Banner

Járnánk mi, ha hagynák

Szerző: Fekete Zsuzsa | 2017-08-17 19:16:00


"Pistike rossz volt Kispesten, ezért a diósgyőri Jánoska nem mehet a hétvégén Újpestre." ????


Beteljesületlen álom maradt, hogy családok töltsék meg a magyar stadionokat, mert ha mennének is, bizony hamar szembesülnek azzal a problémával, hogy - egyes esetekben - könnyebb ma Magyarországon kábítószerhez jutni, mint focibelépőhöz.

Járnánk mi, ha hagynák – sóhajtanak a diósgyőriek és nem ok nélkül. Ebben a szezonban egyszer már átélhették, hogy nem kívánatosak: a Balmazújvárosnak rimánkodtak több jegyért a borsodiak – hiába. Az éber újonc inkább még a beléptetést is megszigorította, nehogy beszivárogjanak a szemfüles diósgyőri szurkolók közéjük. (A történeti hűség kedvéért tegyük hozzá, hogy ez az igyekezetük csődöt mondott.)

Ezen a hétvégén éppen azért bűnhődik a Diósgyőr labdarúgócsapata és szurkolótábora, mert a Honvéd – Újpest mérkőzésen a lilák szurkolói megbotránkoztató magatartást tanúsítottak: szidalmazták az ellenfelet és a játékvezetőt, huhogtak, valamint a pálya közelébe dobtak egy „tárgyat”. Gondolom egy napraforgómagos zacskót, mert mi egyebet lehet még bevinni? A szurkolónak lassan már szűrővizsgálatra sem kell járni, mert a beléptetésnél mindenét átvizsgálják.

De maradjunk a témánál. Az újpesti szurkolók csúnyán beszéltek. Mondanám, hogy hűha, nem ildomos magatartás, ha a Parlamentben még sosem csúszott volna ki egy-két trágárság a honatyák száján. A közéleti szereplők is vígan g@ciznek a médiában, csak hát a tévéstúdióban és az Országházban nem ül ott Csányi Sándor, hogy suhintson a botjával egy kétmilliósat. Így az elit - nevezzük így - következmények nélkül ocsmánykodik tovább, legfeljebb szegény házelnök rázza reménytelenül a csengettyűjét a pulpituson.

Ha egy szabály rossz, meg kell változtatni, nem túl bonyolult képlet. Sajnos az MLSZ jó törekvései papíron maradnak, a gyakorlat azt mutatja, hogy nem sikerül megtölteni a lelátókat. Ezernyi oka van ennek, és legalább ennyi ötletem van arra vonatkozóan, hogyan lehetne a tendencián változtatni.

Szívesen olvasnék egy hivatalos magyarázatot arról, hogyan lehet értelmesen megindokolni, hogy Pistike rossz volt Kispesten, ezért a diósgyőri Jánoska nem mehet a hétvégén Újpestre. Ezért az elképesztően hülye határozatért cserébe, legalább annyit engedne a tisztelt MLSZ, hogy a következő fordulóban kárpótlásként ingyen szidhassák őket a szurkolók. (Már akinek ez belefér.)


Hajrá Diósgyőr!


(fekete)


fotó:101B.hu


És ezt olvastad már?
Banner
Hozzászólások
6. dudik-attila |Válasz erre: 5. joniewolf
2017-08-18 14:41:21 Piros öves, Őstag
Annyit árnyalnék rajta, hogy VELED nem játszhat. A gond az, hogy most nincs másik játszótárs, hanem csak vele kellene...
5. joniewolf |Válasz erre: 4. toki
2017-08-18 10:06:42 Citromsárga öves, Lelkes újonc
Zsuzsa írása is nagyon jó - mint mindig - de ez az egy mondat mindet visz!

"Az én fiam rossz volt,ezért a tied se játszhat!"
4. toki*
2017-08-18 09:21:55 Fekete öves, Veterán
Szép volt. A magyar ember legnagyobb hátránya, hogy iszonyatosan irigy! Tisztelet a kivételnek, csak sajnos azok csak fehér hollók, de én bízok benne, hogy egyre több lesz!
3. chr1s
2017-08-17 21:37:03 Piros öves, Fanatikus tag
Nagyon-nagy!
Az én fiam rossz volt,ezért a tied se játszhat!
Vajon nálunk mikor gondolják majd úgy,mint a németeknél?
2. KáGábor*
2017-08-17 21:05:13 Fekete öves, Veterán
Találó írás újfent.
2017-08-17 19:30:05 Piros öves, Őstag
"Jönnék, hogyha várnának,
Keserű kínos vártának
Keserű kínos rabja nem lennék!
Maradnék, hogyha hagynának,
Tüzes lépteim szárnyának
Ellent nem állhatna az ég!"
Banner
Mégsem


Üzenet küldése...