Banner

Mr.D válaszol

Szerző: dfcwolf | 2019-08-13 11:57:00

Szükség van arra, hogy olyan emberek is elmondják a véleményüket a csapat játékáról, akik értenek is a focihoz és nem köthetők a klubhoz. Éppen ezért megkérdeztük a fúrumunk egy legkedveltebb szakértőjét Mr.D-t, hogy milyen benyomásai vannak a csapatról az első két meccs és a felkészülési mérkőzések után? Lássok, hogyan látja Ő a csapatunkat:


- Milyen érzésekkel vártad a szezont?
- Felemás érzésekkel, hiszen mindig van bennem egy szurkolói bizakodás a szezon kezdésekor. Ugyanakkor a tavalyi tili-toli, nézhetetlen játék alaposan elvette a kedvemet a mérkőzésektől, az edzőmeccsek alapján volt félelmen, hogy azt folytatjuk. Szerencsére az eddigi két meccs nem igazolta a negatív várakozásomat.

- Az igazolásokkal elégedett vagy?
- Kapus, szűrő, befejező játékos poszt nagyon lukas volt, így örültem, hogy ide igazoltunk. Védelembe is vártam új játékost, belső védő és balhátvéd posztra. A légiós szabály életbe lépése alaposan megnehezíti az igazolást. Használható magyar, számunkra is elérhető balhátvéd kevés van a piacon (vagy a jelek szerint egy sem).

- Az edzőmeccsek szerinted elérték a céljukat?
- Az első két tétmeccs azt mondatja velem, hogy nem használtuk ki teljesen a felkészülési időszakot. Tabakovics sérülése korán kiderült, mégsem volt B-terv a pótlására. Edzőmeccseken Bacsa és Óvári kapott szerepet, akiket aztán ebben a pozícióban tétmeccsen nem mert bevetni az edző. Ugyanez balhátvéd poszton. Az új igazolás Vágit erőltettük vagy a fiatal Orosz M.-et, de éles helyzetben mégis a kipróbálatlan Polgár kapott itt szerepet. Edzőmeccseken ahelyett, hogy kialakult volna valamiféle kép arról, ki melyik poszton mire használható, az összjáték fejlesztése helyett leginkább csak az derült ki több játékosról is, hogy (hol) nem használható. Ez nem nevezhető ideális felkészülésnek, főleg, hogy a harmadik felkészülést vezényelte Fernando, ennyi idő alatt ki kellett volna alakulni valami képnek a játékosairól a céltalannak tűnő kísérletezgetés helyett. Mert nem egy-két játékosról van szó. Egyébként is 30 játékost nem lehet formába hozni ennyi edzőmeccsel, meg minek is. Jó, ha 20 játékos bevetésre kerül a szezon elején.

- Mi a véleményed Boros beállításáról a Honvéd ellen?
- Szorosan kapcsolódik az előző kérdéshez. Jogosan merül fel a kérdés, hogy egy végig a klubnál lévő játékos miért két nappal az első tétmeccs előtt kerül képbe? Pedig ismert tény volt, hogy Tabakovics helyett kell egy B-terv. Ha felépül, akkor is kell valaki, mert nem lesz azonnal "kilencven" perces játékos. Összességében ez elég érthetetlen.

- Számodra van érthető koncepció a fiatalok szerepeltetése mögött?
- Jól mutat majd az életrajzukban, hogy milyen korán debütáltak az NB1-ben. Inkább csak kísérletezgetést látni emögött, kényszeres bizonyítást, elvárásnak megfelelést, hogy az Akadémia működik. Nem is könnyű a helyzet, a 12 csapatos NB1-ben nehéz felépíteni játékost, a "fiatalszabály" is azonnali kilencven perces játékot kér, ami szakmailag nonszensz. Az jó dolog, ha a felnőttek között edzenek, az egy fontos fejlődési lépcsőfok, hogy minél hamarabb a felnőttek edzésmunkáját végezzék, megismeri az edző is őket. Sajnos rendre látni képzési hiányosságokat is, főleg a védőként bedobott fiataloknál. A tehetség megvan, a tanulható rész hiányzik.

