Banner

Interjú Molnár Gáborral - dvtk.eu

Szerző: objektív | 2020-02-12 11:47:00

A DVTK utolsó téli erősítéseként érkezett Molnár Gábor, aki góllal debütált a csapatban. A klubtörténetbe mégis azzal írta be magát, hogy már a pályára lépése előtt a nevét skandálta a közönség. (Az interjú a Gólörömben jelent meg először.)

- Hazaértél?
- Mondhatjuk így is. Örülök, hogy a DVTK játékosa lehetek, bízom benne, hogy sok örömet szerzek a szurkolóknak, a csapattársaknak, a szakmai stábnak és mindenkinek.

- Kilométerben nem, időben viszont hosszú volt ez az út. Te is így érezted?
- Nagyon vártam már, hogy minden rendeződjön körülöttem, végre bekapcsolódjak a felkészülésbe, és Diósgyőrben edzhessek. Elsőként meg kell ismernem a csapattársakat, a csapat játékát, hogy mit vár tőlem a szakmai stáb. Az első napokat jócskán megkönnyítette, hogy egy fél csapatnyi ismerős arcot találtam az öltözőben (Mezőkövesdről Iszlai Bence, Egerszegi Tamás, Vági András; Felcsútról Branislav Danilović, Kiss Tamás, Márkvárt Dávid - a szerk.), de a többieket is ismertem ellenfélként. Remekül fogadtak a társak, a beilleszkedés gyorsan ment, az összecsiszolódáshoz kell még egy kis idő, meg kell tanulni, ki merre szokott beindulni, ki kéri a lábára a labdát, ki inkább maga elé, hogy legyen területe futni.

- Költözni viszont nem kellett...
- Kövesdi játékosként is Miskolcon éltem, ami természetesen nem változott, csak gyorsabban érek edzésre.
- Klubváltás után mi a legfontosabb feladat az első napokban?
- Gyorsan meg kellett tanulnom, hogy védekezésben mi a feladatom. A támadásban pedig Felcsúton is csak annyit kért Feczkó Tamás, hogy mutassam meg mit tudok, miért igazolt le a DVTK. Úgy vélem, jól sikerült a bemutatkozásom, de igazán boldog csak akkor lettem volna, ha megnyerjük a mérkőzést.

- A bajnoki rajt előtt egy nappal érkeztél, ezért várható volt, hogy Zalaegerszegre nem utazol, egyeztettél Feczkó Tamással arról, hogy mikortól számít rád?
- Igen, és elmondta, még edzenem kell, hogy megfelelő erőállapotba kerüljek. Úgy érzem, lassan utolérem magam, de az én dolgom a munka, azt pedig majd a szakmai stáb eldönti, mikor és mennyit játszok. Abban viszont mindenki biztos lehet, hogy mindent elkövetek annak érdekében, hogy minél több időt töltsek a pályán már ma is.

- Egy hete, amikor az első csapat a Kaposvárt verte, te a tartalékcsapatban szerepeltél.
- Ez a meccs is azt a cél szolgálta, hogy minél hamarabb beálljak az élvonalban. Az MVSC ellen 7-0-ra nyertünk, adtam néhány gólpasszt, de nem az eredmény volt a fontos, hanem az, hogy ismét pályán lehettem, jól éreztem magam.

- A DVTK 110 éves történelme során talán egyetlen labdarúgó sem lépett úgy pályára, hogy már akkor a nevét skandálta a közönség, mielőtt egyetlen percet is játszott volna piros-fehérben. Sztárjátékosokat szoktak így fogadni.
- Egyáltalán nem vagyok sztár, azonban nagyon jól esett a megelőlegezett bizalom a drukkerektől, hiszen már akkor a nevem kiabálták, amikor még semmit nem tettem a klubért. Rendkívüli szurkolótáborral rendelkezik a DVTK, ilyen fogadtatás álmomban sem fordult meg a fejemben. Igyekszem kamatostól visszaadni a szeretetüket.

- Kérdezhetnénk, hogy nem nyomaszt-e a nagy elvárás, ha nem válaszoltad volna már meg magad öt perccel a becserélésed után.
- Aki nem tudja kezelni a szurkolói elvárásokat, az a barátokkal focizzon, ne pedig közönség előtt. Persze van ilyenkor teher egy új igazoláson, főleg úgy, hogy én is szeretném a maximumot kihozni magamból, gólokkal, gólpasszokkal kivenni a részem a sikerekből. Ugyanakkor motivál az előbb említett szurkolói fogadtatás, de az is, hogy a klubvezetés és a stáb mindenáron Diósgyőrben akart látni.

