Banner

Hülye vagy Te, hogy meccsre akarsz menni?

Szerző: amigeleken.hu | 2017-01-20 08:24:00

A szerdai DVTK-Budaörs felkészülési meccs előtt a következőket olvashattuk a klub honlapján: "Szerdán 11 órától felkészülési mérkőzést játszik a DVTK a Budaörs ellen. A találkozó zárt kapuk mögött kerül megrendezésre, az eseményekről élő, szöveges közvetítést adunk."


A harcedzett szurkolók már jó ideje megszokhatták, hogy a DVTK felkészülési mérkőzéseire a nézőket nem engedik be a pálya mellé. Persze, az igazi fanatikusok így is megtalálják a módját annak, hogy megnézzék kedvenceiket, legfeljebb nem a legkomfortosabb körülmények között izgulhatják végig a találkozót.


Azt is tudjuk, hogy a klub nem önszántából tartja távol szurkolóit a felkészülési meccsektől. A kényszerú intézkedés okainak magyarázata a Magyar Labdarúgó Szövetség Biztonsági Szabályzatában keresendők. A Szabályzat 12. §-a ugyanis előírja a sportszervezetek számára, hogy "A szervező a mérkőzés előtt legalább 15 nappal köteles az illetékes rendőrkapitányságra, Budapesten a Budapesti Rendőr-főkapitányságra a mérkőzést írásban bejelenteni."

Azt mindenki eldöntheti, hogy ez a rendelkezés mennyire életszerű például egy magyar felkészülési mérkőzés esetében, és miért nem lehet rábízni a klubokra annak megítélését, hogy milyen létszámú rendezői gárda szükséges egy DVTK-Budaörs meccs megrendezéséhez.


Ez a mai magyar abszurd most kiegészült azzal, hogy a Ferencváros - BKV Előre felkészülési mérkőzést kizárólag az 500 Ft-os belépőjegy megvásárlása után tekinthették meg a szurkolók.


A hatharom.com oldalon, Varin tollából frappáns véleményt olvashatunk a témával kapcsolatban. A Hülye vagy Te, hogy meccsre akarsz menni? című írásból idézünk:


Manapság már felkészülési mérkőzésre sem olyan egyszerű elmenni Magyarországon.

A felkészülési meccseknek mindig van egy sajátságos hangulatuk. Az ember néhány méterről hallja az edzői utasításokat, a játékosok káromkodását, a próbajátékosok teljesítményét - mindezt vagy ingyen, vagy egy jelképes összegért. Naivan gondoltam, hogy ez még mindig így működik. De nem! Néhány napon belül kétszer is sikerült kimaxolni a hülyeséggenerátort és tovább roncsolni a magyar futballfanatikusok amúgy is instabil idegrendszerét.


Kezdem talán a kevésbé meghökkentő esettel, hiszen, ha van klub, amelytől megszokhattuk, hogy mindent megtesz saját szurkolói elüldözésére, az a Ferencváros. A bajnoki címvédő szerda délután 3 órakor játszotta második edzőmérkőzését a nagy hírű, legendás BKV Előre ellen. A nézőbarát időpont már szinte említést sem érdemel, de aki képes egy ilyen találkozóért 500 forintot elkérni munkaidőben, annak csak a gratuláció jár. Félreértés ne essék, nem az összeggel van probléma, hanem magával az elvvel, hogy amikor vélhetően csak az iskolából érkező fiatalok, az éppen szabadságon lévő munkások, esetleg az aligha pénzben fürdő nyugdíjasok érnek csak rá, akkor kérnek pénzt egy BKV Előre elleni találkozóért. És ezen még az sem segít semmit, hogy a ferencvárosiak honlapja szerint a bevételt az utánpótlásra fordítják. Biztos rá vannak szorulva a zöld-fehéreknél a nyugdíjasok 500 forintjára, mert amúgy nem esik le nekik elég zseton máshonnan...


Elolvasom a teljes írást a hatharom.com oldalon >>>>>


forrás: hatharom.com


És ezt olvastad már?
Banner
Hozzászólások

1 2 3 4 5 >  Utolsó

68. vebgy*
2017-01-21 19:55:47 Fekete öves, Veterán
Valahol minden hulyeseg mogott ott van a b.mlsz...:-) en mar akkor is orulnek, ha kizarnanak minket mindenhonnan, ha ez az ara a nevezett szervezet ( maffia ) feloszlatasanak...
67. Bobák Kornél* |Válasz erre: 61. tb
2017-01-21 15:27:33 Fekete öves, Veterán
Ez olyan szépen van megfogalmazva, hogy akár Deutsch Tomi is előkészíthette. :)
66. tabak |Válasz erre: 65. pirosfehér 1910
2017-01-21 13:48:37 Piros öves, Őstag
Lehet, hogy nem is prekoncepció ez, csak szimpla butaság.
65. pirosfehér 1910 |Válasz erre: 51. tabak
2017-01-21 13:23:25 Barna öves, Fanatikus tag
Ja, csak én már nem erről írtam, hanem a cikkben tényként közölt hamis állításról, a blogos prekoncepciójáról beszéltem.
64. tabak
2017-01-21 12:35:04 Piros öves, Őstag
Amúgy tényleg nem kéne benne lenni az edzőmeccsnek, gondolom, ez is átirat a nemzetköziből...
63. tabak |Válasz erre: 61. tb
2017-01-21 12:29:11 Piros öves, Őstag
Jó! Mibe kerül bejelenteni? Semmibe. Kis munka, kis pénz, ha kell őrzés, valamennyi létszámmal biztosan kell, aztán, ha mégse úgyvan, akkor visszamondják.
A mi edzokozpuntunkra mindez nem érvényes, mivel építési terület és nincs alkalmas tér nézők fogadására, így logikus, érthető a zárt kapu.

