Banner

Módosítottuk a Moderálási szabályzatot

Szerző: amigeleken.hu | 2018-03-13 09:00:00

Tisztelt Olvasóink!

Az amigeleken.hu szurkolói portált 2012-ben indítottuk útjára azzal a céllal, hogy a DVTK szimpatizánsai számára legyen egy olyan online közösségi tér, ahol kibeszélhetnek mérkőzéseket, eseményeket, történéseket. Ahol barátságok szövődhetnek, egymásra találhatnak a drukkerek egy közös pont kapcsán.

Bizonyos helyzetekben benne van természetesen a másképp gondolkodás, nézeteltérés, véleménykülönbség, mellyel mindaddig semmi probléma nincs, míg a felek kulturált formában tudják ezt megvitatni egymással. Sajnos, időről-időre ezen az oldalon is felüti a fejét az a fajta magatartás, ami nem a fenti szellemiséget, hanem egy egész más célt szolgál. Ez a magatartás magában hordozza a közösség rombolását, a fórum menetének megzavarását, az olvasók számának és az oldal színvonalának csökkenését.

Az internetes köznyelv őket nevezi trollnak.

A troll az internetes szlengben olyan személy megnevezése, aki provokatív, ingerlő módon, tárgyhoz nem tartozó üzenetekkel bombáz egy online közösséget, vagy személyes hitbeli meggyőződését ellentmondást nem tűrő, pökhendi erőszakossággal sulykolja, azzal a konkrét szándékkal, hogy más felhasználókból heves reakciókat provokáljon ki, vagy egyéb módon zavarja, lehetetlenítse el a témába vágó eszmecserét.

Felelős tulajdonosként nem hagyhatjuk, és a jövőben nem is hagyjuk, hogy pár ember megzavarja, rombolja egy sok ezres közösség egyébként teljesen normális kereteken és határokon belül zajló online életterét. Bármilyen hihetetlen, a fórumozók száma az oldal olvasóinak mindössze 0,5%-át teszik ki. Éppen ezért tartjuk fontosabbnak a passzív olvasók megtartásukat annál, minthogy egy troll bejegyzéseit és személyét az oldalon megtűrjük, pusztán lojalitásból, jófejségből, csak hogy meg ne sértsük személyes és szabad véleménynyilvánításában.

Éppen ezért moderálási szabályzatunk módósítására kerül sor az alábbi kiegészítéssel:

A szándékos tartalmi rombolás (trollkodás) a regisztráció korlátozását, többszöri előfordulás eseten a regisztráció törlését vonja maga után. Ezek a bejegyzések a rájuk adott válaszokkal együtt törlésre kerülnek a jövőben. A trollkodás tényét a moderátorok állapítják meg. Az ilyen bejegyzéseket a moderátorok felülvizsgálják, és szankcionálják.

A közösségi életet előtérbe helyező jobbító szándékot figyelembe véve, kérjük ennek megértését és tiszteletben tartását!




