige
2019-06-20 16:12:18 Lila öves, Tag
Egyszerüen nem értem mi abban a hangulatkeltés ha a szurkoló nem hisz már egy hiteltelen embernek, és nem kajàlja be a mézes-mázas szavakat....
33. hool-ió |Válasz erre: 32. sverige
2019-06-20 15:44:35 Kék öves, Lelkes újonc
Az új marketinges miért közülünk valóbb mint a régi? Mi a különbség?

1 2 3 4 5 > 

Banner
Mégsem


Üzenet küldése...