Kérdésed cinikus. ;)

Igen, úgy hívják, motozás, lemezszekrény, és különben se vigyek magammal olyat, teljesen rendben van.
62. tabak |Válasz erre: 61. tb
2017-01-21 11:32:30 Piros öves, Őstag
Túl hosszú, nem érdekel. ;)
61. tb |Válasz erre: 60. tabak
2017-01-21 11:24:25 Piros öves, Őstag
Na, akkor hogy tudjuk:

"1. §
Alkalmazási kör
Jelen szabályokat alkalmazni kell a Magyar Labdarúgó Szövetség (a továbbiakban: Szövetség) által működtetett
hivatásos felnőtt és korosztályos labdarúgó csapatok hazai, idegenbeli, bajnoki, kupa és nemzetközi kupa, valamint
a tagszervezetek szervezésében megrendezésre kerülő barátságos - és edzőmérkőzései biztosítására a sportrendezvények biztonságáról szóló kormányrendelet előírásai szerint."

"12. §
A sportrendezvény bejelentése
(1) A szervező a mérkőzés előtt legalább 15 nappal köteles az illetékes rendőrkapitányságra, Budapesten a Budapesti Rendőr-főkapitányságra a mérkőzéstírásban bejelenteni. Nemzetközi, nemzeti kupamérkőzés, illetve a bajnokság lebonyolítási rendszerében alkalmazott, a versenynaptár összeállításakor még figyelembe nem vehető helyosztó mérkőzések esetén, ha a sorsolás és a mérkőzés között kevesebb, mint tíz nap van, a sorsolást követő munkanapon kell az írásos tájékoztatást megadni.
(2) A rendezési feladatok végzésére – szerződés keretében – megbízott vagyonvédelmi vállalkozás a sportrendezvény előtt 15 nappal az elkészített Biztonsági tervet, a tervezett rendezői névsorral együtt köteles az illetékes rendőrkapitányságra benyújtani. A végleges, a rendezők által aláírt névsort 2 órával a mérkőzés kezdete előtt a rendőrség képviselőjének, a Szövetség hivatalos képviselőjének és a megbízó sportszervezetnek kell átadni.
A szövetség hivatalos képviselői kötelesek a tervet illetéktelenek részére nem adhatják át, igénybevételt követően kötelesek megsemmisíteni. "

Nem csodálom, hogy zártak az edzőmeccsek, amit nem a centerpályán rendeznek, ott igencsak nehéz megfelelni a szabályzatnak: biztonsági terv, rendező alkalmazása, rendezői névsor stb. Szerintem alapvetően hiba volt belevenni a szabályzatba az edzőmeccseket, de ez csak az én véleményem. Ágyúval lövünk verébre...

Kérdés az, vajon a külföldi edzőtáborban lejátszott mérkőzés esetén melyik a területileg illetékes Rendőrkapitányság? Mert nincs a szabályzatban területi korlátozás (én legalábbis nem találtam).

Vannak még érdekes részek a szabályzatban:
"(7) A szervező a sportrendezvény előtt köteles:
f) a sportlétesítmény területére be nem vihető tárgyak átvételének és biztonságos elhelyezésének feltételeit biztosítani,"
60. tabak |Válasz erre: 59. tb
2017-01-21 10:50:19 Piros öves, Őstag
Nem tudom, pontosan hogy szól a törvény, de a blogger sem és te sem, maradjunk ennyiben. ;)
59. tb |Válasz erre: 51. tabak
2017-01-21 10:45:24 Piros öves, Őstag
De miért is kell bejelenteni egy magánterületen zajló magáneseményt a Rendőrségnek? Megérteném a dolgot, ha lenne egy létszám limit: pl. 1000 főnél nagyobb érdeklődés esetén még elfogadható. Mi minősül edzőmeccsnek? Ha edzés végén kétkapuznak, az már edzőmeccs?
Lehet itt védeni a mundért, de nincs értelme: ez egy hülye szabályozás. Ahogy más területen, itt is a rendező felelőssége a biztonság, ha "rizikósabb" edzőmeccset szervez, akkor oldja meg, ha máshogy nem megy, a Rendőrség segítségével.

1 2 3 4 5 >  Utolsó

Banner
Mégsem


Üzenet küldése...