Banner

DVTK Jegesmedvék - MAC Budapest 5-4

Szerző: dfcwolf | 2017-03-14 17:42:00

DVTK Jegesmedvék - MAC Budapest 5-4 (1-1, 2-1, 1-2, 1-0)

Miskolci Jégcsarnok, 1700 néző. Játékvezető: Haszonits, Kincsecs, Kókai, Nagy A.
DVTK Jegesmedvék: Adorján (Kiss) - Láda, Leppanen, Pavuk, Galanisz, Magosi - Vojtkó, Gőz, Tóth, Hajós, Miskolczi - Tuominen, Joe, Toulmin, Johnston, Sakaris - Albert, Laczkó, Popovics, Ritó, Sági. Vezetőedző: Doug Bradley.
MAC: Bálizs (Arany) - Kovács B., Escobedo, Nikiforov, Booras, Jubinville - Olson, Pozsgai, Keresztury, Nagy K., Nagy G. - Ruikka, Vokla, Somogyi, Könczei, Kovács Cs. - Schmál, Mestyán, Tóth R., Roczanov, Terbócs.Vezetőedző: Majoross Gergely.

1. harmad: 17:43: Johnston (Joe) 1-0
1. harmad: 18:38: Vokla (Nagy K., Nagy G.) 1-1
2. harmad: 37:31: Pavuk 2-1
2. harmad: 39:19: Galanisz 3-1
2. harmad: 39:46: Nikiforov (Booras, Kovács V.) 3-2
3. harmad: 41:36: Toulmin (Tuominen, Johnston) 4-2
3. harmad: 57:25: Booras (Pozsgai, Jubinville) 4-3
3. harmad: 59:02: Escobedo 4-4
hosszabbítás: 62:24 Johnston (Sakaris, Toulmin) 5-4


Megismétlődik a tavalyi döntő, a DVTK játszik a MAC-cal. Háromszor még senki sem nyert, Budapesten réges-rég nem ünnepeltek.

Parádésan indult a MOL Liga idei rájátszása, a négy negyeddöntőből háromban hetedik meccs döntött, különösen a Fradi és a DAB mutatta meg, hogyan kell mentálisan felkészülni az egyenes kieséses szakaszra. A Debrecen Brassó elleni küzdelme előtt eleve kiegyenlítettebbek voltak az erőviszonyok, így ott kisebb meglepetést okozott, hogy maraton lett a sorozatból. Egyedül a MAC intézte el öt meccsből a Fehérvárt, ám ez így is extrém megterhelést jelentő párharc volt, három összecsapás is csak a rendes játékidőn túl ért véget.

Az elődöntőre a színvonal kissé visszaesett, ami nem is csoda. A két hét alatt lejátszott hét mérkőzés alaposan megrendítette az UTE és a DHK csapatát, míg a DVTK és a MAC bővebb keretével könnyebben vészelte át a megpróbáltatásokat. Ennek az lett az eredményes, hogy a végletekig kiélezett első kör után a második kanyarban már simábban alakultak a párharcok az esélyesebb csapatok szemszögéből, igaz, Doug Bradley vezetőedző blogunknak adott interjújában arra hívta fel a figyelmet, hogy önmagában a 4-1-es összesített eredmény megtévesztő, az UTE legyőzése nagyon komoly feladat volt.

Ilyen előzmények után az egyik legnagyobb kérdés, hogy mire megy egymással a MOL Liga alapszakaszának két legjobbja a döntőben. A felek szezonbeli első meccsét Budapesten játszották, intenzív összecsapáson 25 másodperccel a rendes játékidő letelte előtt született meg a győztes találat. A második hazai meccsét simábban hozta Majoross Gergely csapata, 6-3-ra. A playoffra nézve azonban figyelmeztető jel lehet, hogy mindkét alkalommal három találatig jutottak a vendégek. Az első miskolci mérkőzésen büntetők döntöttek, a MAC nyert 3-2-re. A másodikon is vezetést szereztek a vendégek, de erre sorozatban négy góllal válaszoltak a hazaiak, és végül 4-1-re nyertek. Az eddigi négy meccsen hat játékos emelkedett ki a pontok termelésében, a csatárok közül Nagy Gergő és Somogyi Balázs a MAC, illetve Galanisz és Pavuk a DVTK oldalán, a hátvédek közül Láda és Leppanen vitte a prímet, e hat játékos egyaránt 5-5 pontot szerzett a másik csapat ellen az alapszakaszban.

