Banner

Megválasztják a hokisok a magyar All Star-csapatot

Szerző: Jáborcsik András | 2019-01-13 12:11:00

A játékosok érdekvédelmi szervezetének kezdeményezésére idén először kerül sor ilyen típusú szavazásra - adta hírül a jegkorongblog.hu.

Számos külföldi példához hasonlóan ebben az évben Magyarországon is megválaszthatják a játékosok a maguk All Star-csapatát. A Jégkorongozók Érdekvédelmi Szövetségének, a JÉSZ-nek a kezdeményezésére kétfordulós voksoláson dőlhet el, hogy ők maguk kit tartanak a legjobbaknak. Az All Star-csapat tagjai a támogatóknak – Marczi Skate, OrienTax, Magyar Jégkorong Szövetség – köszönhetően díjazásban részesülnek. A szavazásban választó és választható lehet minden Magyarországon működő első osztályú – tehát az Erste Ligában, az EBEL-ben vagy a Tipsport Ligában játszó – csapat magyar állampolgárságú játékosa.

“Az All Star-választás megszervezésével nem titkoltan a közösségépítés az egyik célunk – mondta a jegkorongblog.hunak Pavuk Attila, a JÉSZ elnöke. – Nyilván az NHL-ből származik az ötlet, de mostanra több más ligában is van ilyen. A játékosok a legnagyobb elismerésnek azt tartják, amikor az ellenfelek, a sporttársaik jelölnek valakit a legjobbak közé. Ez az igazi szakmai elismerés a szemükben. Szeretnénk, ha Magyarországon is kialakulna ennek a hagyománya. Ennek az első lépése az idei választás. Szerencsére már az első alkalommal is sikerül a támogatóinknak köszönhetően az erkölcsi elismerés mellé kézzelfogható díjakat is adni. Nem szeretnénk itt megállni, a későbbiekben rangos eseményt szeretnénk az eredményhirdetés, illetve a díjak átadása köré szervezni, amelyen az összes magyarországi játékos részt venne. Többféle eseményen is gondolkodunk. Vagy egy All Star-mérkőzés megszervezése, vagy egy társasági esemény, egy gálaest körvonalazódik az ötletek között. Ebben még nem született döntés, egyelőre azt szeretnénk, hogy minél több játékos vegyen részt az idei szavazáson, és ezzel is erősödjön az elismerés értéke.”


Elolvasom a teljes cikket a jegkorongblog.hu-n >>>>>


forrás: jegkorongblog.hu




És ezt olvastad már?
Banner
Hozzászólások

Még nem érkezett hozzászólás!

Banner
Mégsem


Üzenet küldése...