Banner

Glen Hanlon a DVTK Jegesmedvék vezetőedzője

Szerző: amigeleken.hu | 2018-06-18 11:22:00

Glen Hanlon neve ismerős lehet a jégkorong kedvelőknek, hiszen olyan bajnokságokban dolgozott, mint az NHL, az AHL, és a KHL. Pályafutása alatt hét alkalommal is vezetett válogatottat az A csoportos világbajnokságokon. A kanadai szakember 1+1 évre kötelezte el magát a DVTK Jegesmedvéknél - adta hírül a dvtk.eu.


Glen Hanlon a kanadai gyerekekhez hasonlóan már gyerekkorában korcsolyát húzott, és szülővárosában, Brandonban kezdett el jégkorongozni. A tehetséges kapust 1977-ben a harmadik kör negyedik választásaként draftolta a Vancouver Canucks. Ebben az évben, 20 évesen mutatkozott be az NHL-ben, ahol 16 éven keresztül játszott, egészen 1991-es visszavonulásáig. Pályafutása során olyan csapatokban védett, mint a Vancouver Canucks, a St. Louis Blues, a New York Rangers és a Detroit Red Wings. 476 mérkőzésen szerepelt a világ legerősebb bajnokságában, ahol közel 26.000 percet töltött a jégen.

Visszavonulása után szinte azonnal edzőnek állt és a Vancouver Canucks-nál kezdett dolgozni kapusedzőként. 1999-ben kapott először vezetőedzői állást az AHL-ben szereplő Portland Pirates csapatánál. 2002-ben került a Washington Capitals edző stábjába, ahol 2003-ban lépett elő vezetőedzővé. A szezon végén az NHL és játékosszakszervezet nem tudott megállapodni a fizetési plafon bevezetéséről, így az elmaradó évad során Európába látogatott, ahol először a kanadai válogatottat segítette a Spengler Kupán, majd elvállalta a fehérorosz válogatott vezetését az A csoportos világbajnokságon. A lockout után visszatért az NHL-be ahol egészen 2007 novemberéig dolgozott mint vezetőedző. Az NHL-es évek után újra Európában vállalt munkát, négy világbajnokságon volt a fehérorosz válogatott szövetségi kapitánya, majd két világbajnokságon vezette a szlovák válogatottat, míg legutóbb a svájci válogatott szövetségi kapitánya volt. Magánéleti problémák miatt félbe kellett hagynia az ott elkezdett munkát és haza kellett költöznie. Otthonához közel, Vancouverben General Managerként dolgozott az utóbbi két évben, és a DVTK Jegesemedvék hívására áll újra a kispadok mögé. Szerződéséről az alábbiakat osztotta meg:

Hogy kerültél kapcsolatba a DVTK Jegesmedvékkel, és miért ezt a csapatot választottad a következő állomáshelyéül?
Rengeteg oka volt annak, hogy a DVTK Jegesmedvék csapatát választottam. Nagyjából két hete keresett meg Nagy Ádám csapatmenedzser, és kezdtünk el beszélgetni arról a lehetőségről, hogy a DVTK Jegesmedvékhez szerződjek. Nagyon megtetszett az a jövőkép és a projekt, amit a menedzsment vázolt számomra. Elmondták hol tart a csapat és, hogy hová szeretnének eljutni a következő években. Az ajánlat elfogadásának fő indoka az az volt, hogy magával ragadott az a lelkesedés, ami a klubot övezi annak kapcsán, hogy jövőre a Tipsport Ligában szerepelhetnek. Akkor jó egy helyen dolgozni, ha olyan emberek vesznek körül, akiknek hasonlóak a céljai és a víziói. Mindenki igazán elhivatott abban, hogy a klub minden téren előre lépjen, és a DVTK Jegesmedvék egy magasabb szinten jegyzett csapattá váljon.

Utánanéztem a klub hátterének, beszéltem néhány ismerősömmel, és mindenki csak pozitív dolgokat mondott. Tudom, hogy a DVTK egy multisport klub, ahol számos sportág képviseli magát, és egyedülálló infrastruktúra kialakításán dolgoznak a vezetők. A DVTK egy erős brand, és remélem a munkámmal ezt a jégkorong területén is erősíteni tudjuk. Fontos volt a döntésemben, hogy kiváló körülmények között fogunk dolgozni, ahol európai szintű egészségügyi stáb is dolgozik a háttérben.


