Banner

Földi Attila: Csapatszintű felkészülést nem lehetett megvalósítani

Szerző: Jáborcsik András | 2020-10-02 20:22:00

A versenynaptár szerint szombaton a 2020/21-es évad első tétmérkőzését játssza az Aluinvent-DVTK együttese. A piros-fehéreknek az élvonalbeli bajnokság keretében az ELTE-BEAC Újbuda vendégeiként kellene pályára lépniük 16.00-tól, egy meglehetősen furcsa felkészülést követően.

A boon.hu újságírója Földi Attilát, az Aluinvent DVTK vezetőedzőjét kérdezte a felkészülésről és a bajnokság sűrű menetrendjéről.


Nehéz olyan szavakat találni, amivel le tudnám írni azt, amin eddig keresztül mentünk – mondta Földi Attila, az Aluinvent-DVTK edzője. – Tulajdonképpen az egész felkészülésben nem volt 10, azaz tíz olyan edzés, az augusztus 3-i kezdés óta, amikor az 5 az 5 ellen tudtunk volna játszani. Sajnos, a sérülések sem kerültek el minket, Ahónak az ujja tört el, Vitola részleges bokaszalag-szakadást szenvedett, Mokango pedig nem tudott az elején beállni a lányok közé. De ez csak az egyik. A másik a koronavírus, illetve ennek a veszélye. E miatt nem tudtunk kellő számú edzőmérkőzést játszani, óvatosságból elmaradt a TFSE-MTK és a Sopron Basket elleni meccs is.



Arra a kérdésre, hogy koronavírustéren, hogy áll a DVTK, ezt válaszolta a szakvezető:

Ez csak pénteken derülhet ki, ugyanis csütörtökön megyünk tesztre, és másnapra ígérték az eredményeket. Vagyis pénteken tudjuk meg, hogy a 12 fős keretünkből számíthatunk-e mindenkire. Nagyon bízom benne, hogy igen, az elmúlt hetekben ennek a jegyében kisebb csoportokban edzettünk, akinek valamiféle tünete volt, ha csak az orrát is fújnia kellett, már másik kasztba került. Az elmúlt heteket felkészülésnek nevezni éppen lehet, mert ha máshogy nem, egyénileg mindenki készült, de csapatszintű felkészülést nem lehetett megvalósítani. Nagyon-nagyon távol vagyunk attól, amit augusztus előtt elterveztünk, örülni fogunk, ha játszani tudunk. De ezeket nem alibiként mondtam, mert ha játszhatunk, márpedig játszani akarunk, akkor azokkal, akik pályára tudnak lépni, azzal a céllal vágunk neki minden meccsnek, hogy a lehető legtöbbet hozzuk ki magukból.


Tovább a boon.hu-ra a teljes cikkre >>>>>>>


forrás: boon.hu

fotó: Ádám János




És ezt olvastad már?
Banner
Hozzászólások
6. Karpfen
2020-10-03 20:11:38 Barna öves, Veterán
Én nagyjából ilyen meccset vártam. Az első negyed végétől láttam, de szembetűnő volt az első félidőben a meccshiány, a sok pontatlanság. A harmadik negyedben Pusztai játéka döntött. Ez biztos alakulni fog még. Belenéztem a többi meccsbe is. Erős lesz a Csata, 3 negyed után még x volt. A Sopron persze most is kiemelkedik, és a légiósaik még jobbak lesznek. A Peac elég jól szorongatta a Szekszárdot. Masszív csapat lesz egyéniségek nélkül. A SZekszárd persze erős, pláne ha Mcall is megjön. Skorics kulcsember náluk, jól ráéreztek, hogy kell egy jó 3-mas. Ez nálunk hiányposzt.
5. Csabi K |Válasz erre: 2. korxi
2020-10-03 19:56:38 Kék öves, Tag
Így van, sőt egy igazi jumbo lineup -ja is volt, amikor még Szécsi is ott volt mellettük.
De ahogy írtad is, csak percekig használta, most meg szinte egy félidőt játszottunk extra magas szerkezetben.
Ahogy akkor azt, úgy most ezt sem érzem indokoltnak vagy működőképesnek.
Talán bizonyítja a négy bedobott távoli és ha jól számoltam a nulla gyorsindítás pont.. és most a BEAC ellen játszottunk, akiknek nem mellesleg több labdabirtoklása volt az egész meccsen.
4. vebgy*
2020-10-03 18:48:57 Fekete öves, Veterán
Bohózat lesz minden csarnoksport egy ideig..
3. grosser
2020-10-03 17:51:43 Piros öves, Veterán
Végeredmény:
BEAC - DVTK 68:73
Mit mondjak, egy BEAC ellen......
2. korxi
2020-10-03 17:05:19 Piros öves, Veterán
Ha jók az emlékeim, pár éve még Lopez alatt volt olyan hogy Jovanovic, Horti Dóra és Aliyssia Brewer egyszerre volt fent, de tény hogy csak egy-egy meccsen és csak percekig, szóval azért ott sem az volt az alapfelállás.
1. Csabi K
2020-10-03 16:11:51 Kék öves, Tag
Nehezen értelmezhető ez a három centeres játék...
Banner
Mégsem


Üzenet küldése...