Banner

Fernando: Nem ígérgetek, kemény feladat áll előttünk

Szerző: Jáborcsik András | 2018-12-19 11:22:00

Első idegenbeli győzelmét aratta szombaton a Diósgyőri VTK, amikor 2–1-re felülmúlta a Paksot. Érthető, hogy Fernando Fernández vezetőedző a nemzetisport.hu kérdéseire válaszolva elégedetten tekintett vissza a szezonzáró összecsapásra.


„Nagyon fontos győzelmet arattunk, de még fontosabb, hogyan jutottunk el idáig. Sokkal jobbak voltunk, sorra alakítottuk ki a helyzeteket, még egy kihagyott tizenegyes is belefért. Meg kell még azonban tanulnunk könnyebben hozni az ilyen összecsapásokat, az utolsó tíz percben szenvedtünk, ellenfelünk beszorított minket.”

Fernando Fernández értékelésében köszönetet mondott a vezetőségnek, amiért a kritikus pillanatokban is bízott benne.

„A nyáron nemcsak játékosokat cseréltünk le, hanem stílust is váltottunk. Ilyenkor idő kell, hogy összeálljon a csapat. Kollégáim és a labdarúgók is hittek a munkában, ennek lett a következménye, hogy a legutóbbi öt mérkőzésünkön veretlenek maradtunk, és tizenegy pontot szereztünk. Még mindig nagyon sokat kell dolgoznunk, nem szabad elfeledkeznünk arról, hogy célunk a bennmaradás, és csak egy pontra állunk a kiesést jelentő helytől. A vonal fölött telelünk, ez fontos a játékosok lelkiállapotának és a szurkolóknak is.”

Adva van persze a kérdés, nem bánta-e meg, hogy nincs már a keretben Busai Attila, Lipták Zoltán és Ugrai Roland.

„A három játékos esete különböző. Ugrai Roland szeretett volna továbblépni, váltani, és mivel szabad világban élünk, ezt nem akartuk megakadályozni. A másik két említett játékosnak és a csapatnak is jobb, ha külön utakon folytatjuk a munkát. Mindhármuknak sok sikert kívánok, megtiszteltetés volt velük dolgozni, mindegyikük fontos láncszeme volt a csapat gépezetének.”

Volt a csapatnak egy nagyon rossz sorozata, egyhuzamban hat mérkőzést veszített el.

„Profikról van szó, bírni kell a nyomást. Miskolc különleges helyzetben lévő város, a DVTK ugyanis a legnagyobb, legjelentősebb klub, mindenki a piros-fehér egyesülettel azonosul. A játékosokat türelemre intettem, azt mondtam nekik, ahogyan egyre több munkát végeznek, úgy javulnak majd az eredmények is. Minden érdem a labdarúgóké, mert ők jöttek ki a gödörből. A klub dolgozói, a vezetőedző, a stáb csak segíteni tudja az erőfeszítéseket. Amikor kiderült, mennyit enged a klub költségvetése, akkor határoztam el a fiatalítást. Tóth Borisz a nyáron még nem volt tizenhat éves, ám az eltelt csaknem fél év alatt rengeteget javult. Megkockáztatom, hogy tizennyolc éves korára a csapat egyik pillére lehet. Most lényegesen jobb játékos, mint volt a nyáron, több az önbizalma, bátrabban cselez, sokat fejlődött. Egyébként az akadémián remek munka folyik, van honnan meríteni.”


