Banner

Milliók látták a korábbi diósgyőri klasszis bombagólját

Szerző: Jáborcsik András | 2017-05-26 20:42:00

Fernando Fernandez a napokban twitteren üzent a DVTK Családnak, melyben azt írta, hogy szorít értünk szombaton a Loki elleni kiesési rangadon, ma pedig a Goal Magyarország által készített interjújában diósgyőri emlékeiről, jövőbeli terveiről olvashatunk.

Az interjúból azt is megtudhatjuk, hogy az egykori diósgyőri kedvenc április végén Bejrútban lépett pályára az El Clásico Legendák mérkőzésén. Az FC Barcelona Legends - Real Madrid Legends összecsapáson olyan klasszisokkal együtt lépett pályára, mint Ronaldinho, Anelka, Mendieta, Karembeu vagy Morientes , és egy hatalmas bombagól is fűződik a nevéhez.



A következőkben a Goal Magyarország interjújának azon részéből szemezgettünk, amelyben Fernando diósgyőri emlékeiről mesél:


Milyen volt ebből a miliőből Magyarországra érkezni annak idején?

- A Malaga CF kapitánya voltam 32 évesen , amikor Pellegrini , a vezetőedző az egyik edzés után magához szólított, és közölte, hogy a következő szezonban megváltozik a státuszom. A feleségemmel megbeszélve a lehetőségeket, a váltás mellett döntöttem, dacára annak, hogy még egy éves szerződés kötött a klubhoz. Megegyeztem a Malagával, hogy más spanyol klubhoz nem megyek, úgyhogy külföldi lehetőségek után kezdtünk kutatni. Voltak megkereséseim Kínából és Katarból, de a családommal Európában szerettünk volna maradni. Ekkor érkezett a DVTK ajánlata, amit azért fogadtam el, mert érdekes volt a projekt. Egy kisváros és egy lelkes klub, mely fejlődni akar, és úgy éreztem, olyan emberek dolgoznak ott, akik tényleg engem akarnak. Kezdetekben kicsit nehézkesen alkalmazkodtam az új helyzethez, az NB I körülményeihez. A kis stadionok, kevés néző, illetve az edzőközpont felszereltsége és az edzők mentalitása is másmilyen volt, mint amit Spanyolországban megszoktam . De nagyon örülök, hogy mindezt átéltem, élveztem ezt az időszakot. Éreztem, hogy fontosnak tartanak a klubnál, és nagyon sok szeretetet kaptam a miskolci szurkolóktól . Büszke vagyok arra, hogy részese lehettem a Diósgyőr történelmének, és számtalan magyar barátra tettem szert.

Milyen segítséget kapott a beilleszkedéshez Diósgyőrben?

- Természetesen sokat segített, hogy amikor Miskolcra érkeztem már két spanyol játékosa is volt a klubnak Gallardo és Luque személyében. A DVTK nagyon családias klub, mindenki ismer mindenkit, minden segítséget megkaptam a csapattól, az edzőktől, és az akkori ügyvezető igazgatótól, Dudás Hunortól , akivel egyébként mind a mai napig nagyon jóban vagyunk. Megérdemlik minden csodálatomat és tiszteletemet. Rövid időszak volt, aminek az eleje az ismerkedésről szólt, mert Spanyolországban keveset tudnak az emberek a magyar bajnokságról, így nekem sem volt mélyreható tudásom. Szerencsére most már egyre többen figyelnek a magyar ligára, azoknak a spanyol játékosoknak is hála, akik Magyarországon játszottak, és persze azért is, mert javul a színvonal. Nagyon megszerettem az országot, gyakran jövök látogatóba, például ott leszek a kupadöntőn a Groupama Arénában május 31-én.

Volna kedve visszatérni Magyarországra?

- Természetesen, hisz sok barátra leltem Magyarországon. Jó kapcsolatban vagyok a már említett Dudás Hunorral és csapatával (the path sports management), illetve korábbi játékostársaimmal is. No, meg persze szeretem a magyar ételeket és borokat... Jelenleg sok munka köt Spanyolországhoz, a Malaga CF is egy érdekes ajánlatot tett a következő szezonra, de nyitott vagyok magyar lehetőségekre is.


Elolvasom a teljes interjút a goal.com-on >>>>>


forrás: goal.com

És ezt olvastad már?
Banner
Hozzászólások
1. vebgy*
2017-05-27 14:00:49 Fekete öves, Veterán
Egyszer nem ártana mondjuk sportigazgatónak visszahozni...
Banner
Mégsem


Üzenet küldése...