Banner

Közös edzői értekezlet Diósgyőrben

Szerző: objektív | 2016-08-30 16:41:00

Hagyományteremtő jelleggel a DVTK Edzőközpontban találkoztak a DVTK és az utánpótlás szakmai alközpontok edzői, ahol előadásokat hallgattak meg, és egy új elemző szoftver bemutatóját is megtekintették.

Mint arról korábban beszámoltunk, az átalakuló magyar utánpótlásképzés egyik regionális központja lett Diósgyőr. A jövőben rendszeresen találkoznak majd a régió edzői, hogy eszmét cseréljenek és megismerkedjenek a legújabb trendekkel.

- Minden hétfőn tartunk egy edzői értekezletet, amely ezúttal eltért a szokásostól - mondta el Benczés Miklós, a DVTK akadémia igazgatója, sportigazgatója. - Ezúttal megtiszteltek minket jelenlétükkel az alközpontok vezetői és edzői is. Az értekezlet elején egy magyar-argentín kettős állampolgársággal rendelkező, Dániában élő szoftverfejlesztéssel foglalkozó szakember, Emődi Miklós tartott előadást, melyben bemutatta az edzőknek a Level UP mérkőzés- és edzéselemző szoftvert. Ez a szoftver tabletről működtethető, és jelentősen megkönnyítheti edzőink munkáját, hiszen a videóelemzések idejét nagyban lecsökkenti, és az adatgyűjtést is sokkal gyorsabbá teszi. Mivel valós időben is használható, akár már a mérkőzés szünetében információhoz juthat az edző, ami lássuk be, nemcsak az utánpótlásnál, hanem a felnőtt csapatok napi munkájánál is nagy előny. A szoftver elnyerte tetszésünket, és a hardverrel kiegészítve, ár-érték arányban ez a legjobb konfiguráció jelenleg a piacon. A célunk az, hogy a jövőben rendszeressé tegyük ezeket az értekezleteket és előadásokat, hiszen szeretnénk minden partnerünkkel megismertetni a legmodernebb eszközöket és programokat, amelyekkel a DVTK szakemberei is dolgozhatnak a jövőben. Azt a szakmai tudást, ami a DVTK számára rendelkezésre áll, a partnerklubjaink számára is szeretnénk elérhetővé tenni, hiszen mindannyiunk közös érdeke, hogy a régió labdarúgása töretlenül fejlődjön. A nap második felében Sütő Szilárd utánpótlás szakmai igazgató ismertette a DVTK utánpótlásának a felépítését, bemutatta, hogyan épülnek egymásra a szekciók, milyenek az általunk használt taktikai és technikai periodizációk. Az értekezlet végén Kriston István tartott előadást, amelynek köszönhetően a jelenlévő vendégek megismerhették a középső korosztályokban folyó szakmai munkát.

Elolvasom a teljes cikket>>>

Forrás, fotó: dvtk.eu

És ezt olvastad már?
Banner

Ez egy archivált cikk, így nincs lehetőség hozzászólás írására.