Banner

Megérkezett a válasz az MVSC pályával és az orvosdiagnosztikai központtal kapcsolatban

Szerző: Jáborcsik András | 2017-09-01 22:50:00

Néhány héttel ezelőtt a sapisanyi-val történt "pengeváltást" követően ígéretet tettünk szurkolótársunknak, hogy hivatalos állásfoglalást kérünk a Kiemelt Kormányzati Beruházások Központja Nonprofit Zrt-től (KKBK) az MVSC pályával és az orvosdiagnosztikai központtal kapcsolatos kérdésekre, amik joggal foglalkoztatják a diósgyőri drukkereket.


A következő üzenetet küldtük el a Market Zrt. munkatársainak, Boros László project managernek és Vámosi Attila sajtóreferensnek:

Kedves Laci és Attila!

Az amigeleken.hu szerkesztői csapata nevében azzal a kéréssel fordulok Hozzátok, hogy segítsetek választ kapnunk két kérdésre, ami vissza-visszatérően foglalkoztatja honlapunk olvasóit.

Ezek a témák az információ hiánya miatt, a tájékozatlanság vagy félretájékozottság miatt sok esetben politikai felhangokat kapnak. Szeretnénk tisztán látni ezekben a kérdésekben és szeretnénk, ha szurkolótársaink kielégítő tájékoztatást kapnának ezekről a kérdésekről.

A kérdések az orvosdiagnosztikai központra illetve az MVSC pályára vonatkoznak. A korábbi híradások arról szóltak, hogy mindkettő a stadionberuházás része lesz, az MVSC pályát alkalmassá teszik NB1-es mérkőzések rendezésére, ahol a hazai meccseit játssza majd a csapat az új stadion elkészültéig. Most pedig arról hallani, hogy az orvosdiagnosztikai központ már a majdan építendő multifunkciós csarnok beruházás részeként kerül kivitelezésre, az MVSC pályát pedig felveti a gaz, semmiféle munkavégzés nem történik, emiatt a szurkolóknak hétről-hétre több száz kilometert kell megtenniük, hogy láthassák kedvenc csapatuk "hazai" meccsét.

Legyetek szívesek állásfoglalást kérni a két témában a beruházó Kiemelt Központi Beruházások Központja Nonprofit Zrt. illetékeseitől, hogy tájékoztatni tudjuk szurkolótársainkat.

Közreműködéseteket előre is köszönjük!

Üdvözlettel az amigeleken.hu csapata nevében: Jáborcsik András


Ma megérkezett a válasz megkeresésünkre:


Tisztelt Jáborcsik András!

Köszönjük érdeklődését a DVTK sportegyesület sportfejlesztési programjával és a Diósgyőri Stadion rekonstrukció beruházás keretében megvalósítandó MVSC Sporttelep fejlesztéssel kapcsolatban.

Tájékoztatjuk, hogy a Diósgyőri Stadion építési területén lévő birkózócsarnok hamarosan elbontásra kerül. A sporttelepen a 1472/2017. (VII.25.) számú kormányhatározat értelmében, a Diósgyőri Városrész Testgyakorló Kör Sportegyesület észak-magyarországi és felvidéki sportfejlesztési programjának egyik elemeként egy új multifunkcionális csarnok épül. Az épületben kap elhelyezést az egyesület birkózó-szakosztálya, illetve az orvos-diagnosztikai és rehabilitációs központ.

Az orvos-diagnosztikai központ stadionban történő elhelyezésének lehetőségét tavaly vizsgálta meg a tervező. Végül a szakmai szempontok figyelembevételével, a klubbal egyetértésben az a döntés született, hogy a létesülő csarnokban valósuljon meg a beruházás.

Az MVSC-pálya felújítása kapcsán tájékoztatjuk, hogy az előzetes tervezési program – benne egyebek között a műszaki tartalom – a helyszíni adottságok feltárását követően felülvizsgálatra került. A beruházásban résztvevők egyeztetéseit követően, a lehetséges fejlesztési irányok számbavétele után, a város sportszakmai céljainak kiemelt figyelembevétele mellett az a döntés született, hogy a létesítményt célszerűbb NB III-as mérkőzések megrendezésére alkalmas pályának kialakítani. Egyúttal döntés született arról is, hogy a kiszolgáló épület felújítása a korábbinál tervezetthez képest bővített műszaki tartalommal valósuljon meg.

