Banner

MAC Újbuda - DVTK Jegesmedvék › 4:2

Szerző: Jáborcsik Márk | 2019-03-04 16:57:00

DVTK Jegesmedvék - MAC Újbuda 4:2 (2:1, 0:0, 2:1)

Tipsport Liga középszakasz - 3. mérkőzés

Budapest | Tüskecsarnok | 2019.03.04 - 18:00 |


Közvetítés › Digi Sport 2 / huste.joj.sk

Ha nincs Digid, akkor válaszd a következő megoldást, hogy a Huste TV-n élőben nézhesd a meccset:

Telepítsd a Hola VPN internetes bővítményt. (Google Chrome böngészőhöz: http://bit.ly/hola-bovitmeny). A linkre kattintás után a "az add hozzá a chromehoz" gombra kell kattintani a bővítmény telepítésére. Mikor ez megvan, csak be kell tölteni a huste.joj.sk oldalt, ahol a meccs megy és az URL sáv mellett lévő kis láng jelre kattintva ki lehet választani, hogy milyen országból érzékelje az oldal az IP címünket. (Csak rá kell kattintani a szlovák zászlóra).

(Csak kattints a pirossal kiemelt linkekre és új lapon megnyitásra is kerülnek.)


Győzelmi kényszerben lépnek jégre a Tüskecsarnokban a DVTK Jegesmedvék, olvasható a jegkorongblog.hu felvezetőjében.

A miskolci gárda a playoff-kvalifikáció első két mérkőzését elrontotta, és ezzel rettentő nehéz helyzetbe sodorta magát. Glen Hanlon csapata nem hibázhat többet, különben sokkal korábban ér véget a szezonja, mint ahogy azt bárki is gondolta volna az elmúlt hónapok produkciója alapján.

Mindenki tudja, így csak röviden idézzük fel: igaz, hogy a szlovák bajnokság 57 meccset felölelő alapszakaszának végén tabellaszomszédként zárt a két magyar újonc, ám 21 pont volt köztük a különbség, és míg a Jegesmedvék az utolsó előtti fordulóig harcban voltak a közvetlen playoffot érő hatodik helyezésért, addig a MAC-nak a kvalifikációs pozíció megőrzése volt a feladata. Az egyiknek sikerült, a másiknak nem – és ez végül azt jelentette, hogy a rájátszásba is csak az egyikük kerülhet be.

Alighanem többen voltak, akik az elért eredmények és a szeptembertől februárig mutatott játék alapján azt feltételezték, hogy inkább a piros-fehérek a továbbjutás várományosai, bár azt intő jelnek lehetett tekintetni szemszögükből, hogy egymás elleni mérkőzéseik közül kettő ellenében hármat Majoross Gergely tanítványai tettek el. Nos, ha az esélyek valóban így néztek ki, akkor alaposan rácáfoltak ezekre a csapatok. Legalábbis eddig – merthogy még nem dőlt el semmi, máskor és máshol is megfordítottak már három győzelemig tartó párharcokat 0-2-ről az érdekelt felek.

A szakmázás nem tisztünk továbbra sem, de annyit talán mondhatunk, hogy szép edzői feladat az NHL-es múltú miskolci szakember számára megtalálni az ellenszert a MAC gyors, koncentrált és célratörő hokijával szemben. Laikusként úgy látjuk, az újbudaiak nem engedik kibontakozni a Jegesmedvéket, akik hiába produkáltak a szezonban szinte végig lendületes és energikus támadó hokit, erre most nem igazán nyílik tér előttük. Mindeközben éppen a MAC az, amely kreatív akciók sorát képes vezetni. A miskolci támadások során sokszor csak milliméterek hiányoznak – gondoljunk a legutóbbi találkozó csilingelős kapuvasaira –, a másik oldalon ellenben rendre bemegy akkor, amikor a legfontosabb. Idézzük fel a pénteki győztes gólt: némi túlzással másodpercekkel előre látszott, hogy Jared Brown hova fogja lőni, és az is világos volt, hogy Chris Langkow milyen tudatosan takar, mégsem tehettek ellene semmit a miskolciak.


