Banner

Horváth Ferenc újra az első vonalban

Szerző: objektív | 2017-06-14 16:53:00

Horváth Ferenc az NBI-be feljutó Balmazújváros vezetőedzője.

Uborkaszezon ide, uborkaszezon oda, én ezt a hírt akkor is megosztottam volna veletek az oldalunkon, ha éppen dömping van a legérdekesebb futball-infókat illetően, vagy ha már minden médium leírta volna. Hogy miért? Hát kinek ne lenne világos?

Annyit beszéltünk már Feriről - talán nevezhetem így, a megmaradt jó kapcsolat miatt - ebben a bajnokságban, ezen az oldalon (is), hogy szerintem folyamatosan csuklással küzdött szegény. Voltak szép emlékeink, jó meccseink vele, hozzá fűződik a Vidi kétszeri legyőzése is, de sajnos a bajnokság nagyobb részében a csapat játékban nem hozta a keret erősségéhez méltót. Az "objektív visszatekintőben" megtalálható Feri eredménysora a csapattal.

A mérlege 21 forduló alatt:
- 21 pont. 6 győzelem, 3 döntetlen, 12 vereség 26-42-es gólkülönbség.
10. hely. Csapatunk a kiesés szélére sodródott, pontszámban holtversenyben a Debrecennel.

Ajjaj, nagy a baj, pláne úgy, hogy a Vitya által 2 meccs erejéig ideiglenesen irányított csapatunk, ezek után a mérkőzések után már -3 ponttal volt kieső, meccsenkénti 2 kapott góllal.

Feritől a vezetőség elköszönt, de cirka egy hónappal előtte még a maximális bizalomról tájékoztatták a szurkolókat a médiumokon keresztül. Igen, az érzelmeket, a döntéseket hamar meg tudja változtatni a kényszer, a félelem, a muszáj, vagy a realitás és az objektivitás.

A bizalom hamar elillant, Feri pedig úgy került lapátra, hogy az aznap tartott edzésen még nem is tudott róla. Ilyen ez a popszakma, szokták mondani manapság divatosan. Ettől függetlenül számíthatott Feri valamilyen szinten a menesztésére, talán ő sem gondolhatta azt, hogy végignézik fentről, ahogy a DVTK hajó teljesen elsüllyed. Csontzene ide, vérivás oda, ajtóberúgás amoda, a szurkolók által még a nehéz időkben is éltetett tréner nem húzhatta tovább. Azok, akik kevésbé szerették, nem jósoltak neki túl nagy jövőt a hazai élvonalban, pláne ezután a sikertelen szereplés után.

Az élet azonban rácáfolt ezekre a jóslatokra, ugyanis ma bejelentésre került, hogy a feljutó Balmazújváros megállapodást kötött Horváth Ferenccel, mely 2 plusz 1 évre szól.

A Balmaziakat NBI-be repítő edző, Feczkó Tamás tehát nem maradt a kispadon - ennek okát csak találgatni tudjuk - ezzel együtt nem lett edző a legfelsőbb osztályban, inkább a visszabucskázó MTK csapatát választotta, így újabb évet tölthet el egy feljutásért küzdő csapattal. Már előre kíváncsi vagyok arra, ha az MTK-t visszavezeti az első évben az első vonalba, mi fog történni vele. De ezek még olyan távoli dolgok, hogy nem biztos, hogy érdemes velük a gondolati síkon túl is foglalkozni.

Egy szó, mint száz, Feri megmutathatja, hogy edzői kvalitásai jóval magasabbra mutatnak, mint amit itt láttunk viszont tőle. Bár nem lesz könnyű dolga, mint a 12 csapatos mennyeibe feljutó csapatok egyikének sincs. Szerény véleményem szerint - így, az átigazolási időszak vége előtt is - azt hiszem, kiesés ellen küzdő csapat lesz belőlük, de ha konkrétabb szeretnék lenni, akkor az egyik biztos kiesőt a nevükkel fémjelezném. Lehet, hogy kiderül már félidőben, sikerül-e vajon Horváth Ferencnek végigdolgoznia az első teljes szezonát egy NBI-es klubnál. Eddig erre ugyanis még nem volt lehetősége.

Mindenesetre sok sikert neked, Feri, mutasd meg, mit tudsz! Akár a DVTK ellen is. Mi ott maradtunk a lelátókon. Mi már nem félünk. Összekovácsolódott ez a lemorzsolódni látszó tábor sokadszor újra. Erősebbek lettünk, mint voltunk, sőt, többen is vagyunk, mint voltunk. De vigyázz, ez a DVTK már egy más csapat, mint fél éve volt. Innen nem fog egyszerűen pontokat rabolni senki sem. Benneteket is szívesen várunk a méltán híres diósgyőri szeretettel!

És ezt olvastad már?
Banner
Hozzászólások

1 2 3 > 

22. szombatondelelott* |Válasz erre: 15. objektiv
2017-06-16 10:02:19 Fekete öves, Veterán
Kedves Objektív!

