Banner

KMH-DVTK Jegesmedvék néven indul farmcsapatunk az Erste Ligában

Szerző: amigeleken.hu | 2018-04-19 09:46:00

A Kanadai Magyar Hokiklub és a DVTK Jegesmedvék április 18-án szándéknyilatkozatot írt alá és nyújtott be az MJSZ-nek, amelyben rögzítették, hogy a 2018/19-es szezonban "KMH-DVTK Jegesmedvék" néven közös csapatot indítanak a magyar férfi felnőtt első osztályban, az ERSTE Ligában.


A KMH facebook oldalán megjelent hír szerint céljuk az, hogy a szlovák Extra Ligába készülő DVTK farmcsapataként minél több az utánpótlásból kikerülő fiatal játékosnak nyújtsanak játéklehetőséget.


A hazai mérkőzések a budapesti Tüskecsarnokban kerülnek megrendezésre.



forrás: KMH facebook oldala

És ezt olvastad már?
Banner
Hozzászólások

1 2 3 4 5 >  Utolsó

2018-04-20 09:36:51 Fekete öves, Veterán
A Volán 2007-08 körüli ebel-be távozása megrengette a hazai bajnokságot, hiszen az országban akkor még csak náluk volt igazán profi hoki.
A mostani Miskolc-Mac kettős kiválása már nem okozna akkora földrengést, mert az Ute-Dab kettős már szépen feljött és a Fradi is alakul.
A színvonal persze lecsökkenhet többé-kevésbé.
Viszont ha nekünk sikerült 2-3 év alatt (2011-14) alatt felerősödni, akkor az Ute-Dab-Fradinak is adott lesz.
A liga-győzelemre így új verseny nyílhat, amibe a két székely csapat is becsatlakozhat.

Azaz nem kell már félteni a ligát, átmeneti döccenővel megúszhatja.

A Debrecen, a Vasas is újra beszállhat (utóbbi a Mac-al állhat össze) már idén.

Kell a minél több profi csapat, mert egyre nagyobb, szinte tömeges mennyiségben kerülnek ki az U-mezőnyből a fiatalok a következő években. Nekik egyre inkább kiszélesedő profi klubéletet kell biztosítani, mert ha ez nem áll össze, tönkre vágjuk az utánpótlás életet.
52. Krapulax |Válasz erre: 47. laca
2018-04-20 08:28:27 Piros öves, Őstag
Debrecenben volt már csapat, ha kell nekik, csináljanak maguknak. Nem hiszem, hogy egy DVTK2-re olyan nagy igény lenne náluk.
A Vasasnál viszont az utánpótlás igen jó, sokkal profibban foglalkoznak a gyerekekkel, mint nálunk, velük valahogy utánpótlás vonalon kellene együttműködni, de hát persze a MAC nagy előnyben van, meg Ferencváros, Újpest is.
51. jaborcsik-andras* |Válasz erre: 50. Bobák Kornél
2018-04-20 07:56:14 Fekete öves, Veterán
:)
50. Bobák Kornél* |Válasz erre: 49. jaborcsik-andras
2018-04-20 07:35:24 Fekete öves, Veterán
Lehet. De attól ez még nem lesz DVTK Jegesmedvék a nevén kívül, annak meg semmi értelme és éppen a lényeg - az az utolsó bekezdés - nem fog megvalósulni. Pedig az Extraligában indulásnál az lenne az egyetlen értelmes dolog, mert ha mi is, a MAC is átmegy, itthon meg ilyen csapatokat indítunk, azzal kiüresítjük a magyar bajnokságot, akkor meg az is kérdés lehet, marad-e ilyen mezőnynél névadó szponzor az Erste. Miközben valódi farmcsapatunk sem lenne oda-vissza átjátszásokkal.
49. jaborcsik-andras* |Válasz erre: 47. laca
2018-04-20 06:53:13 Fekete öves, Veterán
Szerintem egy kivételével mindannyian kb. így gondoljuk :)
48. laca
2018-04-19 22:54:39 Lila öves, Fanatikus tag
Na megtaláltam

http://m.nemzetisport.hu/jegkorong/jegkorong-hatalmas-elismeres-hogy-felvetodott-magyar-csapatok-csatlakozasa-2626679
47. laca
2018-04-19 22:47:50 Lila öves, Fanatikus tag
Tul sokat akarunk belelátni ebbe a dologba sztem.

