Banner

Két Jegesmedve a Tipsport Liga ponttáblázatának élén

Szerző: amigeleken.hu | 2019-09-19 21:33:00

Még alig ocsúdtunk fel a poprádi ételmérgezés okozta sokkból, amely után alapjaiban kellett átszerveznie Marcel Rodman vezetőedzőnek és stábjának a csapat felkészülését, máris kezdetét vette a bajnokság. Három fordulón vagyunk túl a Tipsport Ligában, a csapat a negyedik helyen áll két győzelemmel és egy vereséggel. Azt hiszem, az előzmények ismeretében azért elég kevesen számítottak rá, hogy a nyitó fordulóban két vállra fektetjük a tavalyi elődöntős zólyomiakat. A második fordulóban aztán szomorúan kellett megtapasztalnunk, hogy a CS.A.M.O.V. az első oda-visszavágós körben ezúttal sem jön össze, kedden pedig a nehéz tüzérünk eredményes játékának köszönhetően küldtük haza 4-1-el az első két fordulóban két győzelmet arató újoncot.


Arra pedig igazán nem számítottak szerintem még a legelvakultabb Jegesmedve szurkolók sem, hogy három fordulót követően egyaránt miskolci játékos fogja vezetni a Tipsport Liga kanadai táblázatát és a góllövőlistáját is.

Mégpedig most megesett ez a csoda és bízzunk benne, hogy a csoda nem csak három fordulóig fog tartani, hanem kitart akár a bajnokság végéig is.

Csemegézzünk egy kicsit a Tipsport Liga statisztikái között a hockeyslovakia.sk oldalnak köszönhetően.


A ponttáblázatot Vas Jankó vezeti 8 ponttal. Jankó már tavaly is remekül teljesített, hiszen legjobb miskolciként 14. helyen zárta a Liga ponttáblázatát. Az előző szezonban 57 meccsen 50 pont, idén eddig 3 meccsen 8. Ez igazán remek kezdet és bízom benne, hogy huszonegyesünknek sokáig kitart a lendülete.

Érdekesség, hogy Jankó a 7 gólpasszából 6-ot emberelőnyben osztott ki a társaknak.


A góllövőlistát pedig a Jegesmedvék nehéz tüzére Davis Vandane vezeti 5 találattal. A Zvolentől igazolt 27 éves védő a tavalyi szezonban is rendkívül ponterősnek bizonyult, hiszen ötödik legjobb eredményt érte el pontok tekintetében a hátvédek között. A 2018-19-es szezonban 10 gól és 31 pont állt a neve mellett. Bizakodással tölthet el minden miskolci hokiszurkolót, hogy Davis már az első három fordulóban meglőtte a tavalyi góljainak felét.



Itt megcsodálhatod Vandane Michalovce elleni mesterhármasát:


A gólpasszok tekintetében egy másik Jegesmedve, Jesse Dudas is igen előkelő helyen áll. Az ő neve mellett 4 pont található, amivel a vezető Vas Jankó mögött ötös holtversenyben áll a második helyen. Jankóhoz hasonlóan Jesse is létszámfölényben volt hatékony, hiszen mind a 4 asszisztját emberelőnyben adta!


Nem mehetünk el szó nélkül Részegh Tamás Tipsport Liga bemutatkozása mellett sem A 22 éves támadó 2 góllal és 2 gólpasszal áll többekkel holtversenyben a ponttáblázat 5. helyén. Úgy tűnik, hogy Tamás lehet emberelőnyös helyzetekben a csapat titkos fegyvere, hiszen 4 pontjából 3-at is előnyös helyzetben szerzett.


De ne feledkezzünk meg a hálóőrökről sem. A bajnokság előtt sok szurkoló tartott attól, hogy a Rajna / Adorján páros hogyan tudja majd pótolni a svéd másodosztályba szerződő Vay Ádámot. Nos, az eddigiek nem igazolták a félelmeket, hiszen Rajna Miklós a harmadik helyen áll a kapusok rangsorában 93%-os védési hatékonysággal. Az figyelmeztető jel a hátvédeink számára, hogy Rajna kapta a második legtöbb kapura tartó lövést, szám szerint kereken százat, amiből hét végződött góllal.



