Banner

NB I-es klubot szeretnél? Mennyit adsz érte?

Szerző: Jáborcsik András | 2018-10-19 16:52:00

Az amigeleken.hu-n nagyon ritkán térünk el attól a gyakorlattól, hogy csak a DVTK-val kapcsolatos híreket osztjuk meg szurkolótársainkkal. Most azon ritka alkalmak egyike következik, amikor eltérünk ettől a hagyománytól.

A Sport Plusz című hetilap ugyanis interjút közölt George F. Hemingway-jel, a Kispest Honvéd tulajdonosával, melynek kivonatát a rangado.hu-n találtuk. Ebben Szabó György kategórikusan kijelenti, hogy megfelelő ajánlat esetén eladná a labdarúgó klubot. Idézet a beszélgetésből:

Tizenkét éve ugyanazt mondom, amikor erről kérdeznek: ha jön egy megfelelő ajánlat, mint akármelyik vállalatomtól, a Honvédtől is hajlandó vagyok megválni. Az eladáshoz csak az árnak van köze. Az új stadionnak pedig végleg semmi. Az érvelést nem is értem, hiszen a stadion állami tulajdonban marad. Az elmúlt tizenkét esztendőben körülbelül 16 millió eurót – 5.2 milliárd forintot – fektettem a klubba, így amikor eladom, valószínűleg nem fogom listázni, mint a 100 legjobb befektetéseim egyikét. Az eladási ár az lehet, amit én és a vevő kialkudott. Nincs sok köze a befektetett összeghez, mert a vevőt nem érdekli az eladó passziója. Tény, hogy az utóbbi egy-két évben több ajánlattal kerestek meg, mint az előző 10 évben amerikai, kínai, angol, magyar és más befektetők. Lehet, hogy a Honvédot 10 év múlva adom el, de lehet, hogy holnap. Erről nem érdemes sok szót váltani, mert ez egy pillanat műve…


A Honvéd tulajdonosának fenti szavai inspiráltak arra, hogy összefoglaljam gondolataimat a passzióról, az eladásról, a befektetőkről, a nem létező érdeklődőkről és a töretlenül fejlődő klubról, amelynek zászlós hajója közben szép lassan kiesik az élvonalból.

A jelek szerint Szabónak a Honvéd mindössze egy passzió, amibe beleöli ugyan temérdek vagyonának egy töredékét, de amitől egyik napról a másikra minden zokszó nélkül meg is válna. Ezek szerint nem tekinti édes gyermekének a klubot, és annak, hogy eladja, egyetlen feltétele van: a megfelelő ajánlat. Hogy hol a párhuzam Szabó György és Leisztinger Tamás között? A mi tulajdonosunk is beleöli vagyonának egy töredékét (elmondása szerint 5 év alatt 1,8 milliárdot) a DVTK-ba és a jelek szerint a labdarúgó csapatot ő sem tekinti édes gyermekének, mára már meglehetősen rövid pórázon tartja a személyzetet.

A DVTK, mint az észak-magyarországi régió zászlóshajója persze fejlődik, újabb és újabb szakosztályok alakultak az utóbbi években. Amint bekerült a röplabda a TAO körbe, rögvest lett a semmiből női röpi csapatunk is. Vagyis nem is igazán a semmiből, hanem a riválisból. Néhány héttel ezelőtt igazgatót is kaptak a lányok.

Aztán persze terjeszkedésbe is fogtunk, hiszen rajtunk keresztül érkezik majd meg az állami támogatás a határon túli labdarúgó akadémia építéséhez. Azaz csak érkezhet, ha a helyi polgármester bele nem köp a levesünkbe.

Az, hogy a labdarúgó csapat közben a szakadékba zuhan, úgy tűnik, senkit sem érdekel. Az, hogy nézhetetlen a játék, üresek a lelátók, a csapat szépen elpasszolgat hátul, előre passzaink alig vannak, úgy tűnik, az senkit nem érdekel. Töretlenül fejlődik a klub, dől a TAO, érkezik az állami támogatás.

Építjük a brandet, ami közben titokzatos módon elkelt, Svájcban valakinek megért egészen 571 millió forintot. Hogy ki a vevő? Ki tudja? Kinek érhet meg egy kiesés küszöbén álló, két éve borotvaélen táncoló magyar labdarúgó klub brandje, melyik nemzetközi befektetőnek kelthette fel az érdeklődését, ki tudja?

A tulajdonos szerint azonban nem özönlenek az érdeklődők a klub megvételére, egyetlen érdeklődő telefonhívás sem érkezett hozzá. Saját bevallása szerint ő inkább tőkeerős befektetőt szeretne látni a klub mellett, akivel nagyratörő terveket szőhetne. De befektető sincs, és a környékbeli vállalkozások is messze elkerülik a DVTK-t.

