Banner

Márkvárt: Asmir odaszaladt hozzám, mondta, hogy majd figyeljem a mozgását, és adjam neki a labdát

Szerző: amigeleken.hu | 2021-01-22 13:07:00

„Begyakorolt figura volt?” – kérdezte a nemzetisport.hu munkatársa Márkvárt Dávidot, a DVTK csapatkapitányát arról a gólról, amellyel a szerdai bajnoki mérkőzésen a miskolci együttes 1–0-ra győzött a címvédő és listavezető Ferencváros otthonában a 2. fordulóból elhalasztott mérkőzésen. A Magyarországra 2018 után visszatérő Asmir Suljic csereként állt be, s a pályára lépést követően Márkvárt Dávid azonnal a bosnyák játékos felé ívelte a labdát, s bár ő az első labdaérintésével még rosszul találta el a labdát, az visszapattant hozzá Miha Blazicról, és akkor már a kapuba lőtt.

„Abból a szempontból nem volt begyakorolt, hogy a meccs előtt nem beszéltünk róla, viszont amikor Asmir beállt, azonnal odaszaladt hozzám, mondta, hogy majd figyeljem a mozgását, és adjam neki a labdát – elevenítette fel a történteket Márkvárt Dávid. – Eredetileg középre akartam ívelni, de így megvártam, hogy mit csinál, és láttam, amikor elérte a védők vonalát, rágyorsít, úgyhogy őt játszottam meg, és bár szerencséje is volt, hogy visszapattant hozzá, nagyon sokat tett ezért a gólért.”


Mint a tudósításban is beszámoltunk róla, talán sohasem látott jelenetsor főszereplője volt Asmir Suljic: a 84. percben állt be csereként, még ugyanebben a percben gólt szerzett, majd a 89. percben lecserélte őt Zoran Zekic vezetőedző.

„Mi is nagyot néztünk, amikor tudatosult bennünk, hogy az ő számát mutatják fel  – reagált lapunknak a diósgyőri csapatkapitány. – Szerintem azt ő is megértette, mi indokolta a döntést, tartanunk kellett az eredményt a hátralévő néhány percben, és szükség volt Dejan Karanra, aki magas, jól fejel, meg tudja nyerni hátul a párharcokat.”


Két nagy sorozat is megszakadt: a Ferencváros csaknem négy évvel ezelőtt, 2017 áprilisában veszített legutóbb hazai pályán bajnoki mérkőzést, s a Diósgyőr 12 év után tudott újra nyerni a zöld-fehérek vendégeként.


Tovább a nemzetisport.hu-ra >>>>>>


forrás: nemzetisport.hu




És ezt olvastad már?
Banner
Hozzászólások
1. kétess
2021-01-22 13:50:13 Lila öves, Őstag
Több ilyen nagyszerű győzelmekre van szükségünk.Hogy bent maradjunk továbbra is a Menyei Bajnokságban.Mert nekünk itt a helyünk és nem a posvány másod vonalban.
Banner
Mégsem


Üzenet küldése...