Banner

Negyedik hely a női kosárlabda Magyar Kupában

Szerző: Jáborcsik András | 2018-03-25 17:40:00

Killik László női Magyar Kupa döntő, bronzmérkőzés

Aluinvent DVTK - CMB Cargo-UNI Győr 58-73 (16-11, 8-18, 16-25, 16-19)

Sopron, Novomatic Aréna 600 néző. Játékvezető:


DVTK: Fontenette 16, Szabó F. 8/3, Raksányi 12/6, Peckova 3/3, Brewer 10. Csere: Nagy D. 2, Bach 3, Melnika 4. Vezetőedző: Štefan Svitek.


Győr: Robinson, Fields 21/12, Török, Krivacevics 2, Goree 11/3. Csere: Stepanova 10, Czank, Simon 3, Nagy-Bujdosó 7/3, Varga 2, Laklóth 13/6, Markó. Edző: Sandro Orlando.


Jól kezdte a mérkőzést a DVTK, hiszen Szabó Fanni büntetőjével és hármasával gyorsan előnyre tett szert. Sok hibával játszottak a csapatok, három és fél perccel a kezdés után először talált gyűrűbe a Győr, Goree szórt egy triplát, erre Raksányi válaszolt egy kettessel (6-3). Czank kihagyta a büntetőit, ellenben Fontenette bedobta azokat, sőt a következő támadás végén a ziccerét is értékesítette, így magabiztos diósgyőri előnynél kért időt Sandro Orlando (10-3). Peckova triplájával folytatódott a találkozó, közte tíz lett, azonban győri pontok következtek Goree és Stepanova révén. Elkapta a fonalat a zöld mezes csapat, Laklóth köszönt be egy hármassal, olvadt a DVTK előnye (13-11). A negyed utolsó perce a Diósgyőrnek sikerült jobban, Raksányi hármasa alakította ki a játékrész eredményét (16-11).

Fields hármasa indította a második etapot. Simon közelije el is tüntette a különbséget, Nagy-Bujdosó kosara pedig már a kisalföldiek vezetését jelentette (16-18). A DVTK gépezete akadozott támadásban, miközben újabb győri pontok születtek. Három és fél percnek kellett eltelnie, hogy Szabó csodálatos asszisztját Brewer gólra váltsa (18-23). Nagy-Bujdosó büntetőire Szabó válaszolt egy középtávolival, majd Stepanova talált be (20-27). Bach triplája a legjobbkor jött, sajnos utána Peckova kísérlete kimaradt. Fontenette egy jó büntetőjével még közelebb került ellenfeléhez a Diósgyőr (24-27). Goree kettese zárta le az első félidőt (24-29).


