Banner

Kell a karakter, önmagában nem elég a tehetség

Szerző: amigeleken.hu | 2017-09-20 13:51:00

A tekintélyes játékosmúlttal rendelkező (ifjúsági Európa-bajnok, kétszeres bajnok, háromszoros kupagyőztes), edzőként pedig az élvonalban is dolgozó, az U17-es magyar válogatottal rendre elitkörig jutó Zsivoczky Gyula nyáron vette át a DVTK U17-es csapatának az irányítását.

A szakemberrel a dvtk.eu készített interjút, ebből idézünk:


Kaposvárott a teljes utánpótlásért feleltél szakmai igazgatóként, mégsem töltötted ki a szerződésed, hanem elvállaltad a DVTK U17-es csapatának vezetőedzői posztját. Mi motivált?
Jó pár hónappal ezelőtt Sütő Szilárd utánpótlás szakmai igazgató -, aki Pápán és Budaörsön is másodedzőm volt - keresett meg, majd Benczés Miklós is hívott Diósgyőrbe. Amikor konkrét ajánlatot kaptam, akkor még egyszer jól átgondoltam minden oldalról a helyzetet, és arra jutottam, hogy olyan óriási kihívás a diósgyőri utánpótlásban dolgozni, hogy megéri ezért a lehetőségért otthagyni a kaposvári szakmai igazgatói állást. Labdarúgóként és edzőként több évtizede járok Diósgyőrbe, ismerem a múltat, össze tudom hasonlítani a jelennel. Elsősorban a folyamatban lévő infrastrukturális fejlesztések, a profi körülmények és az edző kollégák, a közösség miatt gondolom úgy, hogy megfontolt, jó döntést hoztam. Ebben a közegben lehet alkotni, minden adott ahhoz, hogy minél több játékost adjunk az első csapat keretébe.

Az U17-es csapat szereplése kiemelten fontos, hiszen ennek a korosztálynak a teljesítménye alapján juthat föl az élvonalba a teljes diósgyőri utánpótlás.
Egyértelmű, hogy nagyon fontos a csapat eredményessége, de ezen túl a képzést is hasonlóan fontosnak tartom. A kettőt párhuzamosan kell fölépíteni, mert ha jó a képzés, akkor jó lesz a csapat, és jó játékosok kerülnek ki az utánpótlásból. A feltételek adottak, a játékosok teljesítményét minden edzésen és minden mérkőzésen GPS alapú méréssel figyeljük, illetve heti rendszerességgel elemezzük a mérkőzések, taktikai edzések felvételét, ezért a játékosok sokat tanulhatnak ezekből az adatokból.

Hogyan indult a munka?
A nyári felkészülést Sütő Szilárd és Lasztóczi Péter kezdte el a csapattal, a Vasas ellen még a lelátóról, de már személyesen láttam őket, a Tatran Prešov korosztályos gárdája ellen pedig a kispadról irányítottam őket. Ezért tartom nagyon pozitív dolognak, hogy az első fordulóban nem csak legyőztük idegenben a Grosics Akadémia csapatát, hanem a jól alkalmazott DVTK játékfilozófia vezetett sikerre. A hozzáállás, az akarat renden volt, taktikailag mindent megvalósítottak, amit az edzéseken gyakoroltunk. De ez csak egy jó út kezdete volt, ami még jobbá válhat. Azt nem ígérhetem előre, hogy minden mérkőzést biztosan megnyerünk, de azt igen, hogy minden mérkőzésen arra törekszünk, hogy domináljunk, és a bajnokság meghatározó csapata leszünk.


Tovább a teljes interjúra a dvtk.eu-n >>>>>>>


forrás: dvtk.eu

És ezt olvastad már?
Banner
Hozzászólások
2017-09-21 15:46:19 Narancs öves, Tag
Ha az u17szereplése kiemelten fontos, akkor miért nem a korosztály legjobb játékosaival állt fel a csapat. Az elmúlt évben tapasztalható volt, hogy néhány meghatározó játékos az elfekvőben játszott a "fejlődés érdekében" Javaslom minden hozzászóló nézzen utána a dolgoknak. Sütő úr és színtársulata rendkívül elkötelezett híve lett a diósgyőri labdarúgásnak . Az , ami itt folyik néhány ember támogatásával ,ellent mond a DVTK hagyományainak. Szentest, Benét, Árkit , Sütőt, Zsivóczkyt egy dolog köti össze és nem a Diósgyőr felvirágoztatása, hanem a Lombard Pápa!
1. toki*
2017-09-20 15:49:23 Fekete öves, Veterán
Akkor Isten hozott nálunk, remélem szépen összekapod az U17-es csapatunkat. Én úgy tudom, hogy tavaly Kaposváron jó munkát végzett, remélem nálunk, mivel itt nem szakmai igazgató, "csak" edző, ezért csak 1 dologra kell figyelnie, sikerre viszi az általa dirigált csapatot. Sok sikert, drukkolok neki(k)!!!
Banner
Mégsem


Üzenet küldése...