Mit tudsz a magyar jégkorongról és a Tipsport Ligáról?
Naprakész vagyok a nemzetközi jégkorongban. Néztem a budapesti világbajnokság mérkőzéseit, lenyűgözött az a hangulat, ami az arénában volt. Kétszer is meccseltem a magyar válogatott ellen, és nagyon tetszett a keménységük és intenzitásuk, ahogy beleálltak a mérkőzésekbe. Úgy gondolom általánosságban sokat tudok a magyar hokiról, de még rengeteget kell tanulnom.


Olvasd el a teljes interjút a dvtk.eu-n >>>>>>>


forrás: dvtk.eu

És ezt olvastad már?
Banner
Hozzászólások

1 2 3 > 

21. Bobák Kornél* |Válasz erre: 18. Ovecskin
2018-06-18 22:03:22 Fekete öves, Veterán
Nahát! Van valami amiben egyetértünk? :)
20. vebgy* |Válasz erre: 19. ropek
2018-06-18 21:58:22 Fekete öves, Veterán
Csakhogy aztán jön a Fagyi meccs és felkerekedünk, hogyaszongya "utáljuk őket, a zöld színüket..." És akkor nem érdekel senkit a költségvetés...
19. ropek |Válasz erre: 5. lokal
2018-06-18 21:43:48 Barna öves, Fanatikus tag
Egyetértek, amellett, hogy ez a korong ami Miskolcon épül, igen magas színvonalú lesz.
Én azt gondolom, hogy amíg fociban nincs egy földesurunk, addig legyen a biztos bennmaradás a cél. A nagyok dolgába (Vidi, Fradi, Puskas) semmi esélyünk beleszólni.
Pénzkidobás az egész. Tökmindegy, hogy ötödik vagy tizedik vagy.
Mondom ezt úgy, hogy ‘92-től alig volt meccs az Andrássy-n nélkülem és el is vagyok keseredve.
18. Ovecskin |Válasz erre: 14. Bobák Kornél
2018-06-18 21:29:45 Fehér öves, Újonc
Abban bízom, hogy azért legalább Kulmala marad.
17. Ovecskin
2018-06-18 21:28:44 Fehér öves, Újonc
Ez nem semmi, egy igazi nagy hal akadt fenn Pista bá hálóján.
Ezek után felettébb kiváncsi vagyok, milyen légiósok jönnek., talán beajánl néhány nagyágyút!
16. Csubakka |Válasz erre: 3. korxi
2018-06-18 17:35:09 Lila öves, Tag
Csak a tisztánlátás kedvéért megnéztem hogy állnak a csapataink csapatsportágakban az európai rangsorban. A foci 357., a jégkorong 230., a kosárlabda a 41. a legutolsó elérhető adatok alapján. A legjobb magyar helyezés fociban 216. (Videoton), jégkorongban 162. (Székesfehérvár), kosárlabdában 10. (Sopron).
15. Bobák Kornél* |Válasz erre: 13. abori
2018-06-18 16:05:25 Fekete öves, Veterán
Én is ebben reménykedek, és biztos lesznek ajánlásai.
14. Bobák Kornél* |Válasz erre: 12. abori
2018-06-18 16:03:34 Fekete öves, Veterán
Rantanen és Joe is lövöldözött, de úgy tűnik, ők most nem lesznek. De gondolom, jönnek majd ilyenek.
13. abori
2018-06-18 16:02:27 Lila öves, Fanatikus tag
Szerintem az új edzőnk igazi húzónév ami befolyásolhatja a légiósok kilétét is.
12. abori |Válasz erre: 11. Bobák Kornél
2018-06-18 15:56:56 Lila öves, Fanatikus tag
Kellene 1-2 nagylövő bekk akik a kékről rettegésben tarthatnák az ellen kapusát akkor igazán megérné molyolni.

1 2 3 > 

Banner
Mégsem


Üzenet küldése...