Banner

Mr-d válaszol

Szerző: objektív | 2019-12-02 12:20:00

objektív: Az Újpest elleni meccs után bizakodó voltam, mert nagyon érett, tudatos játékkal leptük meg idegenben a lilákat. Jó volt a védekezés, jók voltak a kontráink, felértek a játékosok a szélsőkkel középen és volt akkor második hullám is. Egyszóval élvezetes játék volt, amit csak át kellett mentenünk a Vidi ellen. Viszont tudtuk azt is, hogy most nehezebb dolgunk lesz, egyrészt mert a Videoton játékosai komolyabb minőséget képviselnek az újpestieknél, másrészt mert Carrillo taktikájáról semmit nem lehetett tudni. Volt alapja az optimizmusunknak a Videoton ellen?

Mr.D: A két klub lehetőségeit figyelembe véve a két gólos különbség a javukra benne volt a meccsben. Ha tömören akarom megfogalmazni a szombati meccs lényegét, akkor az ő szempontjukból a legideálisabb pillanatokban lőtték a gólokat, így Carillo előzetes ígérete ellenére visszaállhattak és kontrázhattak. 4-3-2-1-es rendszert választottak, ami több szempontból is telitalálat volt a részükről. Egyrészt ezt többször játszották Nikoliccsal az EL-ben tavaly, nagyon sikeresen. A játékosoknak ismerős volt a rendszer. Másrészt ezzel a felállással nagyon le tudták zárni a széleket. A három belső középpályásuk tolódással védekezett, de a két szélső támadó is visszalépett, ha szükséges volt. Így széleken akár három emberük is volt, de a befelé passzokat és esetleges cseleket is zárták, be voltunk sokszor szorítva a vonal mellé. A beadásokra meg nem volt igazán olyan emberünk, aki a két belső védőjükkel felvegye a versenyt. Így nem is jöttek futószalagon a helyzeteink, ellenben ők gyors embereik révén kontrázhattak. A játék képe hasonló volt az Újpest ellenihez, csak éppen most mi futottunk az eredmény után. A gólunk is egy letámadásból született, még a nemzetközi tapasztalattal rendelkező játékosaik is megzavarhatóak voltak ezzel. Nekik a kispadon is olyan emberek ülnek, akikre lehet számítani, hogy lendítenek a csapaton. Tulajdonképpen ott dőlt el a meccs, hogy az egyenlítő gólunk után hamar meglőtték a másodikat, ezzel maradhattak a számukra kellemes védekező pozícióban. Volt tartás a csapatban, több olyan szituáció volt, ahol az utolsó passzunk hibádzott, hiába volt adott esetben a jó meglátás, nem tudtuk kivitelezni, de izgalmassá tudtuk tenni ezzel a mérkőzést, hogy odaértünk a kapujuk elé.

objektív: A védelemben még mindig hiányzott a két alapember, a legutóbbi felállásnak szavazott bizalmat Feczkó, nyilván érthető okokból, akkor nem kaptunk gólt. Hogy oldották most meg a feladatot szerinted? Én úgy láttam visszanézve, hogy mindhárom gólnál volt lehetőség - nem kicsi - elrúgni a gólt szerző játékos elől a labdát, de háromból egyszer sem sikerült.

Mr.D: A hírek arról szólnak, hogy sérülések miatt nem is lett volna lehetőség a változtatásra a védelmet illetően. Múlt héten mi tudtunk zártan védekezni az eredmény kedvező alakulása miatt, nem kényszerültek védőink párharcokra a pálya közepén. Most teljesen más képességekre volt szükség, sokkal feljebb kellett védekezni, ez azért a magyar védőknek mindig problémás, sokszor látni, hogy a területvédekezés elcsúszik, kapkodásba fordul, ha lendületből jön az ellenfél. Ha egy védő kilép a védővonalból, nem veszíthet párharcot, mert mögötte ott az üres terület általában. Semmi bizonyíték nincs arra, hogy a hiányzó két védőnk jobban oldotta volna meg ezeket a helyzeteket.

objektív: Már az 5. percben gólt kaptunk. Danilovic még nagy bravúrral fogta a csúsztatást, de a kipattanót Stopira beverte, aki Bacsára volt nagyon dühös, ő állt Stopira mellett, ő maradt le róla. Semmi különös, csak a szokásos pontrúgásból kapott gól. Mikor tudjuk már levédekezni ezeket?

