Banner

Hogy a Kövesd nyerni jön? Na ne már!

Szerző: objektív | 2019-08-24 11:10:00

A OTP Bank Liga 4. fordulójához érkeztünk és nem más csapat érkezik Miskolcra, mint a bajnoki tabellát holtversenyben vezető, 3 forduló alatt hibátlan mérleggel rendelkező, 4 lőtt góljára mindössze 1 gólt kapó, rendkívül szimpatikus vezetőséggel bíró Meeeeeezőőőőőköveeeeeeeesd. Valahogy így vezetné fel egy bokszgála szpíkere a mérkőzést, és valamiért nekem is ilyen hangulatom támad, amikor olvasom a különböző előrejelzéseket a médiumokban, hallgatom a barátaim, szurkolótársaim tippjeit a délutáni mérkőzésre. Ott tartunk, hogy a fogadóirodák is nagyobb oddsot adnak a ránk, mint a matyók győzelmére.

De ezek csak a külső befolyások a lelkemre, hatások az tudatalattimra, amikből csupa negatív érzések búj(hatná)nak elő. De van egy szerv az agy mellett, aminek képessége van felülbírálni ezeket, ez pedig a szív.

Az a szerv, ami képest mindent felülírni, ami irányítja a lelkünket, ami hatással van a tudatalatti negatív gondolatokra, érzelmekre, felülírva a kódrendszert, amit hibásnak talál, ami elől menekülni kell. A szeretet a szívből indul és szinte kifacsarhatatlan tartalékokkal bír. Ezekhez a tartalékokhoz nyúl az ember akkor, amikor a racionalitás, a körülötte folyó történések elméletileg és gyakorlatilag is mást sugallnak. Ekkor áll harcban egymással a gyakorlatias gondolkodásunk és az identitásunk, aminek fundamentuma ugyancsak a szív.

A szurkoló ma is beül a kocsiba, felszáll a buszra, villamosra, meccsjegyet vált, hogy a stadionba érkezvén lássa a csapatot, és sok ezer torkot nyisson meg hogy győzelembe hajszolja őket. A szurkolót ilyenkor már nem érdekli, mi történt az előző meccsen, mit nyilatkozott az edző vagy az ügyvezető, mit gondolnak a szakértők. Majd azzal foglalkozik utána. Majd eszébe jut később… Majd kritizál, károg később, ha muszáj. Egy valami érdekli ebben a másfél órában, hogy olyan csapatot lásson, ami beleillik ebbe a közegbe, amit Miskolcnak hívunk. Amiben a szív dominál. Hogy olyan érzelmeket és küzdelmet lásson a pályán, melynek hatására megfeszülnek a hangszálak és olyan atmoszféra szökik be a gyepre a lelátóról, amitől még az ellenfél is lúdbőrözni kezd. Mindemellett persze - csak hogy telhetetlenek legyünk - az sem árt, ha látunk majd játékot a pályán.

Talán picit korainak és érzelgősnek tűnnek ezek a sorok így a 4. forduló előtt - érdekes módon nem is szeretem a nyálaskodást - de valamiért ez van most bennem és ennek ki kell tartania a bajnokság végéig, ugyanis nem ígérkezik könnyű menetnek ez a szezon sem.

Fernando jól felvezette a mai mérkőzést, a pszichológiai hadviselés - jelentem a lövészárok biztonságából – elkezdődött.

Nem vártam a mezőkövesdiektől, hogy kémet küldenek a pénteki edzésre, úgy gondoltam, nincs szükségük ilyen megoldásokra. Nekünk edzőknek jobban kellene tisztelni egymás munkáját. – mondta a sajtótájékoztatón.

Én nem tudom mi szokás és mi nem az. Hogy mi fér bele a Fair Play-be, mennyire él a gyakorlatban ez a fajta feltérképezése az ellenfélnek. Egyvalami biztos azonban, hogy ezzel nem csak az ellenfélnek üzent, hanem megalkuvást nem tűrő harcba küldi a játékosokat és szeretettel meghív minket is segítségül.

Nos, Fernando, a segítséget megkapod, a szurkolók ma is ott állnak mögöttetek majd. A kezdőt felsoroltad, mi pedig tudomásul vettük. Annak a 11 embernek ma lesz egy feladata.

Pál azt írta: Ama nemes harcot megharcoltam, futásomat elvégeztem, a hitet megtartottam. Bár ez a kijelentés nála egy hosszú és igen göröngyös életutat jelentett, mégis szeretnék párhuzamot vonni nem csak a mai meccsel, hanem az összes többivel is ennek kapcsán. Ha a küzdeni akarás megvan, a feladatokat legjobb tudásotok szerint végzitek és a hit nem fogy ki belőletek, akkor majd lelkiismeretfurdalás nélkül állhattok – ha még most nem is az Úr, de - bármelyik szurkoló elé. És ez természetesen nem csak a játékosokra, a főszereplőkre vonatkozik, hanem mindenkire, aki a klub berkein belül tevékenykedik.

