Banner

Fogarasi Zoltán és Vég Csongor felvételt nyert az UEFA “Elite Youth” A tanfolyamra

Szerző: dfcwolf | 2018-09-18 14:13:00

A DVTK U19-es és NB III.-as csapatai irányító Fogarasi Zoltán és Vég Csongor felvételt nyert az UEFA “Elite Youth” A tanfolyamra. Az MLSZ Edzőképző Központ által megrendezésre kerülő tanfolyam célja, hogy naprakész és modern ismeretanyaghoz juttassa az élvonalbeli utánpótlás labdarúgás területén tevékenykedő edzőket. Mindkét szakembernek jó tanulást és sikeres vizsgákat kívánunk!



A tanfolyam során a hallgatók elsajátítják az elit képzésben résztvevő játékosokkal és az utánpótlás akadémiák, képző műhelyek vezetésével kapcsolatos, valamint a professzionális labdarúgás ez irányban megkövetelt különböző feladataival összefüggő sportszakmai felkészítési, szervezési, egészség biztosítási, módszertani és tehetséggondozási alapismereteket. Vezetéstudományi, kommunikációs és management elméleti és gyakorlati foglalkozásokon vesznek részt. Jártasságot szereznek az élvonalbeli utánpótlás játékosok teljesítményének tervezésével és nyomon követésével kapcsolatos dokumentációk elkészítésében. Megismerik, és felhasználói szinten alkalmazzák az új vizsgálati, tesztelési eljárásokat, valamint a munkavégzéshez elengedhetetlen multimédiás és számítógépes eszközöket és lehetőségeket.

A tanfolyam végére szükséges ismeretekkel rendelkeznek élvonalbeli csapatok utánpótlás játékosainak kiválasztásához és az egyéni fejlesztésük lehetőségéhez, utánpótlás programok, tervek, szakmai koncepció és stáb kialakításhoz, felkészítés és teljesítmény fokozás eléréséhez, valamint az eredményes szerepléshez megkívánt technikai, taktikai és kondicionális elméleti és gyakorlati ismeretek hatékony felhasználásához és alkalmazásához. Megtanulják a kimagasló tehetségű játékosok életviteléhez és sportági képzéséhez szükséges más területek összekapcsolásának és irányításának lehetőségeit, ezekkel összefüggő konfliktusok és problémák eredményes kezelésének módozatait. A tanfolyam során tanulmányi látogatásokat tesznek és feldolgozzák európai és hazai professzionális akadémiáinak működését, felkészítési rendszerét, valamint szaknyelvi képzéssel képessé válnak hivatásuk gyakorlására idegen nyelvi környezetben is.

A Magyar Labdarúgó Szövetség az európai UEFA Konvenciós országok között Ausztria, Csehország, Franciaország, Hollandia, Skócia, Svédország társaságában szerzett diplomakiadási jogot ezen diploma területen!