A Diósgyőri Stadion rekonstrukció beruházás keretében megvalósítandó MVSC Sporttelep fejlesztésével kapcsolatos döntésekről megjelent, 1586/2017. (VIII.28.) számú kormányhatározat a fejlesztések megvalósításának határidejét 2018. február 28-ban jelölte meg.

Végül, engedje meg, hogy tájékoztassuk, hogy a Kiemelt Kormányzati Beruházások Központja Nonprofit Zrt. nem beruházóként, hanem a beruházások előkészítőjeként és megvalósításuk irányítójaként vesz részt a projektekben. Az új diósgyőri stadion beruházója a Diósgyőri Stadionrekonstrukciós Kft., az MVSC-pálya építtetője pedig a Nemzeti Sportközpontok. A projektek kivitelezője a nyílt közbeszerzési eljáráson győztes Market Építő Zrt.

Üdvözlettel: Kiemelt Kormányzati Beruházások Központja

Kommunikációs Főigazgatóság



A válaszlevélben hivatkozott 1586/2017. (VIII.28.) számú kormányhatározat a következőket tartalmazza:


Tisztelettel kérjük, hogy hozzászólasaitokban tartózkodjatok a személyeskedéstől és a túlzott politikai felhangoktól, mert ezek a kommentek moderálásra kerülnek.


És ezt olvastad már?
Banner
Hozzászólások

1 2 3 4 5 >  Utolsó

53. Borsodi Bányász* |Válasz erre: 48. fules1
2017-09-05 17:15:09 Fekete öves, Veterán
Igen állami pénz nélkül olyan szinten állni a teljes magyar foci, mint amilyenek most a nemzetközi eredményei. :)

