Banner

Megvan a DVTK Jegesmedvék új edzője

Szerző: amigeleken.hu | 2017-06-08 14:32:00

A svéd Mikael Tisell irányítja a következő szezonban a kétszeres bajnoki címvédő DVTK Jegesmedvék csapatát. A tapasztalt edző 1+1 évre kötelezte el magát a DVTK Jegesmedvék csapatánál.


Mikael Tisell nagyon fiatalon állt edzőnek, így 53 éves kora ellenére, már több, mint 30 éve edzősködik a svéd ligákban. Vezetőedzőként számos másodosztályú csapatnál dolgozott, és vezette a svéd ifjúsági válogatottat is két éven keresztül. Mellette másodedzőként tevékenykedett a svéd első osztályban és a svéd junior válogatottnál is. Sok remek játékossal dolgozott együtt, így például edzője volt a később Magyarországon is dolgozó Stephan Lundhnak. Két alkalommal volt Vas János edzője, aki a Halmstad Hammersnél végzett közös munkájukat követően szerződött Észak-Amerikába. Várakozásairól az alábbiakat osztotta meg a dvtk.eu-n.

Üdvözöljük a DVTK-nál! Kérjük, mondjon néhány szót eddigi pályafutásáról, és árulja el, miért Magyarországot, és a DVTK választotta következő állomáshelyéül!
Köszönöm! Igazán izgatottan várom a ránk váró évadot. 19 éves koromig magam is játszottam, de egy csúnya sérülés miatt abba kellett hagynom a versenyszerű sportolást. Szinte azonnal edzőnek álltam a Djurgarden-nél. Számos klubnál és válogatott korosztálynál dolgoztam, az egyik legkülönlegesebb évem az volt, amikor egy rendkívül fiatal csapattal sikerült feljutnunk az Allsvenskanba. Összességében már több, mint 30 éve űzöm ezt a szakmát. Ezért is döntöttem úgy, hogy egy kisebb pihenőt tartok, így az utóbbi két évben nem dolgoztam csapat mellett. Szükségem volt feltöltődésre, és vártam egy olyan feladatot, amely igazán komoly kihívást jelent számomra. Ezért voltam nagyon boldog, és váltam rendkívül izgatottá, amikor megkeresett a DVTK. A magyar jégkorongról keveset tudtam, de a megkeresés után ezt gyorsan pótoltam. Vas János kétszer is volt játékosom, mindig is remek kapcsolatot ápoltunk, így az ő személye garancia volt számomra, hogy egy remek helyre hívnak. A tárgyalások során az a vízió, amit a DVTK vezetése elém tárt, inspirálóan hatott rám, nagyon boldog vagyok, hogy sikerült megegyeznünk.

Melyek a céljai a következő szezonra?
Úgy gondolom, egy igazán profi klubhoz kerülök, ahol hatalmasak az elvárások. Egy háromszoros bajnokcsapatot átvenni nagyon szép feladat, és az a célom, hogy az elmúlt időszak sikereit folytatni tudjuk. Tudom, hogy az elmúlt szezonban remek hangulat és csapategység uralkodott a klubnál. Ezt mindenképpen meg akarom tartani, és a játékosokon felül, a szervezet minden tagjával jó kapcsolatra kívánok törekedni. Úgy gondolom, hogy az edzői stábban és klubvezetésben uralkodó hangulat mindig befolyásolja a csapatot is, és ha ez harmonikus, az mindenki munkájára jó hatással van, együtt mindig jobbak lehetünk.


Elolvasom a teljes cikket a dvtk.eu-n >>>>


forrás: dvtk.eu

És ezt olvastad már?
Banner
Hozzászólások
2017-06-13 16:33:00 Fekete öves, Veterán
Én azért vártam volna, hogy sverige nevű fórumos társunk talán tud valamit mondani Tisellről!
8. Bobák Kornél* |Válasz erre: 7. perecesi-diosgyor-szurkolo
2017-06-09 21:37:43 Fekete öves, Veterán
Ez tényleg döbbenetes!
2017-06-09 21:19:41 Fekete öves, Veterán
Ez most mellbe vágott, pedig jókat igazoltak. Mi a retek történhetett ott? A liga valahogy nem tudná őket valahogy megsegíteni? Kell a hajdúsági csapat a ligánkba.
http://www.jegkorongblog.hu/2017/06/09/a-debrecen-nem-indul-a-mol-ligaban/#post-218668
6. Szabó József* |Válasz erre: 3. perecesi-diosgyor-szurkolo
2017-06-08 19:38:16 Fekete öves, Veterán
Sima ügy, pláne, hogy a V2 liga idén még csak 6-10 meccsel operál, így a 4 meccsel kevesebb mol-liga alapszakasszal együtt minimális lesz a különbözet. Ám csak mennyiségileg, mert minőségileg jócskán előrelépünk.
5. korxi |Válasz erre: 4. falcao700
2017-06-08 19:33:41 Piros öves, Veterán
Mindhárom eset teljesen más volt, egészen különféle okokkal.
Amikor Majorossak nyertünk, már eldöntött tény volt hogy a MOL ligában indul a MAC és őt oda hívják. Ezzel myilván nem lehetett mit tenni.
Tavaly Jason Morgannál volt az az érdekes eset amit én is csak valószínűsítek, hogy tehát megnyertük a bajnokságot, egy hétre rá jött a kupadömntő a Fehérvár ellen. De ahelyett hogy egy szolidabb bajnoki ünneplés után a kupdöntőre, tehát a szezon igazi zárására pihentünk és készültünk volna, a játékosok - nyilván edzői jóváhagyással - végigbulizták és végigpiálták a köztes hét felét, így a kupadöntőre messze nem voltak topformában. Ifjabb Egri még a szezon után mondta hogy ők (a vezetőség) ezt helytelenítették, de nem akartak belepofázni egy olyan dologba ami egyébként az edző hatáskörébe tartozik, mert féltek hogy azzal ártanak a legtöbbet, de utólag már másként döntenének. Szóval nem tudom hogy Morgannak milyen volt a lengyelországi ajánlata, de a fentiek miatt szerintem itt sem marasztalták.
Bradley esete egyszerű: a klub megtette neki az ajánlatát, amit nem fogadott el. Hogy azért mert minfdenképpen vissza szeretne menni amerikába, vagy sokkal jobb ajánlatot kapott, vagy sokkal jobbra vár, azt nem tudom.
2017-06-08 19:13:15 Zöld öves, Tag
Miért van az, hogy nálunk évről évre változik az edző kiléte.Vajon miért nem tudjuk megtartani egyik sikeres év után sem az edzőnket???
2017-06-08 18:04:25 Fekete öves, Veterán
Sok sikert nálunk. Mondjuk kár, hogy nálunk az edzők évről évre változnak, jó lenne ha valaki 3-4 éven át is nálunk lenne.
Közben a Galac indulását a mol liga nem támogatja, így 10 csapatossá csökkenhet a ligánk, ami sztem 45 alapszakasz meccset hozhat.
Józsi egy esetleges 54 mérkőzéses regular season a visegrádi kupa mellett mennyire lehetne kivitelezhető? Bár a 45 sokkal esélyesebb, a dán metal liigaen is ennyi alapszakasz mérkőzést tartalmazott.
2. usep
2017-06-08 16:13:17 Barna öves, Fanatikus tag
James Hetfield...te vagy az?..:)
2017-06-08 14:40:30 Fekete öves, Veterán
Isten hozta!
Kíváncsi leszek rá.
Nem tűnik nagy névnek, ám a munkája fogja minősíteni.
Banner
Mégsem


Üzenet küldése...