- Szerinted miért bontotta meg az edző az Újpest ellen, az előző meccsen jól teljesítő jobb oldalt?
- Az Újpest erős a széleken, gyors játékosokkal. Bal oldalunk lassúnak tűnt ennek kivédekezésére, ezért próbálhatta Polgárt ide áthelyezni, kiegészítve a rutinos Juharral. Az különös, hogy a friss igazolás Vágit nem merte sem az edzőmeccseken vele játszatott bal oldalon sem az eredeti posztján, jobb védőbe betenni. Illetve Ternován talán a produktivitási pénz miatt kapott szerepet, de Ő legalább edzőmeccsen játszott ezen a poszton, bár előtte talán sosem.(egész biztosan nem kapott erre a posztra képzést UP-korban). Összességében egy előtte ki nem próbál felállás a védelemben és a széleken lett az eredmény. Minek is a felkészülési meccs? Ellenben az Újpest a csatár posztot leszámítva begyakorolt felállással érkezett a pályára, tudatosabbnak tűnt a játékuk.

- Mire számítasz a bajnokságban? (Lesz előrelépés, maradunk ahol voltunk?)
- Nem megbántva más csapatokat, úgy gondolom, van három gyengébb együttes tőlünk, számszerűen így előrelépést várok. De látszik, hogy egy-két játékos kiesése problémát okozhat. A sérülések és egy hullámvölgyből való kilábalás hossza - ami elkerülhetetlen egy bajnokságban - dönti el a végleges helyezésünket. A játék élvezhetőségében a két idei meccsen volt előrelépés, nem lehet panaszunk a hajtásra.

- Az első két meccs megfelelt a várakozásaidnak?
- Hozzáállásban, lelátói hangulatban megfelelt, izgalmas és feszült mérkőzéseket játszottunk. Ez annak köszönhető, hogy látni nyomát az ígért agresszívebb labdaszerzésnek és a gyorsabb támadásépítésnek, erre vevő a közönség. Ha összeáll Fernando fejében egy stabil kezdő, akkor talán többet látunk ebből. Másfél év után azt hiszem, ez jogos elvárás.

Mutasd a teljes cikket
És ezt olvastad már?
Banner
Hozzászólások

1 2 3 > 

2019-08-15 20:35:56 Piros öves, Őstag
A szombati Vidi elleni meccsre az autómban még van 2 hely. Miskolc-Fehérvár útvonalon. Akit érdekel, privátban jelezze.
Csak rendes szurkolókat várok :))))
28. totalrecar |Válasz erre: 26. mr-d
2019-08-15 14:08:31 Piros öves, Őstag
Köszi!
27. Donadoni |Válasz erre: 24. totalrecar
2019-08-15 13:10:28 Kék öves, Tag
az értékelés értékelése, nagyon jó. Esetleg , hogy hány vessző van benne ? :) A matek sem jön ki...
26. mr-d |Válasz erre: 24. totalrecar
2019-08-15 11:38:23 Fekete öves, Őstag
Na jó, konkrétan Kisvárdára gondoltam, mint olyan csapat, akit meg lehet még előzni. Nem olyan erősek ott az alapok. A többi csapathoz képest nem mondható, hogy erősödött a keretünk tavalyhoz képest. Csapatneveket nem akartam írni, meg kell adni a tiszteletet az ellenfélnek.
25. pala17 |Válasz erre: 23. Donadoni
2019-08-15 10:47:25 Piros öves, Fanatikus tag
Idei első kedvenc aranyköpésem attól a hülye Pölöskeitől még a Honvéd meccsen Shesztakov tizenegyesénél:
"Ezt nem gondolom,hogy büntető lett volna,a védő a labdát nézte és véletlenül összeakadt a lába a csatár lábával"-és ez is egy MTV szakértő-mondom is magamban,még hétköznapi ember sem lehet ennyire hülye,nem egy volt focista....
2019-08-15 10:14:08 Piros öves, Őstag
Köszönjűk a helyzet értékelést! Mindennel egyetértek, egy dologban vagyok csak bizonytalan, hogy 3csapat is van, aki gyengébb nálunk. Gondolom a 3ból 2 a két újonc, (szerintem nem biztos hogy mind a 2 gyengébb), és el nem tudom képzelni, hogy melyik csapat lehet a harmadik!

