Négy csapat is vinné a Diósgyőrrel szakító Liptákot

Szerző: Jáborcsik András | 2018-12-13 13:57:00

A csakfoci.hu információi szerint négy magyar csapatnál is felmerülhet a Diósgyőr korábbi játékosa, a borsodiakkal nemrég szerződést bontó válogatott védő, Lipták Zoltán szerződtetése.

Lipták Zoltán szerdán közös megegyezéssel szerződést bontott a Diósgyőrrel, aki így szabadon igazolhatóvá vált.


A 34 éves védőnek a nyár folyamán több kérője is volt, többek között az NB II-ben szereplő ETO FC Győr és a ZTE, azonban a legkomolyabb érdeklődést az újra élvonalbeli álmokat szövögető zalaegerszegiek mutatták. A portál úgy tudja, hogy a felek a tárgyalásokig is eljutottak, és konkrét, 100 ezer eurós kivásárlási összegről is szó volt, azonban ezt a ZTE-nél sokallták és lemondtak a játékos megszerzéséről. Most, hogy a védő ingyen megszerezhető lenne, újra képbe kerülhetnek a kék-fehérek, akik az esetleges feljutásra gondolva már a jövő évi keret kialakításán is dolgoznak.A csakfoci.hu szerint a Zalaegerszeg mellett a szintén az élvonalbeli tagságra pályázó Gyirmótnál is szóba került Lipták, de akkor az ügynek nem volt folytatása, most azonban lehet. Döntő szempont lehet, hogy Lipták a családja miatt Nyugat-Magyarországon folytatná pályafutását.

A kérők között lehet még a Haladás is, amelynél azonban csak akkor merülne fel a védő szerződtetése, ha az őszi záróforduló után még reális esélye maradna a csapatnak kiharcolni az NB I-ben maradást.

Értesüléseik szerint az ETO FC Győr is kacérkodott korábban Lipták visszahívásával. A család közelsége miatt ismét opció lehetne számára a győri klub, ám ne feledjük el, hogy a közelmúltban öt idősebb labdarúgóját is elküldte a klub, miután nem maradt esélye a feljutásra, így erősen kérdéses, az ETO nyitna-e ismét rutinos játékosok irányába.


Tovább a csakfoci.hu-ra >>>>>>


forrás: csakfoci.hu

fotó: dvtk.eu
SEGÍTS MINKET!

Az amigeleken.hu ingyenes, de sok munkával készül.
Támogass, hogy növekedni és fejlődni tudjunk!

www.amigeleken.hu/segits-minket

És ezt olvastad már?
Banner
Hozzászólások
4. birodalmi-lepegeto
2018-12-14 11:35:44
Kicsit is komoly magyar játékos (Elek, Futács...) vagy olyan, aki nyert már ezt azt legalább magyar szinten, nem hiszem, hogy eljön ide bohóckodni és küzdeni a 10. helyért.
18-23 közötti magyar fiatalokat, pláne alacsonyabb osztályból, vagy nb1-es kispadról tudunk hozni, vagy sehol nem jegyzett (izraeli kettő) külföldieket.
Ez volt nyáron is, télen is hasonlóra számítok.
3. gazember |Válasz erre: 2. zorba
2018-12-14 11:18:02
Igen, egy csomó olyan hely van, még itthon is, ahol ez a logika teljesen rendben van. Csak ez itt Diósgyőr (vagy ahogy itt a fórumon a Lesztinger FC szurkoló barátaim gondolják, Lesztingerland) és itt úgy megy, hogy ha jön valami játékos értékesítésből egy kis lé, vagy valakinek "felszabadul" a bére, akkor azt nagyjából a semmire költik..:) Vagy hoznak valami kimondhatatlan nevű, egyébként semmire sem jó, általam sosem látott-halott embert, olcsón vagy ingyen. Esetleg egy szintén abszolút "senki" kategóriájú fiatal gyereket, természetesen olcsón vagy ingyen. Ja és közben persze valahogy egyre csak termelődik a veszteség....Szóval én Lipi felszabaduló béréhez sem fűzök vadabb reménykét, de ne legyen igazam....
2. zorba |Válasz erre: 1. gabeszba
2018-12-14 08:53:54
Szerintem emberileg nem lehet(ett) vele baj. Az ok a többiekhez képest kiemelkedő havi 5 millió forintos fizetése lehetett.

Ebből az összegből - elképzelhető, hogy - kitudnak gazdálkodni két olyan játékos bérét, akik jelen pillanatban hasznosabbak lennének a csapat szempontjából és még fiatalabbak is.

Vagy egy másik opció is: vezért, vezérre cserélnek és Lipi béréből hoznak egy másik "nagy nevet". Többen álmodtak itt a fórumon már Futácsról, Bödéről stb. Tény, hogy előre nagyon kellene egy tényleg minőségi befejező ember/csatár.

forrás: http://www.borsonline.hu/sport/evi-96-milliot-keres-juhasz-roland/126396
1. gabeszba
2018-12-13 21:22:18
„Korábban is eljöhetett volna a szakítás – mondta lapunk megkeresésére a labdarúgó. – Ám a lányom miatt jobb, hogy így alakult, hiszen Miskolcon jár óvodába, bizonyára megviselte volna a költözködés, ráadásul nekem sem kellett leállnom. A faramuci helyzet ellenére hálás lehetek a klubnak, hogy eddig maradhattam.”

„Nem volt könnyű az elmúlt fél év – mondta Lipták Zoltán. – A kényszerű búcsú okáról egyelőre nem beszélhetek, legyen elegendő annyi, hogy az egyezség értelmében az év utolsó napján szakad meg a kapcsolat köztem és a DVTK között. Viszont biztos vagyok benne, hogy eljön az idő, amikor beszélhetek az ügy részleteiről is. De szomorúságra nincs okom, hiszen tárgyalhatok, úgyhogy előbb-utóbb találok magamnak csapatot.”

Egyszer kiderül,miért kellett mennie?
Mégsem


Üzenet küldése...