Banner

MAC Budapest - DVTK Jegesmedvék 5-1

Szerző: amigeleken.hu | 2017-09-14 07:01:00

Magyar Kupa

MAC Budapest - DVTK Jegesmedvék 5-1 (4-1, 0-0, 1-0)

Budapest, Tüskecsarnok, néző. Játékvezetők: Soós, Németh, Pálkövi, Berkesi


DVTK Jegesmedvék: Kiss (Adorján) - Rusk, Leppanen, Magosi, Galanisz, Miskolczi - Láda, Rantanen, Pavuk, Tóth A., Vas - Vojtkó, Gőz, Sakaris, Kulmala, Ritó - Bernáth, Köllő, Karda, Albert, Tóth G. Vezetőedző: Mikael Tisell. ​​​​​


MAC Budapest: Bálizs (Arany) - Pozsgai, Garát, Somogyi, Nagy K., Terbócs - Macaluay, Kovács, Nagy, G., Jokila - Vokla, Cunningham, Danseraeu, Brown, Orban - Fejes, Mestyán, Keresztury, Majoross, Tóth G. Vezetőedző: Majoross Gergely


1. harmad 01:53 Tóth A. (Gőz, Kulmala) 0-1
1. harmad 08:41 Orban (Danseraeu, Pozsgai) 1-1
1. harmad 11:00 Nagy G. (Keresztury, Jokila) 2-1
1. harmad 12:11 Pozsgai 3-1
1. harmad 19:14 Klempa (Brown, Nagy) 4-1 emberelőnyből
3. harmad 42:05 Nagy K. (Orban) 5-1 emberhátrányból

Értékelés

Mikael Tisell: Rosszul álltunk bele a mecsbe, annak ellenére, hogy mi szereztük meg a vezetést. Az első harmadban kevés lehetőségünk volt, és nagyon tiszta helyzetekbe kerültek a hazai támadók. A meccs második fele már jobb volt, de a rossz első harmad eldöntötte a találkozót.

Majoross Gergely: Az volt a kérés, hogy annak megfelelően álljunk bele ebbe a mérkőzésbe, hogy mi vagyunk a címvédők ebben a sorozatban, azt hiszem, hogy ez sikerült is. Amit az első harmadban láttam, az nagyon tetszett, de az is látszik, hogy vannak még dolgok, amin változtatni kell, de azt hiszem, hogy azzal a munkával, amit a srácok nap, mint nap beletesznek, azzal nagyon boldogok lehetünk.



Este fél nyolctól a Tüskecsarnokban az előző két idény legnagyobb párharca folytatódik. A MAC és a DVTK Jegesmedvék két éve kergetik egymást a ligában és a kupában egyaránt. A legutóbbi két bajnoki döntő és a legutóbbi kupadöntő párosítása ismétlődik meg. Mindketten két győzelemmel kezdték az idényt, a DVTK erdélyi túrájáról hozta el mind a hat pontot, a MAC Dunaújvárosban és Székesfehérváron nyert. A miskolciak játéka eddig ugyancsak impresszív. A Visegrád Kupa-beli helytállás után Brassóban gólt sem engedélyeztek az ellenfélnek, és bár a Csíkszereda vezetett ellenük 2-0-ra, ahogy beindult a miskolci gépezet, megtört az ellenállás.

A MAC elmúlt két idényében a legfegyelmezettebb csapatok közé tartozott. 2015/16-ban ők kapták a legkevesebb gólt, egy évvel később a második legkevesebbet. Bár két mérkőzés után nem szabad nagy következtetéseket levonni, annyi a Visegrád Kupa mérkőzéseivel együtt is látszik, hogy a hátsó alakzatok jelen pillanatban kevésbé masszívak, mint ahogy megszoktuk tőlük. Nagyon érdekeset mondott csapatáról Majoross Gergely a Titánok ellen az utolsó harmadban megnyert mérkőzést követően. “Amikor nyáron azon gondolkoztunk, hogy mit kell hozzáadni ehhez a kerethez, hogy minél erősebb legyen, akkor az egyik az volt, hogy kellenek magasabb hőfokon égő emberek. De ez a tűz sokszor inkább kárunkra van, mint hasznunkra, úgyhogy ezzel foglalkoznunk kell” – nyilatkozta. Mi más legyen olyan mérkőzés, mint a legutóbbi két év bajnoka elleni, ahol szükség van magasabb hőfokon égő emberekre. Kíváncsian várjuk, hogy sikerül-e a fővárosiaknak ismét megtalálniuk a fegyelmezett játékukat.