Ajánlom figyelmetekbe az nso-n kb két hete megjelent cikket az MJSZ elnökével/ alelnökével. Ilyeneket mondott: drága az extraliga, támogatják pénzzel vagy szponzorral a DVTK-t és a MAC-ot hogy menjenek, de farmcsapat kell.
Utána még arról beszél, hogy jobb lenne, ha a farmcsapatok más városban, vagy fúzióban lennének, mert így több helyre elér a hoki és látszik, hogy fehérváron is csak a családtagokat érdekli jóformán a titánok. Menjenek inkább győrbe és az milyen jó lenne. Velünk kapcsolatban debrecent emlegette.
De felmerült a Vasas és a KMH is, mint farmcsapat jelölt, bár nyilván ez a MAC esetében tűnt logikusnak.

Szóval lehet, hogy Pista bácsi egyszerűen "politikai" okokból is mehetett ebbe az irányba, mondván egybevág a szövetség elvárásával.

Természetesen lehet, hogy hosszú távon nem ez a cél. De belegondolva abba, hogy elkezdenének leigazolni csak alsohangon 10 embert pluszba és nyáron kiderül hogy mégsincs extraliga, az nagy szopás lenne. így még ha kell lesz farmcsapat, ha meg nem akkor nem. Mint a mesebeli okos lány
46. Bobák Kornél* |Válasz erre: 45. korxi
2018-04-19 22:05:07 Fekete öves, Veterán
Ahogy a 39-ben írtam, lennének visszajátszók, lennének olyanok, akik az U.20-ból kerülnének ki - mert ugye, az életkor miatt egyébként is kikerülnek onnan - és lehetne igazolni is. A farmcsapatba nem sztárokat kell igazolni, mert két erős csapatot még a VC sem tud fenntartani. Mi is ott vergődnénk a Titánokkal meg a VC2-vel, de nem lesz másként a KMH-val sem.
45. korxi
2018-04-19 21:45:01 Piros öves, Veterán
Kornélnak igaza van a technikai részében, csak az érthetetlen hogy miért háborog és rugózik azon ami most törvényszerűség.
Amikor azt mondtam hogy egyik szezonról a másikra nem lehet négy sornyi felnőtt/U20 játékost teremteni, akkor elég megengedő voltam, mert nem mostantól kell szezonkezdésre, hanem akkortól amikor az Extraliga csatlakozás befejezett tény lesz.

Ha az első csapat kerete mellett ott lenne még négy sornyi Jegesmedve játékos Erste liga kezdésre várva (de olyanok akik azért nem lesznek pofozógépek mint a VC2) akkor igaza lenne a dolog ezen részében is.
De Kornél, honnan szedsz majd pár hét alatt négy sornyi játékost ? Ne válts témát válasz helyett, ne azt mondd hogy olvassam el Egri nyilatkozatát, mert olvastam. Úgyhogy visszakanyarodva a kérdéshez: honnan szednél majd pár hét alatt négy sornyi játékost ?

Amúgy az nem biztos, sőt nem valószínű hogy a farmcsapatot illetően hosszútávon is ennek a konstrukciónak a fenntartása a cél , de az tuti hogy per pillanat nincs más lehetőség (jó oké, az hogy nem indulunk az Extraligában).
44. Csakegynap |Válasz erre: 38. Bobák Kornél
2018-04-19 21:33:12 Barna öves, Fanatikus tag
Tehát tények nélkül károgsz. 43. NhP79 hasonlóan gondolom én is

1 2 3 4 5 >  Utolsó

Banner
Mégsem


Üzenet küldése...