Az igazi kérdés mert szerintem a legtöbb szurkoló egyetért, hogy kell áldozni a focira valamennyit, hogy mennyi az annyi, és, hogy az hogy mi alapján legyen elosztva. Ha ezek világosak lennének, és mindenki egyenlően kapná meg az esélyet, akkor valúszínűleg nem a politikusokat, vagy pártokat, vagy akármiket szidnák a fórumozók, hanem azt, aki nem tudja a maximumot kihozni az adott feltételrendszerből.
Végül is ez egy eredetileg sport, ami átment szórakoztatásba, ami nagyon komoly üzlet is lett. Magyaroroszágon ezek nyomokban lelhetők fel. Valószínűleg pont ezért vagyunk annyira elmarava a világ élvonalától amennyire, mert ezeken a területeken ugyanolyan az elmaradás, mint a sport téren. Bár most legaláb a DVTK-ban a sport terén ( edző, eszközök, szemlélet) talán lesz egy kis javulás, csak ezt tartani kell legalább ilyen szinten és el kell telnie egy kis időnek, hogy kifuthassa magát.
52. spongyabob |Válasz erre: 49. antiabs
2017-09-05 16:39:14 Barna öves, Őstag
Egyetértek...csak éppen az a baj, hogy a fociért élők egyre kevesebbet" köszönhetnek"4!!
Hiába írt felül akkor is mindent a politika, csak éppen a minőség sokkal jobb volt! Itt A KÜLÖNBSÉG! Ennyi.
51. alpin |Válasz erre: 47. Istike
2017-09-05 13:56:42 Kék öves, Tag
Nemcsak ma, 2017-ben, hanem az elmúlt 70 esztendőben is, mindig a politika befolyásolta a SPORTOT, és mindig a hatalmon lévők befolyásolták.
50. pirosfehér 1910 |Válasz erre: 47. Istike
2017-09-05 13:10:11 Barna öves, Fanatikus tag
Vannak jól beazonosítható érdekcsoportocskák és a követőik, akik állandóan átpolitizálnak mindent.
Legyen az a foci, az olimpia, vízes vb, vagy éppen a dzsúdó vb. És akkor most csak a sportot említettem.
49. antiabs |Válasz erre: 47. Istike
2017-09-05 13:09:38 Piros öves, Őstag
A politikának nagyon sokat köszönhetnek a fociból élők és valamennyit a fociért élők is, de sajnos a politika - függetlenül pártállástól - nem érdekelt, hogy szigorúan teljesítményhez kösse a futball finanszírozását, a jónak tűnő stratégiai terveket az élet legtöbb területén, amibe a politika belefolyhat évtizedek óta felülírja, felülírta a kicsinyes pénzéhség.
48. fules1 |Válasz erre: 47. Istike
2017-09-05 13:08:35 Piros öves, Őstag
Távol álljon tőlem,hogy védjem a fideszt(nagyon nem tetszik ahogyan "uralkodnak",mondjuk a másik oldal "uralkodása" sem tetszett),de ha politika mentes lenne a focink,akkor valahol mi is a Pécs és Kaposvár szintjén állnánk. Nem biztos,hogy tényleg jó ennyire politikai befolyás alatt tartani a focinkat,de tény az is,hogy mi viszont eddig a nyertesei vagyunk ennek, ha nem is annyira mint az egyes kiemelt állam által szponzorált csapatok,de a Nyírágyházánál,Pécsnél,Kaposvárnál,Zeténél mindenképpen .
47. Istike |Válasz erre: 43. slózi
2017-09-05 12:36:52 Barna öves, Tag
Ma, 2017-ben Magyarországon, SAJNOS ha labdarúgásról beszélünk, akkor nem lehet megtenni politika mentesen! SAJNOS! Aki ezt nem látja, vagy nem érti, az vagy a homokba dugja a fejét!
46. Piros1910
2017-09-05 12:28:49 Narancs öves, Tag
Berecz Csaba milyen jó cikket írt ennek a cikknek az alapján :)
45. KáGábor*
2017-09-05 10:08:28 Fekete öves, Veterán
A múltkori, elég komolyan elharapódzott helyezt után, azt gondolom, hogy sikerült egész jól rendbe rakni a fórumot. Ehhez kellett egyrészről a szerkesztői ráhatás, illetve nyilván mi is. Mostanság nem is igazán vannak komoly politikai megnyilvánulások. Amik vannak (mint például itt lentebb), azok fölött meg simán el lehet siklani, az én véleményem szerint még belefér. Nekem azzal van a gondom, hogy minden apróságra előbújnak a vélt igazság önjelölt pallosai (bár lehet, hogy a zsebkés helyesebb megfogalmazás...), és igyekeznek lecsapni, mást nem is csinálnak a fórumon (mint ahogy a 37. hsz-ban is le van írva). Sokszor indokolatlanul durván megnyilvánulva, valószínűleg nem véletlenül, hogy a moderátor előzményestül, mindenestül ikszeljen, hiszen, ha csak egy része van moderálva, akkor megy a dedós hiszti, hogy a másiké miért nem (volt erre már nem egy példa...) Utána meg elégedetten tapsikolnak valószínűleg otthon a gép előtt, hiszen írott formában a legminimálisabb kritika, ellenvélemény sem jelenik meg.
44. kerecsen
2017-09-05 09:19:06 Piros öves, Őstag
Elfogadom a szerkesztők moderálását , mert ez tényleg nem egy politikai oldal, de ne legyünk már annyira álszentek vagy inkább vakok, hogy a végletekig átpolitizált futballunkban még érintőlegesen se kerüljön szóba a politika. Ezzel az erővel a Semleges Térfél némelyik adásának a felét ki kéne ikszelni, vagy stílusosan ki kéne fütyülni. A direkt pártpolitizálásnak ezen a felületen én is maximálisan ellene vagyok, de azért ne essünk már át a ló másik oldalára. Egyébként meg aki állandóan hangoztatja, hogy ő mennyire utálja a politikát és még büszke is rá, én még hülyébbnek tartom annál, mint aki sokszor arról beszél.

1 2 3 4 5 >  Utolsó

Banner
Mégsem


Üzenet küldése...