Azzal mindkét edző tisztában van, hogy mindennek korlátozott a jelentősége a rájátszásban. Hogy mást ne mondjunk, mindkét csapatban bőven vannak légiósok, akik szezon közben érkeztek, és a playoffra magukra is találtak. A MAC-ból ki kell emelni az egészen fantasztikus formát mutató Kovács Bronsont, de Booras, Nikiforov és Jubinville is szépen termel. Ami érdekes lehet, hogy esetükben mindez meglehetősen szerény plusz/mínusz mutatókkal párosul: Booras mínusz kettővel, Jubinville plusz eggyel, Nikiforov plusz kettővel áll. A már említett Kovács Bronson plusz nyolcas mutatója a csapatban a legjobb, Nagy Gergőével és Könczei Áronéval együtt. A DVTK Jegesmedvéknél összeállt a Sakaris, Toulmin, Johnston sor, akik az eddigi 12 playoffmeccsen 25 pontot hoztak össze. A Jegesmedvéknél is magyar soré a legmeggyőzőbb teljesítmény, a Galanisz Nikandrosz, Pavuk Attila, Magosi Bálint alkotta trió 34 pontnál jár, Pavuk és Galanisz esetében különösen jó védekezéssel párosul mindez.

Doug Bradley:

A döntőtől nagyon magas színvonalat, kemény, férfias csatát, komoly fizikai és taktikai küzdelmet várok, magas tempó és nagy érzelmi hőfok mellett. Ez a két csapat képes arra, hogy közönségszórakoztató, élvezetes mérkőzéseken döntse el a bajnoki cím sorsát egymás között. Egy ilyen sorozat lenne a magyar jégkorong számára a legfontosabb. Természetesen ez segíthetne a legtöbbet a játékosok fejlődésében és a válogatott feladataira való felkészülésben is. Nagyon szoros meccseket vívtunk egymással a szezon során, és eddig a MAC áll jobban a párharcban, többször győztek ellenünk, mint mi ellenük. Úgyhogy van miért visszavágnunk is. Kétnaponta játszunk majd egymással, érdekes lesz látni, ki mivel próbálja és esetleg tudja majd meglepni a másikat.

ELOLVASOM AZ EGÉSZET>>>

És ezt olvastad már?
Banner
Hozzászólások

1 2 3 4 5 > 

46. korxi
2017-03-16 23:43:20 Piros öves, Veterán
https://www.google.hu/search?q=kurwa+mac&espv=2&tbm=isch&tbo=u&source=univ&sa=X&ved=0ahUKEwiD1PvBjNzSAhWKWCwKHZMsCfwQsAQIHg&biw=1700&bih=827
45. siraiz
2017-03-16 18:57:49 Fehér öves, Tag
A mai meccs érdekes lesz abból a szempontból hogy felébred-e Csipkerózsika álmából a MAC amibe magukat ringatták az eddigi langyos rájátszás meccseikkel. Nekünk nagyon jól jöttek a korai Fradi pofonok ami playoff fordulatra pörgette a gépezetet. Azért most már remélem mindenki számára egyértelmű miért volt jobb választás az UTE mint a DHK. Mindazonáltal szerintem eddig tartott ez a helyzeti előny, a mai meccsre felpörög az emácé. Bár elbírnám viselni most is azt az alacsony "enyergijaszintű" játékot amit legutóbb láttunk tőlük.
44. siraiz
2017-03-16 18:39:54 Fehér öves, Tag
"Kár lenne pörlekedni, áskálódni azon, hogy ki ölt meg kit."
43. grosser |Válasz erre: 41. Csakegynap
2017-03-16 18:25:55 Piros öves, Veterán
Én se szándékoztalak téged megbántani, megsérteni, de könyörgöm, ha már egy klubnak szurkolunk, akkor legalább ne baszogassuk már egymást, mondhatnám úgy is, hogy:


Nekem már nincs kit szeretni - a DVTK-n kívül ezen a földön -, mert akiket lehetne, azok már a túlvilágon vannak..........:(
42. abori |Válasz erre: 30. Csakegynap
2017-03-16 17:00:28 Lila öves, Fanatikus tag
Most komolyan erre mi szükség van??? Csatlakozom Kornélhoz, foglalkozzunk a mai derbivel. CS.A.M.O.V.
41. Csakegynap |Válasz erre: 38. grosser
2017-03-16 16:16:07 Barna öves, Fanatikus tag
Korxi! Ha nem akarom bizonygatni nagyságom nem sorolom fel gyerekkorom óta az összes meccset ahol játékosként,nézőként részt vettem. Csupán arra voltam kíváncsi mikor volt utoljára meccsen, amire meg is kaptam a választ.
Kedves grosser!
Kérlek leírnád hogy hozzászólásom melyik része sértő Kornélra nézve? Sőt ő maga is elismerte hogy van benne valami ( már otthonról nézi a meccseket). Hozzászólásod utolsó része pedig találó, csak a címzés elhibázott.

Mint előző hozzászólásomban írtam, nem kívánom szét offolni a cikket.További észrevételeitekre szívesen válaszolok üzenetben.

Kornél, amennyiben megsértettelek sajnálom, nem állt szándékomban!
2017-03-16 16:12:34 Fekete öves, Veterán
Nyugi, semmi probléma. Csak valamiféle értékeléssel szemben szakmai ellenérveket célszerű felhozni. De most már ideje a mai meccsre koncentrálni!
39. sverige |Válasz erre: 30. Csakegynap
2017-03-16 16:06:52 Barna öves, Tag
Hány helyszínen megnézett meccs után szabad véleményt formálni? Csak mert én is szoktam kommentelni a Jegesmedvék meccseit, ha kell kritizálni is. Igaz nekem az utóbbi években nem volt módomban a helyszínen nézni MOL-liga meccset, csak SHL-t. Az számít? Vagy akkor én sem értek hozzá, s kuss van nekem is?
Tényleg nem értem miért kellett Kornélba belekötnöd. Aki szokta olvasni, az tudja, hogy régen járt, s most miért nem jár. Nem mintha számítana, hiszen véleménye bárkinek lehet...
38. grosser |Válasz erre: 30. Csakegynap
2017-03-16 15:48:30 Piros öves, Veterán
Miért kell bántanod bárkit is, aki esetleg mostanában nem jár már ki a meccsekre, hanem a modern technikának köszönhetően inkább a gép előtt nézi?
Ha folyamatosan figyeled Kornél hozzászólásait, akkor tudhatnád, hogy elmúlt már 70 éves, megnéznélek én téged hetven éves korodban, hogy mennyire lennél fitt és friss, de a mondókád után csak annyit írok, hogy SZÁNALMAS PARASZT VAGY! Bocsánat!
37. korxi |Válasz erre: 34. Csakegynap
2017-03-16 13:43:03 Piros öves, Veterán
Olvasd már el légyszíves amit írt. Közölted a tényt hogy Kornél igazi fotelszurkoló, és ezt a tényt onnan tudod hogy "'megfigyelted". Mire leírta hogy mikor mennyi meccsen volt kint előben is.
Légyszíves idézd már hogy hol írta, hogy nagyobb szurkoló.

De amúgy ezek szerint az a világképed hogy nem az számít hogy adott csapat rászolgált-e a kritikára vagy sem, hanem aki kijár meccsekre, az ezzel jogot szerez arra, hogy kritizálja csapatainkat.

1 2 3 4 5 > 

Banner
Mégsem


Üzenet küldése...