Banner

Kezdődjön a cirkusz

Szerző: dfcwolf | 2018-07-21 14:16:00

Ha magamba nézek, azt kell látnom, hogy soha egyetlen szezont sem vártam ennyire kiábrándultan, mint az előttünk állót. Ez persze egy folyamat része, amiben megpróbálnak mindent elkövetni a focivezetők azért, hogy a maradék szurkolót is elkergessék a lelátóról. Persze, tudom én, hogy nem elkergetni akarnak, hanem lecserélni. Lecserélni családokra és eurokompatibilis szurkolókra. De mivel ezek nem jönnek a meccsre, így vagy én maradok, vagy senki.

A mi csapatunk 2 éve a kiesés szélén táncol és a klubunk vezetőin nem látszik, hogy őrült kapkodással szeretnének feljebb lépni. Marketingben jók. Pontosítok inkább, marketingben is szarok, de a marketing dumájuk az jó. Két szezonnal ezelőtt a Paks volt az, aki bent tartott minket és akkor azt remélhettük, hogy történni fog valami. Hogy a vezetők kaptak egy pofont az élettől és őrült módon elkezdenek dolgozni azon, hogy ez ne történhessen meg újra. Csalódnunk kellett, hiszen az előző szezonban is az utolsó meccsen kellett kivívni a bennmaradást. Ne hazudjunk magunknak. Ha a Vidi az első csapattal érkezik hozzánk, akkor most az NB2 lenne a mi területünk.


Ezek után mi történik? Szinte semmi. Nem sikerül a csapatot komolyan megerősíteni. Ami a legkeserűbb az egészben, hogy túl nagy erőfeszítéseket sem látunk erre vonatkozóan. Igazoltunk 3 játékost. Persze a szöveg az megy, de úgyis a pályán fog kiderülni minden. Hiába mondják azt, hogy három éven belül mit akarnak elérni, ha hazugság. Ez az én szememben semmi más, csak időhúzás és abból már nagyon elegem van. Ahogyan elegem van abból is, hogy valamelyik játékos elmondja azt, mennyire jól sikerült a felkészülés, mennyire együtt van a csapat, bla bla bla.


Ki kíváncsi erre? Hát én nem! Én nem felejtem el ezt az elcsalt fél szezont, amikor a játékosaink hétről-hétre szembeköptek minket a játékukkal, egyéni érdekeiket magasan a csapat és a szurkolók felé helyezve. Kétségem sincs, ha az érdekeik újra ezt kívánják akkor megint az egyszerűbb utat fogják választani. Ha kell, akkor elveszik több ezer ember szórakozását, kiejtik a csapatot. Majd ha alázatot látok a pályán és küzdelmet, akkor majd tudok lelkesedni újra.

De mit is várhatnánk egy olyan klubtól, ahol az ügyvezető válasz nélkül hagyja a levelet, amit a szurkolói egyesület küldött neki? Érdekes módon a tulajdonos egy ilyen levél után azonnal találkozott velünk… De itt mindent lehet. Lehetnek zártkapus edzőmeccsek is, hiszen a szurkoló kit érdekel? A felelősöket természetesen nem is keresik. Persze, jó dolog mutogatni a szurkolókat, mint a biodíszleteket. Nem akarom és nem is tudom megérteni ezt a hozzáállást.

De legyünk lelkesek, hiszen új szezon kezdődik és (elvileg) tiszta lappal indulunk. Idegenben kezdünk a Fradi ellen, aki tegnapelőtt lebőgött az Európa Ligában és biztosan a bajnokságban akarja majd megmenteni Doll a helyét. A keretük értéke sokszorosa a miénknek, de persze a pénz nem tud meccset nyerni. Lelkesen, harcosan, meg lehet verni őket is.