Lehetnénk barátok is a matyókkal, de úgy hozta az élet, hogy mára nem lettünk azok. Tavaly nem sikerült őket két vállta fektetni a szezonban, sőt, az azt megelőző 2 meccsen sem, így 5 meccses nyeretlenségi szériánk van ellenük. Itt az ideje megfordítani ezt a sorozatot, belerondítani egy picit az örömükbe és szűkebbre szabni rájuk a mellényt.

Hajrá Diósgyőr! Tippem: 2-1

Mutasd a teljes cikket
És ezt olvastad már?
Banner
Hozzászólások

1 2 3 > 

29. anszkord
2019-08-25 09:45:31 Piros öves, Őstag
Annak jöttek pedig.
28. gbacsi* |Válasz erre: 27. sverige
2019-08-24 17:49:39 Fekete öves, Veterán
Nem :)
27. sverige |Válasz erre: 26. gbacsi
2019-08-24 17:37:19 Barna öves, Tag
Azért remélem nem haragszol, hogy nem szeretem öket! :-)
26. gbacsi* |Válasz erre: 25. sverige
2019-08-24 17:35:54 Fekete öves, Veterán
Pont ezt unták meg a szlovák edzőnél, meg Szivicsnél is, s elkezdtek egy más, átgondolt átigazolási politikát. S ezért is írtam, hogy már ebben is előttünk járnak. De nem gondolom azt sem, hogy kirívóan dobálják a milliókat átigazolásokra.
25. sverige |Válasz erre: 22. gbacsi
2019-08-24 17:16:08 Barna öves, Tag
Most megnéztem, mert nem így emlékeztem.
Az idei nyárra igaz a megállapításod, hogy többeket sikerült pénzért értékesíteni, de elötte szinte mindenki szabadon igazolhatóként távozott.
De ahogy írtam is, Kuttor érkeztével van némi változás, de ettöl függetlenül nekem akkor sem szimpatikus, ráadásul drága. Ha emlékszel az volt nagyon kirívó, mikor vagy 3 éve a szlovák edzöjük idehozott egy csapatnyi játékost, majd fél év múlva el is küldték öket, miután kirúgták az edzöjüket.
24. samanhegy
2019-08-24 16:55:17 Piros öves, Őstag
Ha minden igaz, akkor Andószabó barátunk lesz a varjú. Örömhír ez!
23. miskolci
2019-08-24 16:25:16 Barna öves, Fanatikus tag
Az se érdekel,ha 8-an fejezzük be találkozót,de elvesztett labdát nem ismerő,habzó szájú gladiátorokat akarok látni a pályán...parázs,jó mérkőzést várok,szerintem a hangulat garantált lesz..!mert aki DIÓÓSGYŐŐŐRIIIIII...................
22. gbacsi* |Válasz erre: 14. sverige
2019-08-24 16:24:19 Fekete öves, Veterán
Közel sem igaz amit írsz, minőségi cseréket csinálnak, nem a padra, hanem a kezdőbe igazolnak, méghozzá tudatosan, posztokra, s nem küldenek el tucatnyi élő szerződésűt, ellenben már drágán is adnak el játékosokat külföldre, ők már ide is eljutottak. Játékospolitika tekintetében fényévekre vannak előttünk.
21. filmcom
2019-08-24 16:15:15 Barna öves, Fanatikus tag
nem az a bajom (már évek óta..) hogy nem nyerhetünk... persze hogy nyerhetünk..
na de úgy tudunk-e nyerni, hogy ahhoz NE KELLJEN SZERENCSE... tudunk-e úgy nyerni, hogy MEGÉRDEMELTEN GYŐZÜNK... tudunk-e úgy nyerni, hogy TÖBB HELYZETÜNK VAN A MECCSEN... tudunk-e úgy nyerni, hogy az NE AZ ELLENFÉL "BÉNÁSKODJA" EL A MECCSET....

szóval persze hogy nyerhetünk... (nem mernék 1 milliót tenni a vereségünkre..!! ) csak hát... értitek biztos...
2019-08-24 15:49:50 Fekete öves, Őstag
Elég fura, hogy megyei rangadó és az ellenfél stábjában vannak a "miskolciak" (akik pénz ide vagy oda az elmúlt 2 évben elég jó munkát végeznek...) itt meg jöttmentek.

1 2 3 > 

Banner
Mégsem


Üzenet küldése...