Banner

Mert ez a Diósgyőr verte meg a bajnoki címért küzdő Honvédot!

Szerző: amigeleken.hu | 2017-05-21 22:03:00


Fekete Zsuzsa írása:


Mert ez a Diósgyőr verte meg a bajnoki címért küzdő Honvédot!


"Győzni kell, saját kezünkben a sorsunk – nyugtatgattuk magunkat a Hungária Körúton, de nagyjából bármelyikünk optimális alany lett volna egy idegbetegség-kutatáshoz. Nekem legalábbis kétszer olyan gyorsan kalimpált a szívem, mint az ideális, és most is szégyellem, de nem méltó úrinőhöz, ahogy ordibáltam. Főleg az első félidő vége felé, amikor az a gól, nem volt gól, de hát mindenki úgy látta! Hogy létezik, hogy nem ment beeee???

Harcoljatok! – kiabáltuk, és hajtottak is a fiúk, de meddő volt minden támadás. Az MTK nem bizonyult könnyű lyánykának, mi pedig szombat este nem barátkoztunk sem kapuval, sem hálóval.

Azt mondják a modern fociban nüansznyi dolgokon múlik minden. Erről az apró színről, pókhálónyi részletről szeretnék írni. A meccs lefújásakor olyan volt a játéktér, mint egy tekepálya. Az MTK focistáinak többsége a földre roskadt, mintha valami égből pottyant tekegolyó tarolt volna végig köztük.

A diósgyőriek is ültek, fújtattak egy darabig, majd felálltak, összekapaszkodtak, ahogy minden meccsen teszik Bódog Tamás érkezése óta. Ebben a szimbolikus felállásban és összekapaszkodásban ott és akkor megéreztem az erőt.

Ezek a játékosok átélhették, hogy a fanatikusok meccshangulatot teremtettek nekik az edzésen, hogy vendégszurkolók töltötték meg a stadiont a Hungária Körúton, hogy „szép volt fiúkat” tapsolnak nekik a döntetlenek után. Ezt a csapatot egy város szereti tiszta szívből. Magyarországon nincs még egy csapat, akiben ennyire hisznek. De hagyjuk a lelki dolgokat, nézzük a szakmát. Ez a Diósgyőr az, amelyik megverte a bajnoki címért játszó Honvédot! Ez a csapat az, amelyik nem eshet ki egy ilyen sorozat után.
ps.
Istenem! Egyetlen apró kérésem van: add meg nekem, hogy szombaton több ezer Miskolcival együtt énekeljem az Érik a szőlőt! "


(fekete)

És ezt olvastad már?
Banner
Hozzászólások

1 2 3 4 5 > 

41. vebgy* |Válasz erre: 34. Bobák Kornél
2017-05-23 00:15:42 Fekete öves, Veterán
Bár az a Benczés produktum top teljesítmény volt a Feri -féle vesszőfutáshoz képest...Kíváncsi lettem volna mit hozott volna ő ki a névleg legerősebb keretünkből (amelyik csak 10. lett Luque-val,Rudolffal, Tiszával, Paco-val...)
40. Bobák Kornél* |Válasz erre: 38. kisbe
2017-05-22 19:01:31 Fekete öves, Veterán
Dettmar Cramer mondta, hogy ha egy edzőt nagyon szeretnek a játékosok, ott valami baj van. A jelek szerint Horváth Ferit is szerették, legalábbis a "cserkésztábor" után.
Ha pedig lehet, akkor légy szíves, másokat ne minősíts, mert minden nézőpont kérdése, lehet hogy éppen te vagy az, amit másra mondasz.
39. Bobák Kornél* |Válasz erre: 37. toki
2017-05-22 18:58:12 Fekete öves, Veterán
A játékosok azt mondják, amit hallani szeretnél. Lásd Elek és Rados: Higgyétek el, nem Ferivel van baj. Annak idején Szentes közutálatnak örvendett a szurkolók körében, hát ráverték. Csakhogy semmi logika nincs abban, hogy Szentes itthon sem volt amikor Dudás leváltotta, újabb edző sem volt a láthatáron, és akkor akarta volna Szentes meneszteni. Inkább arra kérdeztél volna rá, 2011 novemberében mi történt az öltözőben a Haladás-meccs előtt, mert azt a mai napig nem tudjuk. És akkortól lett nulla a csapatjáték.
38. kisbe |Válasz erre: 37. toki
2017-05-22 18:54:01 Piros öves, Őstag
...nagyon jól írod.. de .Luque és Paco is imádta Mikit..a mai napig tartják vele a kapcsolatot...Luque szerint Miki után nem DVTK szintű edzőt hoztak a csapathoz...valamelyik nyilatkozatában legalább is ezt mondta...mindenki tudja Paco után Luque is követte volna a Puskáshoz, csak ugye Ő szavát adta a DVTK szurkolóknak hogy nem játszik másik Magyar csapatban....kell ettől nagyobb elismerés egy edzőnek..??..szerintem nem....itt meg kifejti Fater hogy Miki nem jó edző...egy kérdést feltennék....szerinted Paco és Luque hülye ebben a kérdésben vagy a Fater..?????......mert valaki nagyon tévúton van.....ja és meg kellene nézni mennyi DVTK vezetőedző mellett volt pálya edző..az elmúlt 17 évben...ezt tényleg nem tudom...
37. toki* |Válasz erre: 34. Bobák Kornél
2017-05-22 16:33:55 Fekete öves, Veterán
Ezt a furkálást olyan játékostól tudom (és a mellette lévő 3 játékos helyeselt amikor vele beszéltem), aki akkor itt volt. Azokat akiket felsoroltál és nem is tartottam nagy menőnek, sok lutri volt köztük, viszont nálunk "kivirágzottak". De nem kell kedvelni Mikit, viszont az is tény 2 nb2-es csapatot feljuttatott az nb1-be, és ezzel nem kérkedik, sok edző ebből élne. Nem azt mondom, hogy a legjobb magyar edző, de akik itt voltak nálunk az utóbbi időben, azoktól többet hozott volna ki a csapatból ebben én szinte biztos vagyok. De kinek mi tetszik.
36. fater |Válasz erre: 30. hrabal-tamas
2017-05-22 16:16:05 Barna öves, Tag
Szerintem rosszul ítélsz meg, nem a rosszindulat süt az írásaimból hanem a DVTK szeretete és az aggódás érte, dehát kinek a pap kinek a papné. Vannak emberek akik a szart is megeszik, én pedig nem ellene hanem mellette kritizálok.
35. funkdvoid
2017-05-22 16:12:28 Piros öves, Őstag
OFF

