Banner

Magó 3x

Szerző: Jáborcsik András | 2019-01-09 22:41:00

A Tipsport Liga első harmadához képest elképesztő formajavuláson ment keresztül a DVTK Jegesmedvék csapatkapitánya, Magosi Bálint.

16 fordulót követően még a 75. helyen állt a Liga kanadai táblázatán 4 góllal és 3 gólpasszal. Az alapszakasz kétharmadánál, 36 mérkőzést követően pedig már a 12. volt a ranglistán 18 találattal és 14 gólpasszal. Ez azt jelenti, hogy 20 meccsen 25 pontot termelt, ami hatalmas teljesítmény a részéről.

19-17-es mutatójával jelen pillanatban a 14. pozíciót foglalja el Magó a táblázaton, amelynek élmezőnyében, a 9. helyen egy másik Jegesmedve Vas János is megtalálható. Huszonegyesünk annak ellenére áll ilyen előkelő helyen, hogy vállsérülése miatt immár három mérkőzésen sem tudott a csapat segítségére lenni és gyarapítani pontjainak számát. Jankó 11-28-as mutatóval büszkélkedhet.

Kapitányunkról Glen Hanlon vezetőedző is nagyon jó véleménnyel van. A dvtk.eu-n megjelent, "A mi szurkolóink a legjobbak a ligában" című interjúban így jellemezte Magosit:

A srácok nagyrésze már régóta ismeri egymást és remek vezéregyéniségeink vannak, továbbá egy nagyszerű személyiségű csapatkapitányunk van Magosi személyében. A srácok jól szórakoznak egymás társaságában.


Fábián Zoltán videójának köszönhetően idézzük fel a november 20.-án lejátszott, Zsolna elleni találkozót. Ezen Magosi háromszor köszönt be a vendégeknek. Nyolcvankettesünk egyike a Tipsport Liga azon 8 csatárának, akik mesterhármast értek el a bajnokságban.



Ezen a videón Magosinak a Poprád elleni, hosszabbításban szerzett csodagóljában gyönyörködhetünk:


Kapitányunk Igazi vezéregyéniséggé nőtte ki magát, a gólszerzők versengésében igen előkelő társaságban, a lista 5. helyén tanyázik. 5 mérkőzésen is ő nyitotta meg a gólok sorát, illetve 2 alkalommal az ő gólja döntött javunkra a hosszabbításban. Magosi emberelőnyben és emberhátrányban is hatékony, előnyben 4 gól van a neve mellett, míg hátrányban kétszer talált az ellenfelek hálójába.

YOB-születési év, Team: csapat, Pos.: poszt, GP:meccsek száma, G-gólok száma, G_AVG: gől átlag, ESG:egyenlő létszámban szerzett gól, PPG: emberelőnyben szerzett gól, SHG: emberhátrányban szerzett gól, FG: első gól a meccsen, GWG: győztes gólok száma, GTG: hosszabbítást érő gólok száma, ENG: üres kapus gólok száma, PSG: büntetőből szerzett gólok száma, OTG: hosszabbításban szerzett gólok száma, GWS: meccs nyertes lövés, A: gólpasszok száma, P: pontok száma, +/-: plusz/mínusz mutató, PIM: büntetés percben, S: kaput eltaláló lövés


A ponttáblázatra tekintve látható, hogy Magosi neve mellett 0,86-os pont átlag szerepel. Ez azt jelenti, hogy átlagban szinte minden mérkőzésen szerez legalább egy pontot. Magosi egészen kiemelkedően teljesít az emberhátrányben szerzett pontokat illetően is. Rajta kívül egyedül a kassaiak sztárja, Ladislav Nagy gyűjtött 4 pontot emberhátrányban.

YOB-születési év, Team: csapat, Pos.: poszt, GP:meccsek száma, G-gólok száma, A:gólpasszok száma, PTS.pontok száma, PTS_AVG: Pont átlag, ESP:egyenlő létszámban szerzett pont, PPP: emberelőnyben szerzett pont, SHP: emberhátrányban szerzett pont, +/-: plusz/mínusz mutató, PIM: büntetés percben, S: kaput eltaláló lövés, MIN: jégen töltött idő.


forrás: youtube, hockeyslovakia.sk




És ezt olvastad már?
Banner
Hozzászólások

Még nem érkezett hozzászólás!

Banner
Mégsem


Üzenet küldése...