Már csak a lélek és a harciasság hiányzik…




És ezt olvastad már?
Banner
Hozzászólások

1 2 3 4 5 >  Utolsó

185. Veriga |Válasz erre: 183. dfcwolf
2018-07-25 11:31:23 Narancs öves, Lelkes újonc
Kedves Dfcwolf!
Tegye meg, ha van egy kis szabadideje hogy végigszalad itt a" Veriga összesen" és meglátja szemivel, hogy nincs itt semmiféle logikai zsákutca.
v.
Nagyon elbeszélünk egymás mellett.
184. Veriga |Válasz erre: 182. lokal
2018-07-25 11:21:17 Narancs öves, Lelkes újonc
Tényekkel nehéz vitatkozni Kedves Lokal
De jelen esetben a ténymegállapítás néhány helyen hibádzik
Nézzük sorba.

"Tény1: A DVTK az elmúlt két szezonban az utolsó fordulóban harcolta ki a bentmaradást, melyhez mindkét alkalommal más mérkőzés(ek) eredményeinek szerencsés alakulására is szükség volt."

-és szükség volt egy jó tavaszra is.

"Tény2: A DVTK legutóbbi kezdőjéből Antal, Eperjesi, Lipták, Tamás, Busai, Ugrai, Makrai, Bacsa mindkettő, Forgács és Hasani pedig a legutóbbi csúfos szezonban is a csapat tagja volt. Mazalovic személyében egyetlen egy erősítésnek szánt friss igazolás szerepelt a kezdőben."

-és ezek a játékosok a szezon elején még tudtak focizni?
-Ha nem is , de eredményesek tudtak lenni!

"Tény3: A tartós rossz szereplés (Tény1) és az alig változó játékoskeret keret (Tény2) ellenére két év alatt három vezetőedzőt alkalmazott a klub Horváth, Bódog és Fernando személyében."

-megint csak ide kell citálnom, hogy az előző szezon elején még működött a csapat.Egészen addig működött míg a "hangadók?" el nem kezdték szabotálni a munkát. (vagy valami egész más történt?) És miért ne gondolhatta volna Fernandó, és Tajti és a vezetőség hogy ezek a focisták nem felejtettek el végleg focizni.
-Nem tudom, hogy csak a biciklizést nem lehet elfelejteni?

"Tény4: A folyamatos edzőváltások és az összeszokott játékoskeret (Tény2-3)) ellenére játékban, eredményességben nem lépett előre a csapat. Az idei szezon első mérkőzésén csúfos vereséget szenvedtünk, a játék minden elemében alul maradtunk, ezt a statisztikák is alátámasztják (Instat). "

-Kivéve ugye a Bódog éra első felét.
-Jelenben meg találtunk egy jó Antalt és egy küzdő Bacsát
-A többiben igazságod vagyon, csakhogy jelen esetünkben még dfcwolf írása és nem az FTC-DVTK mérkőzésen vitatkozunk:("utólag nem igazolható az előzmény")


Tény5: A fentiek ellenére (Tény1-4)az itthoni mérkőzések jegyárai hazai viszonylatban a második legmagasabbak, miközben az észak-magyarországi régió továbbra is országunk egyik legszegényebb térsége (KSH)

-ezzel nem lehet vitatkozni.
183. dfcwolf |Válasz erre: 179. Veriga
2018-07-25 07:51:39 Fekete öves, Őstag
Nem utólag. Hamarabb született az írás, mint az eredmény. Ezt Te is tudod. Egy pici logikai zsákútcába kerültél.
182. lokal |Válasz erre: 174. Veriga
2018-07-25 07:09:00 Fekete öves, Őstag
Kedves Veriga!
Akkor maradjunk csak a tényeknél:

