Banner

NB I: jöhet eső és hó – nincs veszélyben a forduló

Szerző: Jáborcsik András | 2019-01-29 15:44:00

Eső, hó, havas eső és igazi télies időjárás jellemzi ezeket a napokat, heteket, de a kluboktól kapott tájékoztatás szerint semmi sem veszélyezteti a hétvégi NB I-es „tavaszi” rajtot - olvasható a nemzetisport.hu-n, ahol körképet kaphatunk arról, hogyan készülnek a szombati nyitányra a rendező klubok.

Gyakran előfordult már a magyar futballtörténelemben, hogy az első „tavaszi” fordulót, vagy az első fordulók egyikét részben vagy egészében nem lehetett megtartani a télies időjárás és a pályák rossz állapota miatt.

Pedig korábban március elején, az utóbbi években február végén kezdődött a tavaszi szezon, most viszont az MLSZ már február első hétvégéjére kiírta a 19. fordulót. Idén ráadásul jóval csapadékosabb a tél, mint az elmúlt évtizedben bármikor, így sokakban felvetődik a kérdés: lejátsszák-e valamennyi élvonalbeli mérkőzést a hétvégén?

Derűlátásra adhat okot, hogy gyakorlatilag mindegyik csapatnak új vagy felújított stadionja van kötelező pályafűtéssel, ezért elvileg nem jelenthet gondot a mérkőzések megrendezése. Sőt, a kluboktól kapott információk szerint a gyakorlatban sem okozhat fennakadást.


A Mezőkövesdet fogadó Diósgyőrnél hasonlóan derűlátóak az érintettek. A diósgyőri stadionban olyan kiváló állapotban van a gyepszőnyeg, hogy a csapat hétfőn a centerpályán edzett.

„A pályafűtés januári beindítása után a fehér tájban üdén mutatott a DVTK Stadion zöld gyepe – írta a klub honlapja. – Sverla Béla, a gyepért felelős szakember elárulta, hogy a pálya teljes felületére leterített fátyolfólia átengedi a nedvességet (mindkét irányban) és a napfényt, ugyanakkor megtartja a hőt. Így a 4-5 Celsius-fokra fűtött földfelszín fölött és a fólia alatt 10-11 fokos hőmérséklet érhető el, amely elégséges a fűszálak növekedésének a megindulásához. A napfény hiányát mesterséges fényforrással, infralámpákkal lehet pótolni. A szakember azt is elárulta, hogy a fátyolfólia leterítése előtt permetezéssel előzték meg a gombák elszaporodását, illetve 5-6 nap múlva felszedik a fóliát, hogy zavartalanul szellőzhessen a gyep.”

A mérkőzés megrendezése csak akkor kerülhet veszélybe Diósgyőrben, ha a kezdőrúgás előtti egy-két órában extrém mennyiségű hó esne.


A szombati 19. forduló programja:

14.00: MTK Budapest–Paksi FC
17.00: Debreceni VSC–Újpest FC (Tv: M4 Sport)
17.00: Mol Vidi FC–Puskás Akadémia
17.00: Diósgyőri VTK–Mezőkövesd
17.00: Haladás–Kisvárda
19.30: Ferencváros–Bp. Honvéd (Tv: M4 Sport)


Ide kattintva a nemzetisport.hu-n elolvashatod, mi a helyzet a többi stadionban >>>>>


forrás: nemzetisport.hu




És ezt olvastad már?
Banner
Hozzászólások
4. MertAkiDiósgyőőőri* |Válasz erre: 2. Szabó József
2019-01-30 12:53:37 Fekete öves, Veterán
Kezdtem örülni.
3. adamme |Válasz erre: 1. MertAkiDiósgyőőőri
2019-01-29 17:10:23 Barna öves, Tag
Pesten egy mm ho nincs, napsutes, 6 c fok, csontszaraz utak. Ez volt ma. M3ason ahogy elhagyod a megyet maris kisut a nap, visszafele meg ugyan igy mesz bele a homalyba. Tipikus, mar megszoktam.
2. Szabó József* |Válasz erre: 1. MertAkiDiósgyőőőri
2019-01-29 16:20:40 Fekete öves, Veterán
Kivétel a térségünkben.
Jó, ha 5 fok lesz.
Részletek pénteken.
2019-01-29 15:56:38 Fekete öves, Veterán
Hétvégén tavasz lesz 10 fokkal.
Banner
Mégsem


Üzenet küldése...