Banner

MLSZ - A gyakorlatban is bemutatkozik a produktivitási rendszer

Szerző: Jáborcsik András | 2018-07-21 14:13:00

A Magyar Labdarúgó Szövetség továbbra is eltökélt, hogy minél több hazai játékos, és azon belül minél több fiatal játékos szerepelhessen a profi csapatokban. - olvasható az mlsz.hu-n megjelent hírben.


2018 márciusában ezért jelentős változásokról döntött az MLSZ elnöksége, többek között arról, hogy az NB I-ben átalakítja a fiatal játékosok, illetve a hazai futballisták szerepeltetését ösztönző támogatási rendszert, és bevezetésre kerül a produktivitási mutató.

A produktivitási rendszer az utánpótlásneveléssel foglalkozó sportszervezetek teljesítményét méri azon keresztül, hogy az ott nevelt fiatal labdarúgók milyen mértékben kapnak szerepet a felnőtt labdarúgásban.

Egy sportszervezet produktivitásának mérése pontrendszer segítségével történik. A pontok számításának alapja az adott sportszervezethez köthető labdarúgónak a figyelembe vehető mérkőzéseken/bajnokságokban pályán töltött perceinek száma.



Egy futballista pályafutása két részre osztható: 19 éves koráig tart a képzési időszaka, melyet a produktív szakasz követ, amelyen már pontokat termel a nevelőklubja(i) számára, mégpedig minden alkalommal, amikor tétmérkőzéseken (hazai vagy külföldi bajnoki), felnőtt- vagy utánpótlásválogatott mérkőzéseken, illetve nemzetközi kupamérkőzéseken pályára lép.

Egy játékos produktivitási pontszáma úgy jön ki, hogy a játszott percek számát össze kell szorozni a produktivitási súllyal. A produktivitási súly legkisebb szorzója 0,25 (NB III – U19-es játékos), legmagasabb pedig 3,0 (Top 5 bajnokság, felnőtt A-válogatott mérkőzés).

A produktivitási rendszert egyéves előkészítő munka, és a nemzetközi minták tanulmányozása előzte meg. A 2017–2018-as szezon második felében került sor a tesztidőszakra, a július 21-én rajtoló, új szezontól pedig már ezen pontok alapján részesülhetnek támogatásban a klubok. Fontos hangsúlyozni, hogy a támogatásokból nemcsak a 32 profi klub részesülhet – a négymilliárd forintos keretből nagyjából 300-350 utánpótlásegyesület juthat forrásokhoz minden idény után.


forrás: mlsz.hu




És ezt olvastad már?
Banner
Hozzászólások
5. dissus
2018-07-31 07:45:59 Citromsárga öves, Tag
Igen sok új rendeleteket,utasításokat hoztak létre az " okosaink "ott fent az MLSZ-ben !!
Tavalyi szezonba mérkőzésre menve,görbebotomra támaszkodva közelítettem meg a kedvenc stadionunkat !!
Az őszi forduló első hazai mérkőzésére kisántikáltam a botomra támaszkodva,mivel a Kedvesem nem meccsre járó csak ezt választhattam ! Kis összecsukható esernyőm az oldalsó táskámba,görbe botom a kézbe a " gátat " leküzdve sikerült bejutnom !!! A szomjúság mán környékezett,amikor egy bivaly erősségű közel két méteres " alak " utamat állta és hozzáfogott " tapenolni "/ fogdosni / és kijelentette,hogy sem esernyőt,sem görbebotot/ az enyém "egenyes " volt nem lehet bevinni !!! Dobjam oda a kukába !!! Na ne mán ! Hogy?Hogy a kukába ??!! Miért nem készítettek elő legalább egy" zárható",akármit az ernyők és a " sétabotok "elhelyezésére ??? Miért mindjárt a kukába akarják " összegyűjteni " az oda mán bedobált pet palackok között??? Üzemeltető ? Securyty ? Hol itt a felkészülés ???!!!
No és nem beszélve a kapaszkodó hiánya miatt a feljutás a felső sorba kész " katasztrófa " !!!
4. gazember* |Válasz erre: 3. Csubakka
2018-07-21 17:47:03 Fekete öves, Veterán
...hát annál mindenképpen ..
3. Csubakka
2018-07-21 17:44:15 Lila öves, Tag
Sokkal jobb, mint az idióta fiatalszabály, ami csak károkat okozott.
2. makaó
2018-07-21 16:01:03 Barna öves, Fanatikus tag
A film alapján jónak tűnik.
Kíváncsi vagyok kik gyűjtik és összesítik a pontokat és hogy hol lehet majd követni.
1. pe-pe
2018-07-21 14:36:53 Lila öves, Tag
Egész jónak tűnik ez a rendszer. Meglátjuk, hogy egy fél szezon után mennyire életképes.
Banner
Mégsem


Üzenet küldése...