Banner

Hét Jegesmedve a válogatott keretben

Szerző: amigeleken.hu | 2017-09-21 08:15:00

Szeptember 30-án tartja 90. szülestésnapját a Magyar Jégkorongszövetség, az erre az alkalomra alakult magyar csapatban helyet kapott hét DVTK Jegesmedvék játékos, és kapusedzőnk is. Magosi Bálint csapatkapitányunkkal tart Gőz Balázs, Vojtkó Mátyás, Galanisz Nikandrosz, Tóth Adrián, Miskolczi Márk, Pavuk Attila, valamint Farkas Tamás kapusedző. A válogatott szeptember 30-án, 12 órakor lép jégre Lengyelország csapata ellen, Jarmo Tolvanen vezetésével.


A magyar válogatott a szeptember 30-i 90 éves a Magyar Jégkorong szövetség elnevezésű rendezvényen Lengyelország ellen lép pályára, az új szövetségi kapitány is itt debütál a magyar válogatott kispadján. Az új edzői stáb is bemutatkozik, a válogatottnál régóta tevékenykedő Majoross Gergely mellett Szilassy Zoltán lesz a segédedző, a kapusedzői feladatokat Farkas Tamás látja majd el.


Az EBEL sorsolása miatt a Fehérvár AV 19 csapata nem tud játékosokat adni a válogatottba, hiszen a klub a válogatott mérkőzést megelőzően pénteken és azt követően vasárnap is játszik. Nincs nemzetközi jégkorong szünet a rendezvény ideje alatt, ezért a külföldön játszó játékosok klub elfoglaltságaik miatt maradnak távol.

Egy újoncot avatunk, Justin Cseter most debütál a válogatottban. Jesse Dudás és Nagy Gergő egyaránt kihagyta a az előző szezonban a világbajnokságot, de részt vettek a 2016-os A csoportos világbajnokságon Szentpéterváron. Benk András a keret egyetlen játékosa aki Szapporóban is játszott, a másik játékos Vas János lehetett volna, vele kapcsolatban Jarmo Tolvanen úgy döntött, hogy amennyiben szeretne játszhat a finnek elleni öregfiúk mérkőzésen, ezért helyette egy fiatal bizonyíthat a válogatottban.

Összesen 2 kapus, 7 hátvéd és 13 csatár alkotja a keretet. A csapat a mérkőzés előtt 29-én fog találkozni, mielőtt szeptember 30-án 19 órától összecsap Lengyelország együttesével a Papp László Budapest Sportarénában.


A keret összetétele csapatonkénti bontásban:

MAC Budapest - 9 játékos

DVTK Jegesmedvék - 7 játékos

UTE - 5 játékos

Dunaújváros Acélbikák - 1 játékos

Érdekesség, hogy a listavezető, 4 meccs után pontveszteség nélkül álló Ferencváros csapatából egyetlen játékost sem hívott meg az új kapitány.


Tovább a dvtk.eu-ra <<<<<<


forrás: dvtk.eu

És ezt olvastad már?
Banner
Hozzászólások
2017-09-21 13:47:43 Fekete öves, Veterán
Már a liga-válogatott kerete is jelzi, hogy VÉGRE egyenrangú fél lettünk a válogatottnál, csak így tovább új kapitány.
Banner
Mégsem


Üzenet küldése...