Banner

Legalább volt, aki levetette rólunk a mezt

Szerző: dfcwolf | 2017-05-07 12:11:00

A 42-szeres válogatott középpályás, Elek Ákos előrelépett Kazahsztánban. A játékstílusa megváltozott. Almatyban beszélgettünk vele.

A magyar futballválogatott csapatkapitánya, Dzsudzsák Balázs arra számított, hogy a sikeres Eb-szereplés után a topbajnokságokból is kapkodnak majd a magyar játékosok után. Ön hogy képzelte a jövőjét a tavaly nyáron?

Már az Eb másnapján azt gondoltam, hogy a Bundesliga számomra sajnos csak álom marad, nem volt realitása. Mindig reálisan néztem a képességeimet, és most ott tartok, ahová képzeltem magam. Egy-egy kimagasló meccs a válogatottban nem elég a topligákhoz, nem szabad áltatni magunkat, így nem is vártam ajánlatot Franciaországból, de még Oroszországból sem. Aztán március elején megkaptam azt az ajánlatot, amire vártam. Sokan azt gondolják, azért távoztam Miskolcról, mert a csapat kieső helyen volt, pedig a távozásomnak semmi köze az akkori helyezésünkhöz. Nekem és a klubnak is ez volt a terve már az Eb előtt is, tény azonban, hogy az időzítés nem volt túl szerencsés.

Hogy az Eb mennyire játszott közre a szerződtetésben, utólag nehéz megítélni. Egy biztos, amikor Kínába szerződtem 2015-ben, az ottani horvát edzőm a bukaresti román-magyart, ami 1-1 lett, többször szóba hozta. Tetszett neki azon a meccsen a játékom, onnan is ismert.

Nagyszerű szerződést kaptam én is, a DVTK is. Jobban érzem itt magam, mint Csangcsunban, ami nagyon vidéknek számít Kínában, Észak-Korea felett van. Harmadszor szerződtem el a hazai bajnokságból külföldre, aminek szerintem jó üzenete van. Külföldről egy másik bajnokságba menni, az más, könnyebb. Otthonról külföldre menni, sokkal-sokkal nehezebb.

A régi fővárosban, Almatyban beszélgetünk, a BL- majd EL-főtáblára kerülő új főváros csapatát, az Asztanát nem tudták megverni a hét közben, pedig közel álltak hozzá. Továbbra is veretlenek 11 forduló után – négyszer nyertek -, de elégedettek-e?

Megint az utolsó percekben veszítettünk pontokat, ez bosszantó. Ez most egy vereséggel felérő döntetlen, mert az Asztana 4 ponttal vezet előttünk továbbra is, és egy meccsel kevesebbet játszott. Ha nyerünk, akkor csak egy pont lett volna a különbség, és ha a folytatásban csak egy picit botlik az Asztana, máris az élre kerülhetünk. Jobban nyomás alatt tudtuk volna őket tartani. Ehelyett rúgtunk egy pazar gólt, 1-0-nál volt két helyzetünk, nem éltünk vele, 1-1 lett.

ELOLVASOM AZ EGÉSZET >>>

És ezt olvastad már?
Banner
Hozzászólások
5. toki*
2017-05-08 08:42:09 Fekete öves, Veterán
Találd meg a számításod Ákos, aztán amikor úgy gondolod, gyere vissza, előbb még játszani, aztán valamilyen vezetői posztra!
2017-05-07 16:05:33 Piros öves, Őstag
Bírom, amiért szereti a tüzet a lelátón. Még ha le is vetkőztetik...
Itt mindig 11 ilyen játékosnak kellene a pályán lennie! Mostanában Soma ilyen még. Ő is hiányozni fog, mint Ákos.
3. scs001
2017-05-07 13:23:38 Piros öves, Őstag
Sok sikert Ákos! Visszavárunk, és ahogy olvasom, te is visszavágysz! Veréb Gyuri bácsiék óta ő a legnagyobb!!!
2017-05-07 12:54:40 Zöld öves, Lelkes újonc
Ákos = LEGEND
2017-05-07 12:16:35 Fekete öves, Veterán
"Rendkívül profi klubhoz kerültem, aminek nagy tervei és céljai vannak. Nem kérdés, hogy szakmailag előrelépés, de amikor megtudtam, hogy van ez az ajánlat, természetesen először az érdekelt, hogy mennyit tudok keresni. Elég nevetséges lenne, ha azt mondanám, hogy már a nagypapám is Kairat-szurkoló volt, és most az egész család álma vált valóra azzal, hogy ideszerződtem!"

:DDDD
Banner
Mégsem


Üzenet küldése...