“Először is érdekes lesz látni, hogy a két csapat milyen szinten áll egymáshoz képest – nyilatkozta a csapathonlapon Mikael Tisell, a DVTK Jegesmedvék vezetőedzője. – Megnéztük a MAC néhány idei meccsét, de nekem fontos, hogy saját szemmel láthassam, hogy milyen csapattal is van dolgunk. A tavalyi mérkőzések nagyon szorosak voltak, és szerintem ez idén sem lesz másképp. Az első mérkőzés egy csapat ellen mindig érdekes, főleg, hogy a felkészülés során sem találkozott a két gárda egymással, úgyhogy biztosan sokat fogunk tanulni.”


Elolvasom a mai Magyar Kupa forduló beharangozóját a jegkorongblog.hu-n <<<<


forrás: jegkorongblog.hu

És ezt olvastad már?
Banner
Hozzászólások

1 2 > 

2017-09-14 16:10:04 Fekete öves, Veterán
Pedig a jkb szerint háromszor 5 a 3 ellen is játszhattunk, abból egyet láttam a legvégén, amikor már 2 perc sem volt hátra. Nem sokra mentünk vele. Előtte meg mi védekeztünk ki egy 3 az 5 ellenit.
10. Bobák Kornél* |Válasz erre: 9. Stevenstreet
2017-09-13 21:38:59 Fekete öves, Veterán
Én nem láttam ilyen rózsásan a dolgokat. Igaz, én sem láttam sokat a meccsből. De olykor a harmadunkból sem tudtunk kijönni, vagy ha igen, nem nagyon tudtunk passzolni. Nagyon jól védekezett a MAC.
2017-09-13 21:36:17 Piros öves, Őstag
Srácok, az első félidőt nem láttam ezért arra nem tudok reflektálni. Ott lehet, hogy szétszedtek minket, nem tudom. A második és harmadik harmad erőnlétben és korongtartásban a miénk volt. Csakhát a helyzetek nem mentek be. Ez finomhangolás, az vár ránk és rendben lesz a dolog. Más: tavaly sokan nem értették Bradley mester stratégiáját ami a kanadai hokira épül, azaz az ellenfél leghátsó alakzatában tartani a korongot a kapu mögött, mivel onnan egy esetleges korongvesztés is a lehető legtávolabbról történik. Hát üzenem azoknak, hogy ez a mecs a kanadai hokival, ami szintén az erőnlétre épül minimum X lett volna rendes játikőben, igaz nem lett volna ennyi helyzetünk, viszont kapott gól meg max 1. El lehet gondolkodni melyik fekszik jobban nekünk...
2017-09-13 20:54:28 Fekete öves, Veterán
Én keveset láttam a meccsből, de akkor nagyon nehezen tudtunk támadásokat felépíteni, mert nagyon jól támad le a MAC. Inkább egyéni akciókból megyünk előre. Ezért remélem, hogy csak lazán veszik a fiúk a meccset.
2017-09-13 20:48:56 Fekete öves, Veterán
A második harmad tetszett. Megvoltak szép számmal a lehetőségek, és az emberelőnyeink sem szerencsétlen korong tilitolival telt el, hanem tüzeltek a fiúk becsülettel.
Mintha javuló formát mutatna az emberelőnyös játékunk. Arra meg ráférne a javulás, amilyen pocsék volt az előző idényben.
2017-09-13 20:45:34 Fekete öves, Veterán
Remélem, a fiúk sem olyan igazán álltak bele a meccsbe, mert az nagyon durva lenne...
2017-09-13 20:05:38 Fekete öves, Veterán
Ez a hajó már most elúszottnak látszik. Mondjuk sokat vagyunk kevesebb emberrel, és biztos, hogy nem minden kiállítsunk volt jogos.
Fújják valamennyire a hazait ennek a szarkupac MACnak. De vigyék csak ezt a három pontot. Alamizsna.

A lövésszámokat még megnézni sem tudom, mert a JKB és a jégkorongszovetseg is behalt. De amúgy nem vagyunk jók.
2017-09-13 19:15:14 Fekete öves, Veterán
Betettem a cikkbe a youtube linket, amin nézni lehet a meccset
3. perecesi-diosgyor-szurkolo* |Válasz erre: 2. korxi
2017-09-13 18:27:54 Fekete öves, Veterán
A sportstream oldala írta a meccsünket, mint mai közvetítés

Meg nehogy már a tüskéből ne jöjjön kép :D
2. korxi
2017-09-13 17:58:30 Piros öves, Veterán
Lesz közvetítés is, ha minden igaz:
https://www.youtube.com/watch?v=bOdGcGq2hvY&feature=youtu.be

1 2 > 

Banner
Mégsem


Üzenet küldése...