A jövőben folyamatosan jelentkezünk majd statisztikai mutatókkal és már most jelezzük számotokra, hogy szombaton interjút készítünk a góllövőlista vezetőjével, Davis Vandane-nal.

Addig is böngésszétek ti is a hockeyslovakia.sk oldalt!


forrás: hockeyslovakia.sk




És ezt olvastad már?
Banner
Hozzászólások

1 2 > 

13. Szabó József* |Válasz erre: 11. korxi
2019-09-20 21:47:47 Fekete öves, Veterán
Nem unod még ezt mantrát?
12. jaborcsik-andras* |Válasz erre: 11. korxi
2019-09-20 21:44:01 Fekete öves, Veterán
Én kérdeztem, nem mondtam
11. korxi |Válasz erre: 7. jaborcsik-andras
2019-09-20 19:46:33 Piros öves, Veterán
Hát ha azt mondod hogy Rodman is szar, akkor azt mondod. Én rá ezt még globálisan nem mondanám, nála egyből egy zakó az eddigi mérleg, ami messze nem olyan gyalázatos mint Hanloné volt, és ő még javíthat.

De az tény hogy a szlovák csapatok elleni győzelmek és hiperszuper statisztikák az én szememben nem sokat érnek, amíg a mac mindig feltörli velünk a padlót, amikor találkozunk.
10. szolnoki
2019-09-20 17:39:24 Citromsárga öves, Tag
Amúgy tényleg nem érdemes a MAC meccset annyira ecsetelni a hoki is egy játék messze van még a vége ennyi a mai meccsre kell fókuszálni ennyi. Hajrá Macik!
9. betmen |Válasz erre: 6. korxi
2019-09-20 14:40:08 Fehér öves, Lelkes újonc
Néhány évvel ezelőtt volt olyan idény, hogy 10-szer vertük őket. Akkor persze nem jöttél ide örömködni, hogy jaj de jók vagyunk.
2019-09-20 14:33:31 Piros öves, Őstag
Szerintem Korxi hozzászólása nem korrekt, még akkor sem ha aMAC vereség sok mindenkinek fáj Szerintem az ő hozzászólása hálistennek nem a többség véleménye...
2019-09-20 14:24:47 Fekete öves, Veterán
Nekem az furcsa, nem is kicsit, hanem nagyon, hogy egy mac elleni vereség nagyobb fájdalmat okoz egyeseknek, mint a tavalyi elődöntős legyőzése okozta öröm. Miért nem lehet túllépni a múlton, mi a szarért kell rágódni a mac fóbián? Eddig Hanlon volt szar, most már Rodman is szar, mert egyszer már vele is kikaptunk a mactól.?
Hihetetlen.
6. korxi |Válasz erre: 5. betmen
2019-09-20 14:00:26 Piros öves, Veterán
Nekem meg már az az unalmas, de nem kicsit, hanem nagyon, hogy a MAC üt-vág minket, akármikor is szembetalálkozunk vele, és a csapat ez ellen teljesen tehetetlen.
Zsinórban ötödjére kaptunk ki a MAC-tól. Zsinórban öt vereség az nem egy vereség, hanem öt.
5. betmen |Válasz erre: 3. korxi
2019-09-20 12:41:49 Fehér öves, Lelkes újonc
Kicsit unalmas már,hogy egyesek állandóan a MAC vereségről beszélnek csak azért mert másba már nem tudnak belekötni. Egy kalap szarról beszélni egy vereség kapcsán elég undorító, pláne úgy, hogy az agyonsztárolt focistáink mindenkitől kikapnak...
4. zsolt |Válasz erre: 3. korxi
2019-09-20 12:35:53 Lila öves, Tag
Nem vagyok nagy hoki fan, de azért ez erős volt kicsit.. lehet nem is kicsit.

1 2 > 

Banner
Mégsem


Üzenet küldése...