Mr.D: Ez a felvetésed szorosan kapcsolódik az előző kérdésedhez. Ha Polgár és Tamás a szélen kap szerepet, akkor van két plusz játékos, akit a pontrúgások kivédekezéséhez fejjel is tudsz használni. Most Tabakovics is hiányzott, szóval elég karcsú volt a lehetőség a magas fehérvári emberek elosztását illetően. Tulajdonképpen Tamás Márk volt a pályán lévők közül, aki tud fejjel párharcokat nyerni. Így nem volt ez váratlan, hogy a pontrúgásokkal ezen az estén meggyűlik a bajunk, de azért kellemetlen volt, hogy ez már az ötödik percben megtörtént. Juhász és Futács személyében olyan két, fizikailag kiemelkedő játékosuk van, aki bárkit képes fejjel megverni, ez olyan adottság, amit mi nem tudunk kompenzálni. Ha valaki volt olyan szerencsés, hogy kivonuláskor látta a két csapatot testközelből, láthatta, hogy összességében jó pár kilót és centit ránk vertek.

objektív: A múlt héten írtam 3 emberről, akik halványabbak voltak a képességeikhez képest, de nem írtam neveket, te pedig azt válaszoltad, nem vagy gondolatolvasó. Most leírom, Rui Pedro, Hasani és Prosser volt, akiktől többet vártam akkor, de ez egy győztes meccs után nem illő. Most viszont ugyanez a helyzet sajnos, annyi különbséggel, hogy Hasani egy fokkal jobb volt, de Rui és Prosser valahogy nem találja magát. Itt jegyzem meg azért, Prosser hatalmas kapufás átlövését, ami gólt ért volna. Mi lehet az oka, hogy Rui Pedro keveset van játékban, egyes periódusokban szinte nincs is labdaközelben, illetve mi Prosser gyengébb teljesítményének az oka?

Mr.D: A két szélső középpályásnak védőmunkája is van, bár szombaton kevesebb volt, mert mi támadtunk zömében, ezért tudtak jobban bekapcsolódni a támadásokba, Hasaninak ezért volt több jó megmozdulása. Pedrotól többet várok, de mindig azt mondom, ha nem klasszis játékosról van szó, adjunk egy félévet a beilleszkedésre, a játékostársak megismerésére. Hasani sok labdát felvesz, megjátszható, ha kevesebb a védőmunkája és szeret középre, Pedro területére mozogni vele. Ezen az összeműködésen van csiszolni való. Prossert nem érzem, hogy túlságosan alul teljesítene, talán annyiban, hogy Ő is többet vár magától és néha kapkodóvá válik, de alapvetően hozza, amit tud. Hogy ár/érték arányban ez elfogadható-e a klubnak, ezt a szakmai igazgató tudja megmondani.

objektív: Összességében vállalható vereség volt szerintem és továbbra is az a véleményem, hogy egy vérbeli gólérzékeny támadóval sokkal előrébb lennénk még akkor is, ha a keret többi része nem változna.

Mr.D: Igen, kell a csatárteljesítmény, de az ismert okok miatt elég szerény volt ebben az ősz. Mire Ivanoszki formába lendült, eltiltást szedett össze, Tabakovics meg a jelek szerint nehezen jön vissza a műtétjéből. Ez is a tél eldöntendő kérdése lesz, mennyire lehet a két játékosra alapozni. A képességeik megvannak, ebből mi is láthattunk ízelítőt.

Mutasd a teljes cikket
És ezt olvastad már?
Banner
Hozzászólások

1 2 > 

14. CLIPNOH |Válasz erre: 8. dbelloq
2019-12-03 12:13:57 Piros öves, Fanatikus tag
Alapvetően igazad van, de mi erről egy kicsit máshogy gondolkodunk. :-)
13. toki* |Válasz erre: 10. mr-d
2019-12-03 10:56:08 Fekete öves, Veterán
+1
2019-12-03 10:11:30 Lila öves, Tag
Jó a cikk, jó olvasni egy higgadt véleményt itt az oldalon ( attól függetlenül hogy nem feltétlenül értek vele mindenben egyet ).
De legalább kultúrált vélemény megnyilvánulás.