Elolvasom a teljes interjút a nemzetisport.hu-n >>>>>


forrás: nemzetisport.hu





És ezt olvastad már?
Banner
Hozzászólások

1 2 3 > 

26. vebgy* |Válasz erre: 16. Donadoni
2018-12-24 22:10:33 Fekete öves, Veterán
Azért sose felejtsük el a primadonnáink nem csípték a kemény munkát, Bódog követelményeit...De most a tavalyi szereplők nagy része nincs már itt, Fernandónak kellene besegíteni 2-3 masszívabb új spílerrel...
25. namepod
2018-12-22 16:00:41 Fehér öves, Újonc
Ugrait behívta Rossi a válogatottba, az észt meccs előtti utolsó edzésen szenvedett részleges bokaszalag szakadást (Baráth Botond csúszott rá), azért nincs az Atromitos keretében azóta. Elvileg januárban újra hadra fogható lesz.
24. Donadoni |Válasz erre: 18. kisbe
2018-12-21 15:08:02 Kék öves, Tag
szó sincs arról , hogy ki a jobb edző vagy rosszabb,nyilván ez meghatározhatatlan . Nekem úgy tűnt Bódog esetében , hogy amikor kikaptunk akkor nem valós okok lettek feltárva azzal kapcsolatban miért szenvedtünk vereséget. Az nem volt megfelelően leoktatva részéről, mikor a letámadás végén megszerezzük a labdát, akkor mi történjen. A meccsek végére sokszor elfogyott a csapat. Az Ő esetében sokszor az erőnlét fokozása volt a válasz. Na ez volt amit Lipták is említett , ekkor kezdtek kicsit nem hinni Neki mert mindent megcsináltak amit kért de nem jöttek az eredmények. Most viszont nagyon odafigyelnek a labdabirtoklásra , kicsit okosabbnak tűnünk játék közben. Azt azért mindannyian tudjuk, hogy valahol a foci egyszerű játék, olyan mint a matek, ha valaki jól elmagyarázza és betartasz néhány szabályt , akkor az bizonyos szinten működni fog. A magas szintű játékhoz meg jobban oktatott " matekosok kellenek" . Még októberben hallottam egy beszélgetést egy volt nb.1-es diósgyőri játékos és egy apuka aki a kisfiát hozta edzésre nézték a nagy csapat edzését. azt mondta a volt futballista , hogy nem érti mi folyik itt mert ezek a mostaniak állandóan csak passzolgatnak hátrafelé, nem ütköznek , nem szereznek labdát, olyan mintha visszafognák őket. Sajnos úgy látszik mindenki számára ismeretlen ez a fajta játék. Most valóban az alapoktól van kezdve minden, ezért sem voltak eredmények az elején, És valóban az tény , rengetek fiatal bízhat most tényleg benne , hogy odakerülhet. a felnőtt csapathoz és bizonyíthat.
23. elzett |Válasz erre: 21. kisbe
2018-12-21 14:40:31 Piros öves, Őstag
valamiért kikerültek a csapatból. Alapvetően 3 ok miatt lehet: sérülés, rossz forma, vagy a magatartás. Hogy ezek közül mi a valódi oka nem tudom, de a harmadik is benne van a pakliban.
22. kisbe |Válasz erre: 19. diodio
2018-12-21 14:28:18 Piros öves, Őstag
...èn arròl ìrtam hogy pontosan èrtettem mi törtèn a Balmazùjvàrosi 4-0-nàl..le is ìrtàm...egyszerů forgatàsokkal leoktatott minket Horvàth Feri...ott azon a meccsen ez rörtènt...eről is ìrtam...
21. kisbe |Válasz erre: 20. elzett
2018-12-21 14:23:54 Piros öves, Őstag
..a magatartàsukra lettem volna kìvàncsi...ki is hangsùlyoztam...
20. elzett |Válasz erre: 18. kisbe
2018-12-21 14:07:03 Piros öves, Őstag
a két említett delikvens közül Ugrai jól kezdett, de az utolsó meccseken még csak a keretben sem volt, Nem hallottam róla, hogy megsérült volna, de attól még lehetséges.
A Nono gyerek meg a legutóbbi hét meccsen játszott öszesen 17 percet... Előtte a félidőben lecserélték...
Valószínűleg pikkel rájuk az edző :P
Mindkettő meglehetősen hektikus teljesítményre képes, aztán hogy ez mennyire befolyásolja a viszonyukat az aktuális edzővel, játékostársakkal, azt nem tudom...
19. diodio
2018-12-21 14:06:13 Barna öves, Fanatikus tag
Szuper egyre jobban fényezitek Fernandót. Én is el ismerem, hogy kezd valami alakulni, és ez az ő munkájának az eredménye.
Remélem sikerül el érni a kitűzött célt, és bent maradunk az első osztályban. Bódoggal kapcsolatban még mindig sokan nem értik, hogy mi történt.
18. kisbe |Válasz erre: 16. Donadoni
2018-12-21 10:28:11 Piros öves, Őstag
százegyedszer is leírom..megnem sérteném Bódog Tamást...ott Balmazújvárosban kicsit megingott bennem valami irányába...az egy dolog hogy 4-0-ra kikaptunk...van ilyen...nem is ezzel volt a bajom, hanem a hogyannal...az itt ezerszer lebénázott levakozott Horváth Feri az egyszerű forgatásokkal agyonverte Bódog Tamást...meg a taktikáját...még véletlenül se szeretném magam egyikükhöz se hasonlítani...de ezt velem se tudta volna eljátszani....attól függetlenül hogy nekem is baromi szinpatikus ember...azért annyirra nem kell hanyatt esni tőle..portugál leírta hogy vele is a kiesés ellen játszottunk sokkal értékesebb játékosokkal...tényleg nem tudom, de Nonónak a magatartásával van baj új csapatánál..?...vagy Ugrainak..?...Fernandó csapata sem világverő..van hova fejlődni ez nem vitás...de a fiatal csapata egységet sugároz a pályán...próbálnak futballozni több kevesebb sikerrel...és egységesen beálltak az edző mögé...na ez a nem mindegy...
2018-12-21 09:11:26 Fekete öves, Veterán
Szerintem fölösleges hasonlítgatni őket, annyi tény van jelenleg, hogy az elmúlt 5 meccsen valami megmozdult előre, de annyi ilyet láttunk már sok edzővel az évek, évtizedek alatt, hogy hihetetlen. Én még kurvára nem élem bele magamat semmibe. Volt itt már kismilliószor 5-10-15 jó meccse játékosnak, edzőnek is, aztán kipukkadt a lufi, indult újra az egész.
Már elégedett lennék, ha megélné az 50 mérkőzést a kispadon és abból lenne mondjuk 20 győzelem.
Ami még mindig csak egy erős közepes, de ez van.
Azért nem kis szerencséje van a tulajjal, hogy nála döntötte el, azt, hogy kitart mellette, mert az idei első 12-13 meccset kb egy edző se élte volna túl az elmúlt 5 évből. De egyszer talán Diósgyőr felett is együtt állhatnak a csillagok.

1 2 3 > 

Banner
Mégsem


Üzenet küldése...