Banner

Így ünnepelték a diósgyőriek, hogy 12 év után legyőzték idegenben a Fradit

Szerző: amigeleken.hu | 2021-01-21 10:41:00

A Ferencváros nagy meglepetésre 1–0-ra kikapott odahaza a DVTK-tól a labdarúgó NB I 2. fordulójából szerdán bepótolt mérkőzésen, ezzel elszenvedte első vereségét a bajnoki idényben. A lefújás után így ünnepeltek a diósgyőri játékosok.



forrás: nemzetisport.hu




És ezt olvastad már?
Banner
Hozzászólások
8. kisbe |Válasz erre: 6. vass-laszlo
2021-01-22 16:00:31 Piros öves, Őstag
..köszönöm a választ...valami ilyen érzésre tippeltem az ön esetében..az én legnagyobb edzői "zseniális húzásom" --ha nem untatom vele--az volt..pont annál a csapatnál voltam épp, ahol most Laci bácsinak a fia van...a 93. Percben megcsináltam a negyedik cserét április elsején, pont bolondok napján..de emberhátrányban voltunk a 3. perctől, vezettünk, és mivel a kapust állították ki, elfelejtettem a cserét, mert cserélnem kellett ugye kapust vinnem kellett be...annyira nyerni akartam, annyira "eltaktikáztam" hogy ekkora bakit csináltam..de ott a játékosok vigasztaltak, senki nem vetette a szememre hogy elbuktuk a megnyert 3 pontot, hogy elestünk a kicsi pénztől...sőt sokáig kaptam a volt játékosaimtől minden év április elsején az sms-t, hogy boldog szülinapot a 4 cserének..))... de Laci bácsi fia olyat csinált , de biztos tud róla..- a kezdő csapatba jelölte magát, talán 2 gólt rúgot, adott egy gólpaszt, félidőbe lecserélte magát, és ment a gyerek csapatával meccsre...ez is hatalmas húzás volt...))
7. kétess
2021-01-22 15:11:08 Lila öves, Őstag
http://www.csakfoci.hu/magyar-foci/nb-i/fradi/nb-i-fradi-veressel-kezdte-2021-et-a-diosgyor-suljicot-1-gol-es-2-labdaerintes-utan-lecserelte-az-uj-edzo
2021-01-22 14:51:50 Citromsárga öves, Lelkes újonc
Az egyszerűség kedvéért röviden válaszolok: nem örültem az edzői húzásnak, utólag már csupán az érdekessége miatt emlékszem rá és osztom meg azokkal, akik a labdarúgás világában történt furcsaságokról szívesen társalognak, hogy miért, megpróbálom - szándékom szerint - érzékeltetni azon sugalló szándékkal, hogy a labdarúgás világában sem mindegy, hogy bizonyos cselekedetekkel mit kívánok elérni és üzenni a kívül és belül állókkal ?

A Suljics eset minden bizonnyal bevésődik a diósgyőri labdarúgás történetébe, melynek tulajdonképpen az eszmei létrehozója az edző a maga zseniális húzásával, mely egyáltalán nem szokványosan cselekedet volt , s számomra az még többet mondott el, hogy az interjú adása közben az edző ország világ szeme láttára elismerő csókot adott a játékosa arcára elismerése jelének egyértelmű kimutatásával. Engem eddigi teljesítményével, gesztusaival, mentalitásával, hozzáállásával, szakmai értékeket mutató cselekedeteivel megvett az edző, bármi lesz tevékenységének a szezon végi eredménye, gondolom többed magammal bizakodva szurkolunk céljaink - a kiesés elkerülése - érdekében !

Fenti hozzászólásommal azt szeretném érzékeltetni - saját tapasztalataim alapján is -hogy mennyire fontos az edző és játékosai közötti a csapategység megteremtésére irányuló bensőséges, lelki, szakmai és emberi kapcsolat, a tekintély megtartása mellett, hiszen a jó és eredményes edző fogalma számomra azt jelenti, hogy az edző a fenti tulajdonságaival milyen hatást tud kiváltani játékosai körében, annak érdekében, hogy a legtöbbjükből a legjobbakat tudja kihozni a csapat sikeres szereplése érdekében. Ez csak látszólag egyszerű, sokan a szurkolókkal egyetemben meg tudjuk határozni céljainkat, hogy mit szeretnénk látni a mérkőzéseinken de az az igazi , aki a hozzá vezető utat is ismeri és célba tud vezetni bennünket !