Olvasd el a teljes tudósítást a dvtk.eu-n >>>>>


forrás: dvtk.eu

És ezt olvastad már?
Banner
Hozzászólások

1 2 3 > 

22. vebgy* |Válasz erre: 16. mattahari
2018-03-27 15:57:00 Fekete öves, Veterán
Bár ez a szezon annyira kukának indult, hogy egy bajnoki negyedik helyet is tolerálnék, azt nem mondom, hogy repesnék a boldogságtól...de mélyről indultunk. Svitektől akkor kell megszabadulni, ha azt látjuk, hogy most nyáron is mindenki elmenekül innen a keretből...
21. Kavics |Válasz erre: 14. Csabi K
2018-03-27 05:55:59 Zöld öves, Tag
Mi nem fogunk tudni hosszú távon gondolkodni jelenleg, mert már ezt fújjuk sok éve. Igenis hozni kell egy külföldi edzőt aki tapasztalt és pl mint Sopronba a spanyol iskolát járva, próbálják felhúzni a csapatot. 4 fiatal kapott szerződést hosszan távra ha nem is játszanak sokat, de egész évbe tanulhatnak az edzőtől illetve olyan játékosokkal akik komoly nemzetközi rutinnal rendelkeznek. Nem azt mondom hogy tele kell rakni a csapatot külföldivel, de igen kell két három olyan játékos aki rendelkezik rutinnal. Ezektől a játékosoktól tanulhat a fiatal. Az edző személye meg ezért lényeges, hogy a jobb játékos mellé hogy tudja beépíteni a fiatal illetve magyar játékost a játék rendszerbe. Itt is mindenkinek meglehetne a szerepe a játékba. Minden játékos lehet használni valamire, és a szezon közbe egyre több mindenre tanítani a játékost illetve a csapatot. A szakvezetés lényeges, a fejénél bűzlik a hal, szokták mondani, nálunk Szabó Tamásnak annyi köze van a kosárlabdázáshoz mint egy átlagos nézőnek. Itt a probléma. Utánpótlás szintén nem állunk rosszul amióta Király Sanyi és Magyar Gergő vette kezelésbe a dolgokat ott látni a fejlődést évről évre. Pár év múlva az ország 3 legjobb csapata között lesz az utánpótlás. Most is ott vannak már a nagy csapatba Bach, Kiss .
2018-03-26 14:09:53 Kék öves, Fanatikus tag
Most szombaton is a jó társaság miatt megyünk kosármeccsre.
A győzelem az biztos meglesz :)
19. mattahari
2018-03-26 12:23:31 Fehér öves, Lelkes újonc
Ja! Bocsánat a cinizmusért, de nem birom megállni :) Az alapoktól kell mindent újra elkezdeni! Mint a Bozsik-program :) .. Nem tudom mikor indult, egy cikket találtam most, 2004-ből, miszerint feléledt a Bozsik-program :) És hát lám lám :) Előtte még körülbelül egy évtizedig hallgattuk egy-egy zakó után, hogy utánpótlás, utánpótlás, utánpótlás.. Szóval ez egyrészt persze foci, a kosárlabda magyar szinten rendben van szerintem, csak nekem vicces :) De semmiképpen sem személyeskedem kedves Kornél! Egyszerűen csak szarkasztikus leszek, ha meghallom az utánpótlás szót :) Utánpótlás is! És egyet értünk, ne étsen félre, csak humorizálni próbálok :) Minimum 5 éve nálunk is koordinált utánpótlás nevelés zajlik, Svitek is igy került hozzánk, azért vannak biztató eredmények, az a nagy lépcsőfok mintha valóban hiányozna eddig, úgy mint a felnőtt csapatnál..
2018-03-26 12:03:51 Fekete öves, Veterán
Valamikor hajdanán a lányaimat azért nem a kosárlabda felé próbáltam "terelni", mert láttam, ismertem az edzőket, és nem hittem abban, hogy kosárlabdában megfelelő nevelést tudnának adni. Nem tudom, most kik vannak a '"végeken", mert azon múlik a jövő. Nem állítom, hogy olyan nagyon néztem volna az U.18-as négyes döntőt, de bele-bele nézegettem, és például öröm volt nézni, ahogy a Vasas fiatalok védekeztek. Nagyon keményen, de nem sportszerűtlenül vagy faultolva. Nálunk ennek nyomát sem láttam. Ha előre akarunk jutni távlatilag, akkor az alapoknál kell kezdeni. Ha az alapok nincsenek meg technikailag és taktikailag is, akkor az egészet megette a fene.
17. Kavics |Válasz erre: 14. Csabi K
2018-03-26 11:47:30 Zöld öves, Tag
A Soproni utánpótlás nevelést az hagyjuk, mert katasztrófa
16. mattahari
2018-03-26 11:05:04 Fehér öves, Lelkes újonc
Hmm.. Nekem is feltűnt egy-két dolog.. Tavaly elhoztuk a Zte két kimagaslóan legjobb játékosát, Nagy Dórát és Burkholdert, erre Zalaegerszegen szétaláznak minket, itthon nyögvenyelősen lehozzuk.. Gorjanácz megy a Zte-be, itt egy szezon alatt nem emlékszünk épkézláb megmozdulására, ott volt olyan meccse pár hete, hogy 4/4es hármasmutatója volt.. Bálint Rékára öröm ránézni, itt már nem fért be utolsó évében, nem tudtunk mit kezdeni vele, ott szintén nem egy meccse van/volt, ahol bevág három hármast.. Maya Skoric nekünk nem kellett, Cegléden ezüst, bronz, most már a francia első osztályban játszik.. Snytsina itt egy félév, óriás 0, most Eurocup döntő, valószinű török döntő, alapember.. ..Mindenki sérült.. Aki nincs formában, az sérül meg.. Miért nincs Fodor Csilla a csapatnál? Két szezon telik el lassan, és hát irigykedünk sajnos, látjuk az osztálykülönbséget.. Svitek biztos érti a szakmát, válogatottat, euroligás csapatokat nem biznának rá.. Bennem is felmerült az edzőkérdés persze, mindhárom meccsünket néztem, én sem fedeztem fel semmi pozitivumot.. Két szezon úgy telik el, hogy néha nagy csatában hozunk egy-egy jó meccset, megint nosztalgiázunk.. Pedig tényleg annyira szeretjük ezt a csapatot! Várom a rájátszást, és sok sok Sikert kivánok!