És ezt olvastad már?
Banner
Hozzászólások

1 2 3 4 5 > 

44. kgabi |Válasz erre: 43. KáGábor
2018-03-13 21:50:50 Barna öves, Fanatikus tag
Elvállalom!
43. KáGábor* |Válasz erre: 37. szombatondelelott
2018-03-13 20:36:14 Fekete öves, Veterán
Az nem én voltam, hanem kgabi. :D
42. vebgy* |Válasz erre: 38. szabidi
2018-03-13 18:38:28 Fekete öves, Veterán
Talán meg kell különböztetni a nagyon messze (külföldön) élőket, regisztrációs és egyéb macera miatt nem járókat, aktuális betegeket és nyilván a meccset még fotelből sem látókat...mindenesetre van itt munka bőven az ismert események hosszú sora után, hogy emelkedjen az aktív szurkolók száma a mi majdani hazai pályánkon is.
41. vebgy*
2018-03-13 18:28:20 Fekete öves, Veterán
..bár lehet, hogy az olvasók közül jópáran a trollok miatt /is/ olvassák a fórumot...:D Alapvetően én inkább a semmilyen szólásszabadság-korlátozás mellett vagyok, ahol megértek az emberek többféle diktatúrát is, ott ez nagyon nem mindegy.
40. szombatondelelott* |Válasz erre: 38. szabidi
2018-03-13 15:05:43 Fekete öves, Veterán
Ebben igazad van, de ez elenyésző kisebbség...még itt, az oldalon is.
39. szombatondelelott* |Válasz erre: 36. grele
2018-03-13 15:01:17 Fekete öves, Veterán
Arról nem is beszélve, hogy a kupadöntő előtti napon Londonból a Wizzair járatán végig zúgott a hajrá Diósgyőr....mivel a gép fele "velünk" volt tele. Ők nem igazi szurkolók, mert nem járnak minden meccsre? :-)
De ez inkább szabidinek ment.
38. szabidi
2018-03-13 14:56:28 Fehér öves, Újonc
Annyit hozzafuznek arrol beszeltem hogy amikor semmilyen kepi kozvetites nincs csak szoveges akkor is megy a fikazas meg a velemeny nyilvanitas latatlanban. Vagy mikor ugy kezdodik nem neztem tvben se de ....
Meccsre meg az jar aki akar vagy tud vagy van ra szandeka, de mikor leirja h nem megy mert szar a jatek inkabb mas elfoglaltsagot valaszt az milyen szurkolo.... Van rengeteg hozzaszolo akinel csak a fikazas megy. A meccsre jarasrol meg igaz nem kotelezo de ha leirja valaki hogy most azert nem megyek merz nincs kpben ezer forint es szaz metert kerulni kell az automata fele de azt a pluszt nem vallalja inkabb otthonrol koveti neten a meccset arra azert lehessen mar annyi zrikat irni h egy vicc vagy ember nem szurkolo
2018-03-13 14:29:43 Fekete öves, Veterán
1. Óriási dolog, hogy csináljátok az oldalt, nagy köszönet érte..ez nem csak egy "sima" szurkolói oldal, sokkal több ennél.
2. Elfogadom az új szabályozást, de azért - véleményem szerint - a kommentek messze magasabb színvonalon pörögnek, és messze kevesebb a "troll", mint 10.000 máksik oldalon. Dömötört meg le...semmi. A gond az, hogy ők ettől hirtelen "fontosnak" érzik magukat, akik ellen tenni kell.
3. Betegségem okán utoljára egy Puskás-DVTK meccsen voltam, 1-0 oda, az első percben lőtt tizi okán. Attól még irkálhatok, ha nem is jutok el meccsre? :-)
4. KáGábor: én kifejezetten jót szórakoztam anno a Sopronból induló hazautadon. :DDD
36. grele |Válasz erre: 25. szabidi
2018-03-13 14:23:50 Kék öves, Tag
Ne haragudj, de 2 dolgot elfelejtesz.Aki mostanában nem jár mérkőzésre, lehet 10-20-30 évet végig nyomott.Lehet részese volt benne, hogy te magyar viszonylatban elismert legyél.Elismerem 40 évesen már én sem az ultrákhoz járok, sőt nem minden meccsen vagyok ott.De véleményem az van.Akár a meccsről akár a szurkolásról.A második az, hogy az oldal lelátó nélkül, az ultrák is csak 1 tábor lenne a sok közül.De, ez itt alap.Hidd el, szerintem senki sem rossz szándékból kritizálja a játékosokat vagy a szurkolást.
35. portugal |Válasz erre: 25. szabidi
2018-03-13 13:59:17 Barna öves, Őstag
Van igazság benne amit írsz,csak azt ugyan honnan tudod hogy ki miért nem jár meccsre? Mondjuk mert németországban,angliában, akárhol él? Elmondanám neked, van aki kanadából kommentel (bár csak néha). Mások dolgoznak, mások elből nem mennek a kártya és egyéb hülyeségek miatt, van aki családi okból nem tud járni. Hidd el akiket felsoroltál valahol, mind járnának ha tudnának, ráadásul vszínüleg bőven több meccsen voltak már mint te. Véleményt az mond aki akar,és azt amit akar. A TV-ben amúgy jobban látszik egy meccs mint a stadionban,úgyhogy nyugodtan szakérthet bárki otthonról is. Más kérdés, hogy pl én szívem szerrint minden meccsen ott lennék, mint anno,még edzésekre is kimentem, csak most nem tehetem meg. A hangulat azért nem olyan egy szobában, mint élőben...

1 2 3 4 5 > 

Banner
Mégsem


Üzenet küldése...