Tovább a jegkorongblog.hu-ra a teljes beharangozóra >>>>>>


forrás: jegkorongblog.hu




És ezt olvastad már?
Banner
Hozzászólások

1 2 3 4 5 >  Utolsó

85. diodio |Válasz erre: 84. korxi
2019-03-06 18:56:28 Barna öves, Fanatikus tag
Úgy látom, hogy nagyon nagy ász vagy jéghokiban is?????!!!!
84. korxi |Válasz erre: 83. abori
2019-03-06 18:27:28 Piros öves, Veterán
"-Az első húsz meccs után már elkülted volna az edzőt, télen nyílvánosan megkövetted, most meg mindent a nyakába varrva elzavarnád."
Ezzel kapcsolatban csak ismételni tudnám önmagam.
"Szerinted az alapszakasz vége előtt 5 meccsel már a leendő playoff ellenfelekre kellett volna felkészíteni a csapatot. "
Igen. (mert akkor biztossá vált hogy nem lesz 6. hely, hanem 9-10 elleni párharc lesz, mint ahogyan írtam is).
"nem volt képes a MAC, mint playoffbeli ellenfél ellen felkészíteni a csapatot" tehát csak a Macra. Vagy más csapatokra is? "
Nem más csapatokra hanem másik csapatra. MAC-ra és Gyetva ellen kellett volna felkészítenie a csapatot, mert tudtuk hogy vagy egyik, vagy másik lesz az ellenfél (mint ahogyan írtam is)
83. abori |Válasz erre: 82. korxi
2019-03-06 18:14:12 Lila öves, Fanatikus tag
Abszolút követhetetlen és következetlen vagy:
-Az első húsz meccs után már elkülted volna az edzőt, télen nyílvánosan megkövetted, most meg mindent a nyakába varrva elzavarnád.
-Szerinted az alapszakasz vége előtt 5 meccsel már a leendő playoff ellenfelekre kellett volna felkészíteni a csapatot.
- "nem volt képes a MAC, mint playoffbeli ellenfél ellen felkészíteni a csapatot" tehát csak a Macra. Vagy más csapatokra is?
Még lesznek edzők a szezonban akik " nem lesznek képesek" felkészíteni csapatukat mert ki fognak esni és ha egy kicsit le tudod vetkőzni a Mac fóbiádat könnyebben elengedhetnéd ezt a párharcot, jobb lesz meglásd. A három meccs előtt megírtam, hogy nem örülök a Macnak mert rossz előérzetem volt és bejött. És nehezen viseltem Mogyi önelégült vigyorát, de visszatekintve a legelső edzőmeccsen történt Kassa verésre és utána a többi remek győzelemre, már egyre kevesebb a hiányérzetem, hiszen a tanuló első húsz meccset leszámítva(amit Hanlon is említett) simán az első hatban lettünk volna. Úgyhogy jövőre újra megpróbáljuk, remélem a mesterrel.
82. korxi |Válasz erre: 77. Szabó József
2019-03-06 15:43:52 Piros öves, Veterán
De éppen ezen a téren volt egy nagy különbség az Újvárhoz képest. Ők értelemszerűen kőkeményen harcoltak az utolsó percig az első hatba kerülésért, mert nekik az utolsó percig reális esélyük volt erre, olyannyira hogy még az utolsó forduló előtt is a 6. helyen álltak.
A mi reális esélyünk viszont elszállt 5 fordulóval a vége előtt, amikor kikaptunk tőlük. Ekkor kellett volna újragondolni a szezon további részét, egyáltalán gondolkodni, középpontba állítani a rájátszásba kerülésért játszandó párharcot, elkezdeni arra, valamint a két potenciális ellenfélre készülni, akik valamelyikével a minimum három meccsig tartó párharcot bizonyosan meg kell majd vívnunk.
81. laca |Válasz erre: 78. korxi
2019-03-06 15:28:29 Lila öves, Fanatikus tag
Hanlonnak meg van a szerepe a sikerben és természetesen megvan a végjáték kimenetelében is. Biztos, hogy hibázott, de ha már Bódoggal vonunk párhuzamot, mindketten profibb környezetből jöttek ide, és erre nem biztos, hogy fel voltak készülve. És itt véletlenül sem szeretném a a hokistákat a link Busai félékkel párhuzamba állítani, itt másról lehet szó:

Hanlon biztos azt gondolta, hogy az elért formát tartósan le tudja adni a csapat, sőt még rá is tud tenni. Ezzel szemben - és ezt mondjuk többször el is mondták - az elmúlt években alig pár meccs volt, amikor mindent bele kellett adni, a többin elég volt lötyögni. Bármennyire is akarták most a legjobbat szerintem a fizikailag/fejben nem ment a lazább évek után egyből nem ment ilyen hosszú ideig.
80. laca |Válasz erre: 79. Csubakka
2019-03-06 15:19:15 Lila öves, Fanatikus tag
meg a nyitrának meg a trencsénnek meg a macnak... tehát kb a mezőny felének... emellett a szezon második felében elért eredmény alapján 5-6 helyre befutottunk rutintalanul egy új bajnokságban. ez nagyjából egál a pénzügyi lehetőségekkel jelen pillanatban. Ne felejtsük már el, hogy tavaly még a Vienna2-vel a Belgráddal stb-vel kellett játszani, idén meg másik kávéházba kerültünk. 20 meccs hendikeppel indultunk. Jövőre egész biztos más lesz.

továbbá vegyük figyelembe, hogy korlátozva van a légiósok száma, gyenge (még) az utánpótlásunk, és eleve kisebb a merítési lehetőség mint a szlovákoknál.
79. Csubakka |Válasz erre: 75. jaborcsik-andras
2019-03-06 13:13:31 Lila öves, Tag
Ez tény, a Kassának és a Besztercebányának van még hasonló nagyságrend, a többiek messze alattunk.
78. korxi |Válasz erre: 76. jaborcsik-andras
2019-03-06 13:03:11 Piros öves, Veterán
Nálam az sosem fog változni, hogy egy edzőt az eredmények, de legalábbis az általa edzett csapat eredménye minősít.
Egyedül DVTK, illetve Jegesmedvék rajongó vagyok, sosem leszek az ilyen értelmeben vett rajongója egy-egy játékosnak vagy edzőnek, úgy mint például egy tizenéves egy popsztárnak, vagy mint te például Bódognak vagy Hanlonnak.

A Jegesmedvék valóban nagyot futottak a télen, nagyon nagy eredményeik voltak és ezt Hanlonnak tulajdonítottam. Persze érkezett Vay is mint a liga legjobb kapusa, a Magosi-Vass-Pance játékosok kirobbanó formában voltak ekkor, ezen játékosok egyéni képességei és kirobbanó formája óriásit tett az alapszekaszbéli eredményességhez, de bizonyosan oroszlánrésze volt benne Hanlonnak is, ezt nem vitatom el.
Tény ugyanakkor, és ez valóban utólag vált nyilvánvalóvá, hogy valószínűleg naív voltam, a nagy neve miatt azt hittem hogy Hanlon azért pörgeti a formát mert képes azt az egész szezon, a rájátszást is beleértve egész szezon tekintében fenntartani, vagy legalábbis ebbe egyáltalán belegondol. Mint kiderült nem, nem képes. A tények és az eredmények azt mutatják hogy nem tudja úgy befolyásolni a csapat és a játékosok formáját hogy azok nem akkorra zuhanjanak össze, amikor a legfontosabb lenne. És ebben - tehát a lényegben - nagyot kellett csalódnom benne.

Nem sikerült elérni a szezon előtt kijelölt minimumcélt, a MAC feltörölte velünk a padlót, söpréssel vágott ki minket a rájátszásba jutásért feolyó párharcból, még az alapszakaszban is többször vert meg minket, mint mi őt. Ezek a tények és eredmények. Ennek alapján ítélem meg az edzőt.
2019-03-06 13:02:51 Fekete öves, Veterán
Mivel a Gyetva is kiverte az Érsekújvárt, így egyszerű a képlet mint a faék.
Mi és az Érsekújvár kőkeményen harcoltuk a hatba kerülésér, azaz 19-re kértük lapot.
Így nem meglepetés, hogy a Mac és Gyetva, akik csak arra figyeltek, hogy tízbe legyenek, az alapszakaszba felőrlődő erősebb csapatokat kiverték.

Kár belemagyarázni mást.
76. jaborcsik-andras* |Válasz erre: 74. korxi
2019-03-06 12:31:42 Fekete öves, Veterán
Neked már-már kornéli magasságokba szökik a Hanlon fóbiád.
Úgy látszik, olyan vagy, mint egy napraforgó, hiszen amikor megindult a szekér, akkor meg hirtelen ő lett a legfaszább edző.

1 2 3 4 5 >  Utolsó

Banner
Mégsem


Üzenet küldése...