Banner

Kassait túlzott vehemencia miatt figyelmeztették

Szerző: dfcwolf | 2016-09-29 08:14:00

Nagy port kavart Kassai Viktor játékvezető ténykedése a szombaton lejátszott Fradi-Újpest mérkőzésen, mellyel kapcsolatban a Magyar Labdarúgó Szövetség az alábbi rövid közleményt tette közzé:

"A Magyar Labdarúgó Szövetség Játékvezető Bizottsága megvizsgálta a múlt szombati Ferencváros–Újpest FC OTP Bank Liga mérkőzés felvételeit.

A Játékvezetői Bizottság kimondottan a játékvezetői csapat, illetve Kassai Viktor munkáját illetően vizsgálta ki a mérkőzést.

Egyrészt megállapította, hogy a legmagasabban jegyzett magyar játékvezető színvonalasan működött a parázs hangulatú rangadón, másrészt azt is megállapította, hogy esetenként nem a megfelelő hangnemben, az írott és íratlan etikai normáknak megfelelő módon, túlzott vehemenciával beszélt a játékosokkal.

A vizsgálatot követően a játékvezető figyelmeztetésben részesült, amelynek okát tudomásul vette.

Ezzel az esetet az MLSZ JB lezártnak tekinti."


Eddig a közlemény.

Azt már megszokhattuk, hogy az MLSZ a számára kényelmetlen dolgokat igyekszik gyorsan letudni és a szőnyeg alá söpörni.

Érdemes megtekinteni a legmagasabban jegyzett magyar játékvezető viselkedését a szóban forgó mérkőzésen:

A felvételek szerint Kassai azt mondja az Újpest – magyarul nem beszélő – légiósának, Souleymane Diarrának, hogy "húzzál innen", illetve hogy "ne dumálj".


Egyébként hozzánk is eljutottak olyan információk játékosok részéről, hogy Kassai rendszeresen trágár szavakat használ a mérkőzéseken és lekezelő hangnemben beszél a játékosokkal.

A Játékvezető Bizottság figyelmeztetését követően azonban bizonyára ez már a múlté lesz ...


forrás: mlsz.hu, indavideo

És ezt olvastad már?
Banner

Ez egy archivált cikk, így nincs lehetőség hozzászólás írására.