Ha már ennyire belemerültem gondolataim közlésébe végezetül hadd fejtsem ki azon nézetemet, hogy a labdarúgás területén a jó szakmai vezetőnek / talán tágabb értelemben még egyéb vezetőkre is kiterjeszthetem / alapvető - de nem elégséges - feltétele a labdarúgásban eltöltött gyakorlati tevékenység, kiegészülve azon ismeretekkel, amiket a különböző labdarúgó akadémiákon tanulva elsajátíthatók . Kivételek talán akadnak, de ahogy mondani szokás ez csak a főszabályt erősíti.

Hogy az előzőekben megfogalmazott válaszra kerek legyen a feleletem, az 1972-ben történt eseményeket úgy értékeltem, hogy megalázó, rendreutasító szándékkal történtek az események, melyeknek akkor nem örültem, talán hatásában sem érte el a célját, hiszen a következő pár mérkőzésen vereséget szenvedett a csapat, aminek az lett a következménye, hogy a vezetőedzőtől megváltak Diósgyőrben, s Tóth József nevű - régi ifjúsági edző Diósgyőrben - kinevezésével helyreállt a belső béke a csapatunknál, s így sikeresen fejeződött be a szezon.
5. kisbe |Válasz erre: 4. vass-laszlo
2021-01-21 19:06:11 Piros öves, Őstag
...Laci bácsi hogyan élte meg akkor, abban a pillanatban hogy le kellett jönnie..?..mire gondolt mikor felmutatták a mezszámát..?...
2021-01-21 16:24:11 Citromsárga öves, Lelkes újonc
Egyes ,az emberiség történetével foglalkozó, mértékadó gondolkodók szerint az emberiség története egy felfelé irányuló spirál mentén - egyre magasabb szinten - megismétlődik . Miért lenne ez alól kivétel a labdarúgásban történt események ? Nevezetesen 1972 tavaszán egy Népstadionban megrendezett Ferencváros - Diósgyőr mérkőzésen a vendégek nyertek egy góllal. / a fradiban olyan játékosok szerepeltek, mint Novák, Páncsics, Szőke, Albert, Kű, Rákosi /A diósgyőriek edzője Matesz Imre - sokszoros magyar válogatott játékos, az 1966-os magyar-brazil mérkőzés résztvevője - a szünetben becserélte Vass-t, majd a második félidő közepén lecserélte, azzal a reménnyel, hogy az egy gólos vezetésüket így óvják meg a Diósgyőriek, ami sikerült ! A különbség a két mérkőzés között, hogy a diósgyőriek gólját nem a be és lecserélt Vass, hanem Gass szerezte. Természetesen nem általános edzői megoldásokról szólnak az előbbi cselekvések, de mindenképpen jellem és szakmai tudásról árulkodnak ezen edzői cselekedetek, melyből következtetni lehet a magabiztosságra, az együtt lélegzésre a csapat minden játékosával és a megkérdőjelezhetetlen tekintélyre, mely az edző felé árad. Maradjon így sokáig, drukkolunk ! Ezen összecsapás további érdekessége, hogy a ferencvárosi szurkolók sportszerűtlen magatartása miatt a mérkőzést félbeszakította a játékvezető a 75-ik percben, és a csapatok bevonultak az öltözőbe, majd miután lecsillapodtak a kedélyek, a mérkőzés folytatódott.
3. elzett
2021-01-21 12:55:44 Piros öves, Őstag
szeretnék ebben a szezonban még legalább 10-12 ilyen ünneplést! ha több, se bánom :)
2021-01-21 12:38:30 Zöld öves, Tag
Amit ezen a videón látunk az lehetne a címe: Így születik egy CSAPAT!
1. zorba*
2021-01-21 11:33:57 Fekete öves, Veterán
Nagyon megérdemeltek már egy kis sikert, főleg Márkvárt, Antal és Hegedűs. Ebből lehet erőt meríteni a jövőre vonatkozóan.
Banner
Mégsem


Üzenet küldése...