forrás: dvtk.eu




És ezt olvastad már?
Banner
Hozzászólások

1 2 > 

18. Bobák Kornél* |Válasz erre: 17. Istike
2018-09-22 11:58:23 Fekete öves, Veterán
Valóban, nagyon nagy munkabírású játékos volt, nem véletlenül került az 1958-as VB-re kiutazott csapat keretébe. Még ha nem is játszott, mert a Mátrai, Sipos, Sárosi összetételű hátvédsor akkoriban kirobbanthatatlan volt.
17. Istike |Válasz erre: 15. pecz-dezso
2018-09-22 09:59:12 Barna öves, Tag
Köszönöm, hogy gyönyörűen össze foglaltad, bár nem biztos, hogy "oda is ér a címzetthez", mert nem biztos hogy egy szellemi szinten vagytok, vagyunk! Én volt családtagként sokkal jobban bele láttam a dolgokba, mindennel egyet értek veled! Ez a bohóckodás ami most zajlik egy vicc, persze az igényteleneknek ez elég, nem vagyunk egyformák!
Bármennyire is kaptak ki Pécsen annak idején, egy olyan ikonról beszélünk, aki Sebes Guszti bácsival irányította is a Diósgyőrt!!!! Országos ikon, legenda volt, akit, Puskás Öcsiék disszidálása után behívtak a magyar válogatottba, ráadásul a "nagy Fradi" is meghívta európai turnéra!!!!!
http://www.tempofradi.hu/egy-kep-utoelete-–-szigeti-oszkar
http://www.tempofradi.hu/szigeti-oszkar-2
Rengeteg felkérést kapott, de a szíve mindig Diógyőri maradt, soha nem hagyta cserben a csapatát!!!!!!
Köszönöm az írásodat.
16. Bobák Kornél* |Válasz erre: 15. pecz-dezso
2018-09-21 19:17:42 Fekete öves, Veterán
Pesti Györggyel kapcsolatban rosszul emlékszel. Azon túl. hogy a pályán láttam játszani, nem ismerem, soha nem találkoztam vele, nem is tudtam róla semmit. Tehát semmi olyat nem írhattam, amire utalsz. (Nem azzal téveszted össze, hogy a VB-n az egyik napon a hozzátartozód mind a négy meccset eltalálta, és akkor humorosan írtam, biztos a KGB súgott neki? Csak mivel a jelek szerint nincs humorérzéked, nagyon komolyra vetted)
Szigeti Oszi lehet hogy olyan volt amit írtál, és legfeljebb Bambit ivott, de én arról írtam, amit közben mondogattak az emberek. Lehet hogy az is rosszindulatú megjegyzés volt, de én csak azt idéztem, arra is utaltam. Talán rosszul fejeztem ki magam, helyesebb lett volna a "mondogatták is". Tekintve, hogy akkor gyerek voltam. Utána néztem, 1960-ban játszottunk a vidék legjobbja cím birtokosaként az első fordulóban, július 31.-én Oszkár-napon Pécsen, amikor 5-2-re kaptunk ki. Akkor végeztem az általános iskolát.
2018-09-21 19:03:31 Narancs öves, Tag
Bobák úr Ön korábban azt írta Pesti Györgyről , amikor Kínában oktatta a labdarúgást , de közben lemaradt Moszkvában , hogy az orosz titkosszolgálatnak dolgozott. Most Szigeti Oszi báról ír olyan dolgot ami felháborít. Miután mindkét embert közelebbről ismertem ,szinte szomszédok voltunk, kikérem az elhunytak nevében. Amikor ezek a FUTBALLISTÁk a Diósgyőrért játszottak a Magyar labdarúgás a világ elitjébe tartozott. Büszke vagyok rá , hogy kettőjükkel többször voltam a DIÓ-HÉJban, torta és málna szörp.
Hrabál úr , a hetvenes évek végén,a nyolcvanas évek elején többszőr találkoztam Bohumillal.Büszke vagyok arra , hogy egy olyan emberrel beszélgethettem akivel még a labdarúgásról is egyet értettünk Puc, Svoboda később Adolf Schrerer is szóba került . Milyen alapon engedi meg magának , hogy azokat az egykori futballistákat akikről ISTIKE ír összehasonlítsa azzal a széméttel amin ön felnőtt.
14. MertAkiDiósgyőőőri* |Válasz erre: 7. dudik-attila
2018-09-21 10:01:10 Fekete öves, Veterán
Neked jó?
13. Bobák Kornél* |Válasz erre: 12. Istike
2018-09-20 06:49:26 Fekete öves, Veterán
Volt ott sok minden. Emlékszem, Pécsen volt a meccs, előző nap Oszkár-nap. Kaptunk egy ötöst. Mondogattuk is, biztos másnaposak voltak a fiúk. :)
12. Istike |Válasz erre: 11. hrabal-tamas
2018-09-20 00:14:40 Barna öves, Tag
Olyan volt, hogy egy szombati meccsen 25-30 ezer ember volt kint, de ha szerdán, hét közben volt a meccs, akkor se voltak kevesebben. Nem volt ingyen villamos, és a pályán sétálgatás miatt voltak ennyien. Nem cserélték le fél évente a játékosok az edzőt, nem egy kapura lövés volt egy mérkőzés alatt. A játékosok edzés után a stadionban gyakoroltak egyénileg (pld Kutasit, minden este láttam gyakorolni sötéted után is!!!) stb, stb, ....Hát ilyen volt.
11. hrabal-tamas |Válasz erre: 9. Istike
2018-09-19 23:58:36 Zöld öves, Lelkes újonc
Milyen volt az igazi diósgyőri foci?
Szívás, kínlódás évtizedeken keresztül, nagyon rövid ideig tartó apró kis sikerekkel, ahol kiváló sportemberek mellett alkoholista, túlsúllyal küzdő labdarúgókra is sokan legendaként tekintenek.
Igen az idő sok mindent megszépít...
Az "akkori internetből" sok érdekes dolgot olvashatnánk. Na az aztán dehonesztáló lenne...
10. zorba* |Válasz erre: 8. pecz-dezso
2018-09-19 20:06:31 Fekete öves, Veterán
Nyugtass meg légszíves, hogy "Illetékes" nem azonos Sas Józsival! :-)
9. Istike |Válasz erre: 7. dudik-attila
2018-09-19 16:44:32 Barna öves, Tag
Szerencse, hogy még maradt pár olyan szurkoló, aki nem hajlandó elfogadni, hogy minden sz@rt letoljanak a torkán "labdarúgás néven"!!! Nem sikerült belőlük kiölni a szeretete, és még nem felejtették el, hogy milyen (volt) az igazi DIÓSGYŐRI FOCI!

1 2 > 

Banner
Mégsem


Üzenet küldése...