Banner

Halló... nem kell bejönni

Szerző: Jáborcsik András | 2018-06-23 19:36:00

A blikk.hu-n egy nemrégiben Diósgyőrben megtörtént esettel kísérteties hasonlóságot mutató hírre bukkantunk.


A napilap mai híre szerint bár a Magyar Labdarúgó-szövetség (MLSZ) kedden azt közölte, közös megegyezéssel távozott Georges Leekens (69) a válogatott kispadjáról, valójában a belga edző számára teljesen váratlanul, és ami meglepő, telefonon érkezett az elbocsátó üzenet.

Arról, hogy közös megegyezésről szó sem volt, több jel árulkodik. Egyrészt Leekens még kedd délelőtt is azt nyilatkozta egy belga lapnak, hogy kacsa a távozásáról szóló hír, s készül a szeptemberi Nemzetek Ligája-meccsekre. Kirúgása után pedig szintén egy belga újság írta, hogy az elküldéséről egy barátja értesítette SMS-ben...


A blikk.hu tegnap elérte Leekens menedzserét, aki tiszta vizet öntött a pohárba. Kiderült, az edzőt közös megegyezés helyett telefonon rúgta ki az MLSZ.

– Georges sajnos kedden nem tudott Magyarországra repülni, hogy részt vegyen barátja, Kovács Ferenc temetésén. Arra a napra már jó előre egy rendkívül fontos találkozót terveztünk be. Viszont a Magyar Labdarúgó-szövetség főtitkára, Vági Márton felhívta és közölte vele, hogy megszüntették a szerződését. Mondanom sem kell, nagyon meglepődtünk – üzente a Blikk-nek Bognár István, Leekens menedzsere. – A közös tervünk az MLSZ-szel az volt, hogy a nulláról felépítünk egy ütőképes válogatottat. A barátságos meccsek azért voltak fontosak, hogy kipróbáljuk a szóba jöhető focistákat és teszteljük a különböző játékrendszereket. Leekens munkásságáról azt gondolom mindent elmond, hogy szombaton a világbajnokságon Belgium-Tunézia meccset rendeznek, s mindkét válogatottnak az alapjait ő rakta le, s megnézhetjük hol tartanak most...


A szövetség a pénteki Nemzeti Sportban még kitartott a közös megegyezéses szerződésbontás mellett. Sőt azt írta, a testület és a belga tréner között mindvégig professzionális volt a kommunikáció. Amikor a Blikk szembesítette a sajtóosztályt Bognár nyilatkozatával, akkor már elismerte: kirúgták Leekenst.

„Az MLSZ elnöksége elhatározta, hogy felmondja a szerződést. Erre a megállapodás lehetőséget ad. Az elnökség szándékáról értesítettük Georges Leekenst, aki a döntést csalódással fogadta, de tudomásul vette. A 30 napos felmondási időre járó munkadíján kívül nincs további igénye végkielégítés tekintetében” – áll az MLSZ hozzánk eljuttatott válaszában.


Tovább a blikk.hu-ra >>>>>


forrás: blikk.hu




És ezt olvastad már?
Banner
Hozzászólások

1 2 > 

13. vebgy* |Válasz erre: 12. wagner
2018-06-25 10:50:05 Fekete öves, Veterán
Nomeg az ezeréves probléma...a magyar játékosok MENTALITÁSA.
12. wagner
2018-06-24 08:16:01 Narancs öves, Tag
Az utolsó pár meccsen látottaktól szerintem többre képes a csapat! Az edző személye sokat változtathat a játékon (lásd: Bódog érkezése utáni meccseken, ugyan azok a játékosok, akiket nb2 szintre dehonesztáltunk, csodát tettek)! Ez persze, nem oldotta meg a fennálló utánpótlás nevelési és egyéb gondokat, hiszen ehhez évek kellenek, de volt pár meccs, ahol lehetett lelkesedni, tudtunk őszintén szurkolni( mint a válogatott EB részvétele)!
Én nagyon bízom Rossiban, hogy nem csak a válogatottal, de az egész magyar focival kapcsolatban lesz valami koncepciója!
11. portugal
2018-06-24 07:01:01 Barna öves, Őstag
Nem baj,majd Lanzafame megmutatja 37 évesen, hogy is kell ezt csinálni.Már mióta ezt mondom. Mivel nem tudunk focizni, ezért gecinek kell lenni. Össze-vissza kell rúgdosni mindenkit. Uruguay 20 évig ezt csinálta. Végúl lett csapat is, de évtizedekig csak levadásztak mindenkit.,Nálunk a levadászós időszak van most, csapatunk majd később lesz. Egyszer néztem a Copa Americát, 90"-es évek. . Nem volt olyan látószögü kamera, amelyik fel bírta volna venni, ahogy 1 méter magasan beúszott a képbe egy védő.Vizszintesen volt. Kiállították még Oscart is a kispadról. De úgy beszart az ellenfél --USA_,nem mertek a környékre se menni.
2018-06-24 06:54:53 Barna öves, Fanatikus tag
Atyaég! Nem azt mondtam hogy egy új edző egy csapásra zseniket farag belőlük hanem hogy esetleg begyakorolnak egy taktikát amit az egybites agyú játékosok estleg meg tudnak valositan! Csak az edzőnek legyen valami fogalma arról mit is akar ne csak rohangaljanak mint pók a falon! Semmi több mert kb ennyire lennének képesek!
9. dfcwolf |Válasz erre: 8. KáGábor
2018-06-24 06:33:34 Fekete öves, Őstag
Igen, viszont "a stílus maga az ember..."
8. KáGábor*
2018-06-23 22:40:58 Fekete öves, Veterán
Igazából büszkének kellene lennünk Sánthára. Stílsut teremtett.
7. tgyufa |Válasz erre: 5. hunter0824
2018-06-23 22:06:20 Fehér öves, Tag
Na ne már, szervezettek? hova? Nem a válogatottban kell megtanulni focizni! Az utánpótlás képzésünk egy kalap fos, ahonnan ezek a kutyaütők jönnek, lehet itt bárki edző... de ezt már ezerszer kiveséztétek Bódog menesztésénél...
2018-06-23 22:03:18 Piros öves, Fanatikus tag
Ezt nem hiszem el! Ennyire nincs semmi,hogy blikk szintre sullyedjünk? Bocs,gyerekek,de ez überciki!
5. hunter0824 |Válasz erre: 3. bohumil-stejskal
2018-06-23 21:25:43 Barna öves, Fanatikus tag
Mindenki tudja hogy nincs válogatott! És igen ez az edző meg Pinyőnél is kóklerebb! Ha már jo jatekosaink nincsenek szervezettek meg lehetnek! Majd pont ez alg belga fogja felepiteni a focinkat! Egyekent ha nem tortenik valami csoda a saját Eb re se jutunk ki! Na akkor lessz csak lázadás!
2018-06-23 21:15:40 Fekete öves, Őstag
Profi magyar labdarúgás! Még felmondani sem tudnak profi módon!

1 2 > 

Banner
Mégsem


Üzenet küldése...