Banner

Levél az MLSZ-nek: A csakfoci.hu javaslata a játékvezetők ügyében

Szerző: dfcwolf | 2017-09-22 14:58:00

Szeretnénk elérni, hogy Magyarországon a profi játékvezetők nyilatkozhassanak, elmondhassák véleményüket a nyilvánosság előtt, és az újságírók kérdéseket tehessenek fel nekik.

Amint arról péntek délelőtt beszámoltunk, a csakfoci.hu javaslattal él az MLSZ felé. A magyar játékvezetők itthon burokban élnek, nem nyilatkozhatnak a meccseikről, nem bírálhatják őket és leiratkozni sem lehet róluk. A csakfoci.hu szerkesztősége kifejezetten nehezményezi, hogy nem lehet megismerni a bírók véleményét az egyes esetekről, és hivatalosan is javasoltuk az MLSZ-nek, hogy ebben az ügyben változtasson az eddigi eljáráson. Tegye elérhetővé a média munkatársai számára azt, hogy a játékvezetőktől is lehessen érdemi információt kapni, mert a szurkolók és az olvasók tájékoztatásának ez az alapja.

Az ügyben az alábbi levéllel fordultunk az MLSZ illetékes bizottságához.

Tisztelt Játékvezetői Bizottság!

Bizonyára Önök előtt is ismert, hogy az elmúlt időszakban a korábbinál is több, komoly indulatokat kiváltó, utólag bizonyíthatóan hibás játékvezetői döntés született az NB I-es mérkőzéseken, melyekkel számos médium kiemelten foglalkozott.

Televíziós műsorokban, újságcikkekben, online portálokon az esetek kapcsán mindenki elmondja a véleményét, hol higgadtan, hol indulatosabban, és ezen megnyilvánulások nem egy esetben szankciókat is vonnak maguk után az MLSZ részéről. Valamennyi esetben közös azonban az, hogy kivétel nélkül hiányzik a játékvezetők véleménye, ők ugyanis, bár az esetek főszereplői, nem szólalhatnak meg.

Számos fejlett futballkultúrával rendelkező országban ez másképp van, és ott a játékvezetők nem csak a mérkőzések alatt, de előtte és utána is a játék részei, nem érinthetetlen és megszólaltathatatlan kívülállók.

ELOLVASOM AZ EGÉSZET >>>

És ezt olvastad már?
Banner
Hozzászólások
8. vebgy* |Válasz erre: 4. kerecsen
2017-09-23 12:39:51 Fekete öves, Veterán
Ennyi.
2017-09-23 06:44:47 Fekete öves, Veterán
A Paks-meccs miatt a klub is kapott 100.000 Ft büntetést, de hát ezt megszoktuk már, nincs is hírértéke...
6. zorba*
2017-09-22 22:06:32 Fekete öves, Veterán
Biztosan meghatja őket ez a levèl ès elgondolkoznak a tartalmàn.

Èn màr csak a robottechnikàban bízom jàtèkvezetői minősèg javulàs tekintetèben.
5. korxi |Válasz erre: 4. kerecsen
2017-09-22 18:31:44 Piros öves, Veterán
Ó tényleg!

http://www.sportplusz.hu/sportplusz/sportplusz.head.page?nodeid=28
4. kerecsen
2017-09-22 17:16:54 Piros öves, Őstag
Ennek a levélnek semmi értelme. Az újságírók szeretnék ha a bírók is elmondhatnák a véleményüket, ők tudjanak miről írni. És akkor mi van? Úgyis csak mosakodnának, ettől nem változna semmi. Egyébként már sokaknak kezd feltűnni mit művelnek velünk. A sporthetilap e heti főcíme öles betűkkel : " A Diósgyőr KINYÍRÁSA, 2. hely helyett 7."
2017-09-22 15:44:07 Piros öves, Őstag
Gondolom, mindenki egyetért ezzel a felvetéssel. Nyilván Bódog is ezért mond véleményt nyilvánosan,mert Németországban ez megszökött. De mivel a mi futballunk jóval a német fölött áll, ilyet itt nem lehet. A játékvezetők elég jó pénzt kapnak , épp ezért el kellene hogy viseljék a negatív kritikát is, ha megérdemlik. Ha pedig hibáznak, lássák be, senki nem tévedhetetlen. A Paks elleni esetből sem lett volna ekkora vihar, ha Solymosi kicsit szerényebb. Elég lett volna kezet nyújtani és azt mondani: Bocsi, tévedtem! Nagyot nőtt volna mindenki szemében.
2017-09-22 15:39:36 Fekete öves, Veterán
Mondjam, mi lesz a válasz? :)
2017-09-22 15:36:13 Kék öves, Tag
Értékelendő..de újabb haszontalan levél sajnos.
Banner
Mégsem


Üzenet küldése...