Ma jön valaki az MTK meccsre?
A forro tea ott k...va szar, de legalább melegíti a kezet:)
11. gabeszba |Válasz erre: 10. mr-d
2019-12-03 08:57:57 Piros öves, Őstag
Köszönönöm a válaszod.
10. mr-d |Válasz erre: 9. gabeszba
2019-12-03 08:52:12 Fekete öves, Őstag
Ebben az játszhat közre, hogy az elmúlt időszakban viszonylag sok gólt kaptunk pontrúgásból. Ilyenkor az edző megpróbál minél több embert a kapu elé tömöríteni, akár annak árán is, hogy nem marad elöl senki. Pontrúgásnál a támadó csapat rendre alacsony, de gyors játékost hagy biztosítani, semmiképpen nem jól fejelőt, hiába van/lenne a kipattanóra akár több emberünk, a közvetlen légi veszély ezzel nem csökken:( Sajnos kevés a jól fejelő játékosunk, Fehérvár ellen Adukor, Tabakovics, Ivanovszki, Brkovics, Karan is hiányzott, pont, akik fejjel érnek valamit. Azt kell mondjam, ezeket figyelembe véve, az a csoda, hogy csak egyszer tudták kihasználni a légi fölényüket, ahhoz is kellett egy durva hiba részünkről, a kapu előtti közvetlen terület teljesen üres volt. Most az a fontos, hogy MTK, Kövesd ellen ne kapjunk ilyen gólt, azokkal partiban kell lenni. Kövesd ellen, ahogy írod a kipattanóra különösen kell ügyelni, Berecz nagyon jól belőtte magát az utóbbi időben. Felvetésed alapján érdekes lesz figyelni, milyen védekezési formációt veszünk fel pontrúgásoknál, szögleteknél.
9. gabeszba
2019-12-03 07:36:41 Piros öves, Őstag
Azt nem értem,hogy mikor az ellenfél rúg szögletet vagy szabadot akkor miért nincs csatár a félpályánál? Az egész csapat a 16-on belül van még a kipattanót sem tudjuk megjátszani.
Én Serhit és Proszit előre küldeném ,hogy egy gyors kontrát végig tudjunk vinni szöglet után,ha hozzánk kerül a labda. Ezáltal az ellenfél jól fejelő védői sem tudnának a kapunk elé menni valószínüleg, mivel biztosítaniuk kellene hátul!
Kiváncsi lennék a véleményedre ezzel kapcsolatban Mr.D.
8. dbelloq |Válasz erre: 6. CLIPNOH
2019-12-02 20:41:55 Narancs öves, Lelkes újonc
Csak 1-2 eredménynél 20 percig próbálgatni :)! De mások vagyunk. Lehet, hogy majd jól fog szólni, én egy picit túltoltnak gondoltam ott. Nem éreztem, hogy azzal buzdítanánk a srácokat, akár átlendítenénk vele őket a holtponton.
7. sadab1*
2019-12-02 20:25:51 Fekete öves, Veterán
Jó volt látni, h partiban vagyunk a vidivel és látszik a fejlődés a csapaton, de amitől féltem az megint beigazolódott. A Mi taktikánkkal szinte lehetetlen volt ezt a vidit verni, talán Nikoliccsal még ment volna, mert fasírtban volt a csapattal, nem volt szerencsénk. Az utolsó 2 nagyon levente gól volt, sima kontrából, sok lehetőséggel, h egy sárgáért felrúgjuk kiskokót v a bolgárt. Nem tettük meg és ez is mutatja, h igencsak vészmegoldás a sérülések, egyebek miatt Polgár és Tamás belül. Ennyivel jobb a vidi sajnos, h egy ilyen kontrát bevigyen 2x is. Nekünk ez sajnos nem megy. Partiban voltunk, de helyzet kihasználásban nem volt esély.
Sajnos Vági nagyon vész megoldás, Pedronak továbbra sem megy, Prossernek pedig, ha bemegy a lövése /de nincs ha/ én akkor sem gondolom, h ikszelünk. Egyébként neki nagyon nem megy, nem is emlékszem, h mikor lőtt gólt.
Következtetés: a vidinél gyengébb csapatokkal pariban leszünk ill. verjük őket és lesz több örömünk. Plusz a sérültek jöjjenek vissza!
6. CLIPNOH |Válasz erre: 1. dbelloq
2019-12-02 20:10:28 Piros öves, Fanatikus tag
Az egy kvázi új dal, próbálás volt. Elég jól is sikerült szerintem. Ha sok ember nyomja, az egyszerűsége ellenére iszonyú jó hangzást és ritmust ad, ráadásul itthon nem is nagyon énekli senki.

Pl. https://www.youtube.com/watch?v=3FEvN_C6hVs (eleje)
5. buby64
2019-12-02 18:11:23 Piros öves, Fanatikus tag
Rui Pedro az első 2-3 meccsén amikor ide került, sokkal jobban " tolta" mint az utóbbi fordulókban.
Akkor nem ismerte ennyire a társait és az erőnléte sem volt jobb mint most!

1 2 > 

Banner
Mégsem


Üzenet küldése...