15. lnorbi
2018-03-26 10:43:06 Kék öves, Fanatikus tag
Sviteket el kell küldeni.A Győr leiskoláz minket pedig Orlando csak 1 hete dolgozik velük.Svitek már pénzt,paripát,fegyvert is kapott de nem látni mit szeretne játszatni a csapatával.
14. Csabi K
2018-03-26 10:14:28 Kék öves, Tag
Én is örülök hogy láthattam ezt a kimagasló színvonalú kupa döntőt. Felejthetetlen meccs volt. Egy kis vidéki csapat nagyságrendekkel kisebb költségvetésből, részben saját nevelésű és utánpótlás korú játékosokkal egy női szinten ultra modern kosárlabdával legyőz egy saját csarnokában játszó, klasszisokkal felálló és nem mellesleg a multimilliárdosok közé, az euroliga FF -ba bejutó csapatot. Focis példát ugyan most nem tudok írni, de bízom benne hogy enélkül is egyre többen látják hogy mi a különbség a döntő részvevőinél illetve a nálunk folyó szakmai munka között. Ez évről évre nagyon jól lekövethető. Valamint hogy a szakmai munka legalább olyan fontos, ha nem fontosabb mint az anyagi háttér. Ezeknél a csapatoknál nem augusztus végén lapátolják össze a keretet és idény közben cserélgetik a játékosokat, majd várják a csodát és ha nem jön, kifogásokat gyűjtenek csokorba hogy miért nem sikerült megfelelni az elvárásoknak vagy elérni az adott évben kitűzött célokat(vagy lehet hogy nálunk nincsenek is ilyenek?). Nekik van koncepciójuk, ők hosszú távon gondolkoznak, van elképzelésük a kosárlabdáról és ugyanebbe a kosárlabda filozófiába próbálják évről évre beilleszteni a szükséges darabokat. Ennek megfelelően választanak edzőt és ebbe a rendszerbe keresnek játékosokat. Játékosokat nevelnek, tehetségeket kutatnak, játékosokat fejlesztenek. Ezután jön az hogy az így felépített csapathoz évről évre megpróbálják megtalálni a rendszerbe beilleszthető külföldieket. Persze az hogy mostanra már nem Rymarenko vagy Barber hanem Oblak vagy McCall alkotják a külföldi blokkot az már a költségvetésen múlik. A Sopron is ugyanezt csinálja, mondhatnám már legalább egy évtizede. Mindkét klubnál elit szakmai munka folyik. De mondhatnék kis csapatot is, ott van pl. a ZTE. Bár náluk még nem figyelhető meg ez a fajta kontinuitás, de van egy nagyon tehetséges fiatal edzőjük, a keret is nagyjából az ő elképzelései szerint lett kialakítva. A támadójátékuk a keret képességeinek megfelelően viszonylag limitált, de nagyon magas szintű védekezést rakott össze. Ennyi besegítést és váltást férfi meccseken lát az ember. Nagyon masszív kis csapat. Visszatérve saját magunkra, ugyanazt tudom elmondani amit már sokszor leírtam. Elsősorban nem edzőkérdés van, hanem szakvezetői. Nincs egy felelős szakmai stáb akiknek lenne koncepciójuk vagy hitvallásuk a kosárlabdáról.
Úgy gondolom jelen helyzetünkben két út van. Az egyik hogy óriási pénzt pumpálunk bele és sztár edzőt és sztár kaliberű játékosokat hozunk. A másik az hogy hosszabb távon tervezzük a jövőt és megpróbálunk egy olyan csapatot felépíteni ami képes hosszú távon dominálni a bajnokságot és rendszeres euroliga résztvevő. Én a másodikban hiszek. Ezért szerintem nem nagy nevű válogatott játékosokat kell igazolni és légiósokat cserélgetni. Ez nem csapatépítés. Jelenleg egy olyan játékosunk van aki folyamatosan magas szinten képes teljesíteni és aki köré komolyabb csapatot lehetne építeni, ez Raksányi. Talán a fiatalok közül Bach -ból lehet egy jó szerepjátékos ha továbbra is ebben az ütemben és irányban fejlődik tovább és megtanul dobni. Tehát: 1. koncepció, kosárlabda kultúra építés. 2. felelős, hozzáértő szakmai stáb (ezt a kettőt akár össze is kapcsolhatnám). 3. megfelelő edző kiválasztása. 4. játékosnevelés, tehetségkutatás, játékosfejlesztés, tehetség managelés. Ezek a legfontosabb pontok. Ez minimum egy 3-4 éves folyamat, sok türelem kell hozzá, de jelen pillanatban más utat nem látok ahhoz hogy hosszú távon meghatározó csapatunk legyen.
13. burritos
2018-03-26 06:36:20 Zöld öves, Fanatikus tag
Jövőre: Brewer, Coulibaly, Hodges, Mandic vagy Radocaj - ezzel kiegyeznék.
+ Svitek go home és legyen az edző Székely Norbi!

1 2 3 > 

Banner
Mégsem


Üzenet küldése...