Banner

Ilyen hatással van a szurkolók hiánya a csapatokra

Szerző: amigeleken.hu | 2021-01-27 08:47:00

A svájci székhelyű Sporttudományok Nemzetközi Központja (CIES) a legfrissebb tanulmányában azt vizsgálta, hogy milyen hatással voltak a csapatokra a koronavírus-járvány miatt elrendelt zártkapus mérkőzések, azaz a “karantén-találkozók” hány százalékát sikerült megnyerniük a hazai együtteseknek, és ez milyen változást jelent a korábbi adatokhoz képest. A CIES 66 élvonalbeli bajnokságot vizsgált meg, és csak azokat a csapatokat vette számításba, amelyek legalább 10 találkozót lejátszottak hazai pályán 2020. április 1-je óta.


A tanulmányt a csakfoci.hu szemlézte. A statisztikából kiderül, hogy április óta mindössze két olyan első osztályú együttes található, amely az összes hazai meccsét megnyerte, az egyik a norvég Bodö/Glimt (15 meccs 15 győzelem), a másik pedig a skót Glasgow Rangers (12/12), az alábbi tíz csapat pedig nyeretlen otthon nézők nélkül: Deportivo Municipal (perui), Vegalta Sendai (japán), RoPS (finn), Dalian Pro (kínai), Zob Ahan (iráni), FC Köln (német), Dijon (francia), Lyngby (dán), Al-Yarmouk SC (kuvaiti) és az Al Ittihad (egyiptomi).


A CIES kimutatása szerint, a 66 élvonalbeli bajnokságot figyelembe véve csökkent a hazai győzelmek aránya a koronavírus-járvány ideje alatt, hiszen amíg 2019. január 1. és 2020. március 31. között 45.1 % volt ez a mutató, addig 2020. április 1. és 2021. január 18. között 42%-ra esett vissza.


A Sporttudományok Nemzetközi Központja természetesen külön statisztikát készített a magyar bajnokság csapatairól is – az újoncok és az előző évi kiesők nem szerepelnek a kimutatásban, így csak az elmúlt és a mostani idényben is élvonalbeli tíz együttes szerepel benne – , ezzel kapcsolatban pedig az derül ki, hogy a zártkapus találkozók ideje alatt az egyébként épp a toronymagasan legnagyobb átlagnézőszámmal bíró Ferencváros a leghatékonyabb hazai pályán, a zöld-fehérek a meccseik 92.3 %-át megnyerték, 7.7 %-át pedig elveszítették a Groupama Arénában tavaly április óta (méghozzá a múlt héten kaptak ki először, a DVTK ellen – a szerk.).

A kilencedik kerületieket követi a MOL Fehérvár FC, amely győzelmeinek aránya otthon ugyan jóval alacsonyabb, mint a Fradi esetében (69.2 %), vereséget viszont nem szenvedtek el a fehérváriak a zárt kapu ideje alatt.

A sereghajtó a Diósgyőri VTK, amely csupán a mérkőzései 27.3 %-át nyerte meg otthon, míg 54.5 %-ban kikaptak.


Tovább a csakfoci.hu-ra >>>>>>


forrás: csakfoci.hu




És ezt olvastad már?
Banner
Hozzászólások
1. KáGábor*
2021-01-28 14:15:18 Fekete öves, Veterán
Március 1-ig még biztosan nem változik a helyzet:

http://www.csakfoci.hu/magyar-foci/nb-i/nb-i-zart-kapus-lesz-a-derbi-marcius-1-ig-biztosan-nem-lehetnek-szurkolok-a-magyar-stadionokban
Banner
Mégsem


Üzenet küldése...