Banner

Jegesmedve uralom a ponttáblázatokon

Szerző: Jáborcsik András | 2017-12-16 13:41:00

Nagy fölénnyel, 9 ponttal vezeti az Erste Liga tabelláját a DVTK Jegesmedvék csapata, ráadásul két meccsel kevesebbet is játszott, mint a második helyen álló MAC gárdája. A dobogó legalsó fokán álló Acélbikákkal szemben nem kevesebb, mint 18 (!) pont a Jegesmedvék előnye. A csapat neve mellett mindösszesen 2, azaz kettő darab vereséget áll, rendes játékidőben egyedül az újpestiek tudtak felülkerekedni rajtunk még a kezdet kezdetén, a 3. fordulóban. Ekkor 3-0 arányú hazai győzelem született. Az egy szem hosszabbításos vereséget pedig szintén a lila-fehérektől szenvedtük el november 5-én. Azóta újabb 7 meccses győzelmi sorozatot produkált a csapat az Erste Ligában.


M: meccs, Gy: győzelem, GYH: győzelem hosszabbításban, VH: vereség hosszabbításban, V: vereség,

SZG: szerzett gól, KG: kapott gól, GK: gólkülönbség, P: pontok


A tabella ismeretében nem okoz különösebb meglepetést, hogy a ponttáblázatok élén illetve élmezőnyében több Jegesmedvét is találunk.

A kanadai táblázatot Vas János vezeti, aki maximális teljesíti azokat az elvárásokat, amelyeket leigazolását követően támasztott vele szemben a klubvezetés és a Jegesmedve szurkolók népes tábora. Jankó 17 gólpasszával a legjobb a Ligában, 13 góljával pedig a gólszerzők versenyében a 4. helyen áll. Előnye 5 pont a MAC-os Jared Brown, illetve 6 pont a csapattársai, Magosi Bálint és Pavuk Attila előtt.

Magónál pont fordított a helyzet, az ő neve mellett kétszer annyi gól áll, mint gólpassz és 16 góljával ő a Liga legjobb gólszerzője. A táblázat utolsó oszlopában látható mutatónál, a lövési hatékonyság tekintetében egészen fantasztikus számot fedezhetünk fel.Magosi 24,62%-os lövési hatékonysága azt jelenti, hogy minden 4. lövése utat talál az ellenfelek hálójába. Egészen elképesztő mutató!

20% feletti mutatóval mindössze hárman rendelkeznek a táblázat élmezőnyében szereplő játékosok, és e mutató tekintetében egyedül a brassói Walls múlja felül Magosit.

A hat 24 pontos játékost követő trió tagja még Peter Sakaris is, aki egy másik táblázaton is előkelő helyet foglal el, de erről egy kicsit később.

M: meccsek száma, G: Gólok száma, A: gólpasszok száma, P: pont összesen, L: lövések száma, L%: Lövés hatékonyság


A kapusok teljesítményét elemezve azt láthatjuk, hogy a két miskolci hálóőr, Adorján Attila és Kiss Bence foglalja el a tabella első és harmadik helyét, ugyanis az alig több, mint 21 illetve 6 játékpercet felmutató Márkus és Szeles eredményét véleményem szerint nyugodtan figyelmen kívül lehet hagyni. A két kapusunkat az Erste Liga az elmúlt hét legjobb hálóőreinek választotta. Adorján 21 meccsen védett és mindössze 22 gólt kapott, míg Kiss Bence kapujában 6 meccsen 9 alkalommal találtak be az ellenfelek.

A csapat az eddigi küzdelmek során 6 meccset hozott le kapott gól nélkül, 4 alkalommal Adorján, 2 mérkőzésen pedig Kiss Bence tudta megőrizni a kapuját a góltól.

Kettejük közé egy korábbi Jegesmedve játékos, Duschek Dávid ékelődik 94,37%-os védési hatékonysági mutatóval. Duschek esetében mindenképpen meg kell említeni, hogy ezt a ragyogó mutatót úgy sikerült elérnie, hogy az ő kapujára másfélszer több lövés ment, mint Adorján kapujára. Dávid oroszlánrészt vállalt abban, hogy a dunaújvárosiak utolsó 10 mérkőzésüket egyaránt rendes játékidős győzelemmel zárták és feljöttek a tabella 3. helyére.

M: mérkőzésre nevezve, LM: mérkőzésen játszott, TOI: jégen töltött idő, GA: kapott gól, KL: kapott lövés, VL: védett lövés, VH%: védés hatékonyság


Sakaris és Rusk a büntetési percek táblázatának élmezőnyében szerepel. Előbbi 12-szer, míg utóbbi 8 alkalommal töltött le két perces kisbüntetést és mindkettejük neve mellett áll egy-egy 10 és 20 perces fegyelmi büntetés is. A listát meggyőző fölénnyel az a MAC-os Jared Brown vezeti, aki a kanadai táblázaton Vas János mögé szorult a 2. helyre.

M: mérkőzés, MINOR: kisbüntetés (2 perc), Major: büntetés (5 perc), Misc: fegyelmi büntetés (10 perc), GA-MI: fegyelmi büntetés (20 perc),

Match: végleges kiállítás (25 perc), BÜP: büntetés percek


forrás: jegkorongszovetseg.hu

fotó: Mudra László

És ezt olvastad már?
Banner
Hozzászólások
3. korxi |Válasz erre: 2. jaborcsik-andras
2017-12-18 21:08:26 Piros öves, Veterán
Ja a forrás: jégkorongszövetség miatt gondoltam.
2. jaborcsik-andras* |Válasz erre: 1. korxi
2017-12-17 13:22:05 Fekete öves, Veterán
Kösz a jelzést, javítottam.
Egyébként nem átvett ciik, én írtam.
1. korxi
2017-12-17 12:12:42 Piros öves, Veterán
Átvett cikről van szó tehát a szövetség lenne a hibajavításra illetékes, de a DAB azért nem a tabella, hanem a dobogó legalsó fokán van.
Banner
Mégsem


Üzenet küldése...