A kérdés az, hogy ha érkezne egy telefonhívás a klub megvételére vonatkozóan, vajon Szabó Györgyhöz hasonlóan megválna-e ő is a TAO révén aranytojást tojó tyúktól?




És ezt olvastad már?
Banner
Hozzászólások

1 2 3 > 

21. Thurzó |Válasz erre: 12. portugál
2018-10-23 06:46:48 Barna öves, Tag
"Kovács Tamás" asztalos úgy lett milliárdos hirtelen,hogy már Gyurcsány idején 2006-ban multimilliomos volt.Bezzeg ha KISZ-titkárként szállodaláncot,Picket,stb. kapott volna kezdésnek,akkor most nem lenne NER-lovag?Ott Erzsébet,Bőcs,Siófok,Szeviép milyen lovagok voltak?Az volt a jó világ?
20. vebgy* |Válasz erre: 10. pe-pe
2018-10-21 20:42:29 Fekete öves, Veterán
B...kodnak a szeretett klubunkkal, a "brand"-del , és ami a legfontosabb, VELÜNK...álljunk így hozzájuk mi is !
19. vebgy* |Válasz erre: 18. laci68
2018-10-21 20:37:53 Fekete öves, Veterán
...durva anyjukba. Egyébként meg úgy, de úgy szeretném, ha ezt Boszniában, vagy Törökországban próbálnák meg eljátszani a szereplők az imádott futballklubbal...
18. laci68
2018-10-20 16:28:02 Citromsárga öves, Tag
Ebben az egészben az időhúzás a legrosszabb.
Senki nem mond semmit,jönnek a pofonok sorban és mindenki csak lapít.
Csóri Fernandó meg asszisztál az egészhez.
Elmennek ezek a jó .................................!
17. antiabs |Válasz erre: 14. portugál
2018-10-20 16:08:09 Piros öves, Őstag
Ha őszinték akarunk lenni, ilyen formában ez dózsával és fagyival is tök mindegy. Nincs cél, nincs jövőkép, itt sport nem cél csak eszköz, a fedőcég.
2018-10-20 15:57:52 Fekete öves, Őstag
Rossz a párhuzam!!! Pont az ellentettje! Gyurka bármennyire is azt hangoztatja nyilvánosan, hogy egyik percről a másikra eladhatja a klubot elég bizonyíték van rá, hogy szereti a focit és szereti a klubját. Timót bármennyire is azt hangoztatja nyilvánosan, hogy nincs szándékában eladni a klubot elég bizonyíték van rá, hogy a foci csak egy nyűg neki és leszarja a klubot. ...csak apró dolgokban térnek el :) ... inkább száz ilyen Gyurka jöjjön, mint egy ilyen Timót!
15. Teke11 |Válasz erre: 14. portugál
2018-10-20 13:21:10 Zöld öves, Tag
Igazad van!
Jó nekünk a tegnapi kenyér, a másod osztályú krumpli. Megelégszünk a sarki Qrvákkal.
Mert mi borsodiak vagyunk!
MERJÜNK KICSIIK LENNI!
14. portugál |Válasz erre: 13. Teke11
2018-10-20 12:32:23 Barna öves, Fanatikus tag
Amúgy lehet nem is kell az első osztály. J'óvan, Dózsa, meg Fradi meccsek,ilyenek itt vannak. De azon kívül tök mindegy.
13. Teke11 |Válasz erre: 12. portugál
2018-10-20 12:02:55 Zöld öves, Tag
Dehogy akar Ő kiszállni Tesó!
Neki tökéletesen megfelel a második vonal.
Ez már akkor kiderült amikor kisebb stadiont akart.
A másodosztályban ugyan úgy be, meg, el, kiforgatja a TAO-s pénzt és még nincs is szem előtt.
Ebben a kupiban talán az egy Antal Botondon kívül nincs más aki első osztályt akar.
12. portugál |Válasz erre: 10. pe-pe
2018-10-20 11:40:49 Barna öves, Fanatikus tag
LT kiszállni akar már rég, csak az fájdalmasabb lenne mintha itt marad. Ezért inkább marad. És tegyük fel hogy kiszáll. Úgyis egy NER lovag jönne helyette. Azt se nyelnénk le. Kovács Tamás asztalos,aki hirtelen milliárdos lett. Ez a másik opció. Mindegy amúgy, csapat kellene de sürgősen,mert így kiesünk

1 2 3 > 

Banner
Mégsem


Üzenet küldése...