Tény1: A DVTK az elmúlt két szezonban az utolsó fordulóban harcolta ki a bentmaradást, melyhez mindkét alkalommal más mérkőzés(ek) eredményeinek szerencsés alakulására is szükség volt.
Tény2: A DVTK legutóbbi kezdőjéből Antal, Eperjesi, Lipták, Tamás, Busai, Ugrai, Makrai, Bacsa mindkettő, Forgács és Hasani pedig a legutóbbi csúfos szezonban is a csapat tagja volt. Mazalovic személyében egyetlen egy erősítésnek szánt friss igazolás szerepelt a kezdőben.
Tény3: A tartós rossz szereplés (Tény1) és az alig változó játékoskeret keret (Tény2) ellenére két év alatt három vezetőedzőt alkalmazott a klub Horváth, Bódog és Fernando személyében.
Tény4: A folyamatos edzőváltások és az összeszokott játékoskeret (Tény2-3)) ellenére játékban, eredményességben nem lépett előre a csapat. Az idei szezon első mérkőzésén csúfos vereséget szenvedtünk, a játék minden elemében alul maradtunk, ezt a statisztikák is alátámasztják (Instat).
Tény5: A fentiek ellenére (Tény1-4)az itthoni mérkőzések jegyárai hazai viszonylatban a második legmagasabbak, miközben az észak-magyarországi régió továbbra is országunk egyik legszegényebb térsége (KSH).
181. gazember* |Válasz erre: 179. Veriga
2018-07-24 23:39:04 Fekete öves, Veterán
Ebben az esetben inkább azt mondanám, utólag igazolÓDOTT az előzmény..
180. antiabs |Válasz erre: 174. Veriga
2018-07-24 22:39:08 Piros öves, Őstag
Ezen a filozófián még kicsit érdemes finomítani. Vagy aki nem pesszimista az megelégszik azzal ami van? Azaz a pesszimista viszi előre a világot? ;)
179. Veriga |Válasz erre: 178. dfcwolf
2018-07-24 22:18:11 Narancs öves, Lelkes újonc
Én meg még szép is.
Frappáns ahogy utólag igazolja az előzményt
178. dfcwolf |Válasz erre: 174. Veriga
2018-07-24 13:03:34 Fekete öves, Őstag
Én egy nagyon pozitív ember vagyok és a pesszimizmus messze áll tőlem. Ugyanakkor a mérkőzés képe és az eredmény előzetes megérzéseimet igazolta, sajnos.
177. tarhinho |Válasz erre: 153. Csubakka
2018-07-24 12:20:26 Barna öves, Tag
Csubi!
ugyan ez már csak vihar a biliben - és egészen biztosan senkit sem érdekel már - de a legfrissebb példa:
"A tervek szerint már az első, Ferencváros elleni meccsen is együtt szurkolhatunk a Habos Oldal melletti téren."

majd az ankét után:
"A Habos Oldal söröző nem csak meccsnapokon, hanem mostantól hétköznaponként is várja a betévedő fanatikusokat. Sőt, ha semmi nem jön közbe, akkor az idegenbeli találkozók alkalmával egy óriási, több méteres kivetítőn is követhetőek majd a mérkőzések azok számára, akik nem tudnak elutazni a csapattal. A tervek szerint már az első, Ferencváros elleni meccsen is együtt szurkolhatunk a Habos Oldal melletti téren."
http://dvtk.eu/15931-Szezonnyito_szurkoloi_talalkozot_tartottunk-cikk-labdarugas

ezek szerint "valami közbejött".
de erről már kommunikáció nem volt a klub részéről, leagalább egy sor fb-on, hogy senki ne induljon el potyára.

HAJRÁ DIÓSGYŐR!!!
176. Veriga |Válasz erre: 175. chr1s
2018-07-23 17:27:11 Narancs öves, Lelkes újonc
Minden új év, ill szezon, új remények.
Itt és most ez nem látszik.
Az írás ugye még szezon elöttre datálódik.
Az írástudó felelőssége, hogy írjon. Azonban amikor ír, azt az írástudásából fakadó átlátással, és ne zsigerből tegye.
Márpedig ez az írás meglátásom szerint igen csak zsigerből született, mint ha csak valamiféle szurkolói többségi véleménynek a megfelelési kényszere szülte volna.
Értem én, hogy teljes egészében realisták nem tudunk lenni, mert az ember szubjektív lény, érzésink átszínezik az írásainkat.

1 2 3 4 5 >  Utolsó

Banner
Mégsem


Üzenet küldése...