Köszönöm a válaszod, el is fogadom, mindemellett - akárki is legyen a kispadon - a Balmaz ne maradjon az első osztályban, ha lehet....és a Puskás se, ha még egyet kérhetek. :-)
21. matteo-td
2017-06-16 09:06:56 Fehér öves, Újonc
Na, piálhat nyugodtan tovább Szamosival, gondolom ott senkit nem fog zavarni, lesznek szép számmal ivócimborák.
20. objektiv |Válasz erre: 19. Takács Gábor
2017-06-15 23:24:37 Fekete öves, Őstag
Majd igyekszem )))
19. Takács Gábor |Válasz erre: 15. objektiv
2017-06-15 20:04:39 Lila öves, Tag
Lehet, hogy pihennem kéne, de vesszek meg nekem nem jött át ebből semmilyen irónia...
Obi! Ha ironizálsz, akkor ironizálj rendesen, bakker! :)
18. tomi87* |Válasz erre: 17. dudik-attila
2017-06-15 13:43:19 Fekete öves, Veterán
Vagy ott van pl-nak a Gyirmót is ! 3 meccsből 1 szer sikerült ellenük éppen hogy nyerni.
2017-06-15 13:35:56 Piros öves, Őstag
Még jó, hogy nem ti vagytok az edzőnk. Ha lesajnáljuk az ellent, az gyakran visszaüthet. Lásd a Vidivel is kibabráltunk 2x is. Én meg attól tartok, igenis nehéz lesz ellene játszanunk. Persze ne legyen igazam...
16. mcmmester |Válasz erre: 12. birodalmi-lepegeto
2017-06-15 13:06:59 Fehér öves, Tag
+1 :-) Háááááááát, annyi biztos hogy nem kis munkájába került Bódognak helyre hozni Ferkó szarát...!

Az viszont örömmel tölt el, hogy az egyik jövőbeni, kiesés ellen küzdő riválisunk kispadján ő ül, Bódognak könnyű dolga lesz ellene taktikailag.

Az pedig megnyugvással,hogy az egyik hónaljánál fogva,a szék karfájára akasztott,majd azon állandóan izgő-mozgó ficergő Ferkó ha arról le csúszik vagy zuhan,és maradandóan összetöri magát,akkor nem a klubunknak kell élete végéig életjáradékot fizetnie neki. Nem kevés millióba fájhatott nekünk a szerződésbontás is vele !

Sok "sikert" kívánok a megélhetési edzők CSÁSZÁRÁNAK, a Balmazújvárosi kirúgása után, egy másik NB1-es csapat kispadján is !
15. objektiv
2017-06-15 10:55:30 Fekete öves, Őstag
No, hadd reagáljak...
Kohász, totario! - Nem foglalkozunk Ferivel, elfelejtettük stb. Ez nem egy bulvárcikk róla, hanem egy tény bejelentése, miszerint NBI-es edző lett.

szombatondelelott! - Először is köszi, hogy velem és az oldalról is tisztelettel beszélsz, jól esik. De miért probléma az, hogy két szóban megemlítem, hogy jó volt a viszony vele? Mi ezzel a baj? Nem hencegésként tettem, mert ez nem érdem, hanem azért, mert az egész cikk alatt Feriztem, és az ilyen személyes megszólítás hírportálokon nem szokványos. Ezért írtam azt, hogy van oka a "Ferizésnek". A másik gondolatodra: - Senki nem írta az ellenkezőjét annak, amit te, sőt, ki is emeltem, mire jutottunk a 21 forduló alatt.

Drága Gabikám:- a 2. pontodban kivettél egy mondatomat, de nem vetted figyelembe, amit utána írtam. Tőled ez a felületesség nem megszokott, kérlek, olvasd el azt a részt is, hogy "erősebbek lettünk, többen vagyunk, nem félünk, ez a DVTK már egy más csapat, mint fél éve volt, innen nem visz senki könnyen pontokat."
Hát ettől kifejezőbb már csak vulgárisan lehettem volna Feri irányába, ami azért nem méltó az oldalhoz sem és hozzám sem.

Horváth Feri pár hónapja még a csapatunk edzője volt, együtt, vele izgultunk a meccsekért, szorítottunk neki és a csapatnak. Nem jött össze. Sajnáljuk. Kis idő múlva már ellenük játszunk, így nem értem, hogy egy ilyen bejelentés itteni leközlése, miért jelent problémát? Nem a családi nyaralásáról írtam cikket, amit a spanyol tengerparton ejtettek meg. (ez csak fikció) Akkor még meg is értettem volna azt, hogy "minek írok róla". De így? Ki se ejthetjük a nevét ezek után? )))
Ha végigolvassátok értően a cikket, nem kevés benne a pejoratív szóösszetétel, mondatrész, jelző... Összeszámolva, nagyjából több, mint tíz tüskét rejtettem a cikkbe. "Akinek füle van, hallja meg."

Egyébként pedig felvállalom a mondatom, mert ez egy emberi dolog/tulajdonság, mégpedig a jobbik fajtából. Sok sikert kívánok neki a további pályafutásához. Aki átkozza, tegye, lelke rajta, az az ő véleménye. Én senkit nem feddek meg érte.
14. Szabó József* |Válasz erre: 8. Szabó József
2017-06-15 10:00:45 Fekete öves, Veterán
Nos?
13. dfcwolf |Válasz erre: 11. Takács Gábor
2017-06-15 09:37:58 Fekete öves, Őstag
2. Az inkább irónia...

1 2 3 > 

Banner
Mégsem


Üzenet küldése...