Ősszeszámoltam Tényszerűen, hogy hány darab dicséretet, és kritikát kapott az

utánpótlásunk
a klub
Fernandó
és az MLSZ.

Dicséret 2db.
Kritika15db.

Részletezve:

Fernandó:10db kritika. 1db.dicséret.
Utánpótlás:2db.kritika.
Klub:2db.kritika.1db.dicséret.
MLSZ:2kritika.

Értem én, hogy Fernandó abból tud főzni, amilye van, dehogy mindent amilye van, beledobálja a levesbe(edző meccsek), majd fözés végefelé kivegyen dolgokat belőle, hogy aztán nyers dolgokat dobjon bele helyettűk, hogy aztán újra kivegye a nyersen beledobáltakat, majd pedig végűl amikor kiszedi levest, újra, eddig nem főzött dolgokat tegyen bele...?
Ez maga a káosz!
Harmadik fözése ez már, és még mindig nem ismeri az alapanyagokat, érthetetlen!
Összesen 2 dologban történt pozitív változás, a tavalyi évhez képest, ahogy MR. D is le írta, igazoltunk egy jobb kapust, mint Rados, és Antal volt, és hogy (legalábbis egyenlőre), Fernandó hanyagolja a oldalra, hátrafelé Tili-tolit. Örűlök hogy ő is rájött végre a szurkolók után, hogy ez soha nem fog eredményes lenni, csak elriasztja a szurkolókat a lelátókról!

Csak remélni tudom, hogy MR.Dt életszerű, és reális véleményei miatt, egyetlen szurkoló társam sem fogja azzal gúnyolni, hogy "kár kár"...
23. Donadoni |Válasz erre: 19. kerecsen
2019-08-14 20:42:13 Kék öves, Tag
A TV-beli szakértők a vicc kategóriába tartoznak, simán lehet őket fikázni . Érdekes, az európai kupa selejtezőknél komoly előrelépést láttak az első fordulókban a fradinál és a vidinél , most azért beárazták mind a remek edzői munkát és mind az előrelépést. A mi esetünkben talán még érdekelni sem érdekli őket , hogy mi történik nálunk. Két meccs után meg hosszútávú előrejelzést várni tőlük meg egyenesen nevetséges.
22. gbacsi* |Válasz erre: 21. mr-d
2019-08-14 17:52:27 Fekete öves, Veterán
Kétlem :) (utolsó mondatod második fele)
21. mr-d
2019-08-14 17:03:36 Fekete öves, Őstag
A "szakmai" jellegű kérdésekre nem nekünk, szurkolóknak kellene megadni a választ, mert nem ismerhetjük a hátteret. A válaszadás joga a szakmai vezetőké, de a jelek szerint nem akarnak élni vele, lásd zártkörű sajtótájékoztató. Így marad a senkinek sem jó találgatás, holott lehetséges, hogy pofonegyszerű és logikus válaszok vannak.
20. sadab1*
2019-08-14 11:02:16 Fekete öves, Veterán
Én azt se értem és egyébként mindent elmond az itteni "szakmai munkáról", h a kondások, hogyan tudnak nem több pénzből, mindig sokkal jobbakat igazolni, mint Mi??? Tajti úrnak miért nem tűnt fel pl. ez a Garba gyerek Máltáról??? Ebben a fos bajnokságban isten lesz, mint Coulibaly! Mi miért nem vesszük észre az ilyeneket évek óta se? Ott se több a pénz! Az UPk közti különbséget meg hagyjuk is! Vagy azért mert keletebbre vannak v mi a faszért van ez???

1 2 3 > 

Banner
Mégsem


Üzenet küldése...