Olvasd el a teljes cikket >>>

forrás, fotó: dvtk.eu

És ezt olvastad már?
Banner
Hozzászólások
2020-02-13 14:24:00 Fekete öves, Veterán
No Gábor mutass nekünk valami szépet minden meccsen. Ha lehet többször is.
2020-02-13 00:00:51 Citromsárga öves, Lelkes újonc
Azt az első gólját sohasem fogom elfelejteni. Katarzis.
7. toki*
2020-02-12 18:12:27 Fekete öves, Veterán
Nagy kedvencem lesz - eddig is az volt -, már előre látom. Imádom az ilyen csibész, de labdával kimondottan jó barátságban lévő játékosokat, akik még látnak is a pályán. Erre már csak hab a tortán, hogy ha gyors, és jó kondiban van, egyszerűen megállíthatatlan az illető.
6. wilson |Válasz erre: 5. tomi87
2020-02-12 16:12:33 Narancs öves, Lelkes újonc
Már korábban is érlelődött bennem, de ez a hír végképp arra késztetett, hogy néhány gondolatot megosszak arról, miért is kétélű fegyver a „minden posztra legyen két, közel egyforma képességű játékos a keretben”-szlogen.
Előrebocsájtom, hogy semmi bajom ezzel, sőt, az erre való törekvés minden körülmények között üdvözlendő. Látni kell azonban, hogy ha megvalósul, akkor a két játékos közül az egyik törvényszerűen előnyt élvez a kezdőcsapat összeállításánál, hasonló képességek ide vagy oda. Ennek számtalan oka lehet, így pl. az edző személyes szimpátiája, a játékrendszerbe történő jobb beleillés, és így tovább. Sajnos, még nem vagyunk egy Liverpool, ahol a cserepadot koptatni is dicsőség, ezért a kevesebb lehetőséget kapó játékos, mihelyt konkurrenciát lát a csapaton belül, rendszerint nem küzd meg a helyéért, hanem egyből klubváltásra gondol. Így aztán az idilli helyzet nem tart tovább fél évnél, amikor is a mellőzött játékos egyszerűen lelép. Persze, akadnak kivételek, amikor az illető jól elvan a langyos vízben a vetélytársa árnyékában, ilyenkor azonban általában nem áll meg a „közel egyforma képesség”-kritérium, hanem jelentős tudásbeli különbség van kettejük között.
Mindenesetre kiváncsi vagyok, a nyári átigazolásnál vajon hány párosunk bomlik fel hasonló módon.
5. tomi87* |Válasz erre: 2. tomi87
2020-02-12 15:17:50 Fekete öves, Veterán
Ugyanitt olvasva, Tamás Márk jó eséllyel Lengyelországba, a Slask Wroclaw csapatába igazol. :)
2020-02-12 15:01:53 Fekete öves, Veterán
Egyrészt hajrá Gabi!
Másrészt nagyon jó hír, hogy Shestakov és Polgár már edzésben van, nagy szükség lesz rájuk szombaton.
A Paks két kulcsemberének eltiltása mellett szerencsére épp most játszik a Pécs ellen a kupában és a jövő héten visszavágó, így nem lesznek nagyon frissek.
3. Szabó József* |Válasz erre: 2. tomi87
2020-02-12 15:00:21 Fekete öves, Veterán
Egyrészt hajrá Gabi!
Másrészt nagyon jó hír, hogy Shestakov és Polgár már edzésben van, nagy szükség lesz rájuk szombaton.
A Paks két kulcsemberének eltiltása mellett szerencsére épp most játszik a Pécsen a kupában és jövő héten visszavágó, így nem lesznek nagyon frissek.
2. tomi87*
2020-02-12 14:44:56 Fekete öves, Veterán
Tegnap már Shestakov és Polgár is a csapattal edzett. (Facebookon írták.)
1. tomi87*
2020-02-12 14:42:30 Fekete öves, Veterán
Hajrá Gabi !
Banner
Mégsem


Üzenet küldése...