Vajon átjuthatok az 1000ft-os egyenesből a kapu mögé?Eddig mindig kapu mögött voltam,de most nem számoltam a sok napimádóval :)
34. Bobák Kornél* |Válasz erre: 28. toki
2017-05-22 16:01:10 Fekete öves, Veterán
Akkor nézzük azokat a nem "nagymenőket", akiket 2010 nyarán - előbb vagy utóbb - igazoltunk a teljesség igénye nélkül: Budovinszki, Rakovics, Halgas, Abdouraman, Granát, Ivancsics. Az NB.II-be. Vagyis azon a szinten egészen biztosan "nagymenők" voltak. Télen pedig Luque, Arze, Vadász, Pál Szabolcs, Nagy Tamás, Bogáti. Még mindig az NB.II-be.
Szentes nem furkálta Benczést, a leváltásakor Miskolcon sem volt. Dudásnak elég volt látnia azt a játékot, amit a Haladás-meccstől Siófokig produkáltunk. Sőt Szentes nem is akart edző lenni, - csak Dudás kérte fel rá - hozta is nyáron Sisát. Igaz, külföldit ígért, de Sisára futotta. :)
Vagyis faterral egyetértek, ami Benczés edzői ténykedését és bukásait illeti. Csak a szakmai igazgatói megítélésében van eltérő véleményem.
2017-05-22 16:00:00 Citromsárga öves, Lelkes újonc
Én úgy gondolom a Diósgyőr megverheti a lokit, de ahhoz több gólerős támadó kellene. De SIKERÜLNI fog! (Ez az én véleményem) Attól függetlenül , hogy Gabi mostanában rugdos pár gólt ez nem elég. Sajnálom ,hogy Ugi nincs most olyan jó formában egyetemben Szarkával. Ajtó-ablak helyzetet kihagyni egy sorsdöntő meccsen... Jó ő is ember mint mi ,ezért ő is hibázhat. Novothny hátravont szerepben játszik középpályást. Le a kalappal előtte, a következő szezont a liláknál tölti és így is teljes szívvel küzd értünk. Boti a mostani meccsen meg az utóbbiakon szerintem jól véd! A csapat együtt van és küzd. Egy nagyon fontos ember Lipi hiányzik a csapatba! Akit a vak kassai szépen elküldött pihenőre...
Nem fogunk kiesni az NB-ből!!!! Hajra Diósgyőr!!
2017-05-22 15:53:04 Barna öves, Őstag
Szeretem Zsuzsa írásait..
De valaki, valamilyen formában mindig belesz.....:( Hmmm.Nem értem.
Ez valami furcsa tendencia itt...( persze, kinek nem inge..) lelkük rajta!

1 2 3 4 5 > 

Banner
Mégsem


Üzenet küldése...