Banner

Ferencváros - DVTK Jegesmedvék 3-1

Szerző: Jáborcsik András | 2017-02-16 17:47:00


MOL Liga rájátszás, negyeddöntő 2. mérkőzés

Ferencvárosi TC - DVTK Jegesmedvék 3-1 (2-0, 1-1, 0-0)

Budapest, Pesterzsébet. Játékvezető: Babic, Rencz, Kókai, Soós.
FTC: Sevela (Soós) – Jabornik, Hietamaki, Rafaj, Dubek, Tendler – Schwindt, Erdély, Kiss, Sumi, Szappanos – Lengyel, Kovács, Farkas, Shinkaruk, Fliszár – Üveges, Németh, Hardi, Inglis, Papp. Edző: Greg Lindqvist.
DVTK Jegesmedvék: Adorján (Kiss) - Láda, Leppanen, Pavuk, Galanisz, Sági - Gőz, Vojtkó, Ritó, Hajós, Miskolczi - Tuominen, Joe, Toulmin, Johnston, Sakaris - Bernáth, Karda, Albert, Szopos, Popovics. Edző Doug Bradley.

1. harmad: 02:00: Shinkaruk 1-0
1. harmad: 12:23: Shinkaruk (Kovács, Hietamaki) 2-0
2. harmad: 24:34: Rafaj (Sumi, Jabornik) 3-0
2. harmad: 31:51: Sakaris (Joe) 3-1 emberelőnyből

Doug Bradley: - Hiába dolgoztunk ki rengeteg helyzetet, ma nem sikerült csak egyszer betalálnunk, miközben a Ferencváros a kevesebb lehetőségével jobban gazdálkodott. Javítanunk kell a játékunkon és jobban kell koncentrálnunk a kapu előtt.

Az egyik fél négy győzelméig tartó párharc állása: 2-0 a Ferencváros javára.



"Továbbra is a DVTK a párharc esélyese" címmel latolgatja a MOL Liga negyeddöntő 2. mérkőzésének esélyeit a jegkorongblog.hu.


A zöld-fehérek pontosan tudják, hogy keddi sikerük már a múlté, most a csütörtökre kell felszívniuk magukat.

A DVTK és a Ferencváros kedden bebizonyította, hogy a playoff valóban más műfaj, mint az alapszakasz. A mindenki által esélytelennek elkönyvelt zöld-fehérek idegenben megnyerték az első mérkőzést, és ezzel elvették a DVTK pályaelőnyét a párharcban. Ráadásul a miskolciaknál vezéráldozatokkal is járt a vereség. Tóth Adrián (jobb oldali képen) súlyos sérülést szenvedett, valószínűleg vége a szezonjának, míg Magosi Bálintot felesleges és buta cselekedete miatt eltiltották, örülhet, hogy megúszta egy meccsel. A Ferencváros viszont keményen megdolgozott a szerencséjéért.

Csütörtök este két meghatározó miskolci játékos nélkül folytatódik tehát a csata, ezúttal a pesterzsébeti jégcsarnokban. Greg Lindqvistnek elsősorban arra kell figyelnie, hogy játékosainak fizikai állapotát igyekezzen minél tovább megfelelő szinten tartani, és segítsen nekik helyén kezelni a miskolci győzelmet. Régi tapasztalat, hogy a rájátszásban a legtöbb dolog fejben dől el. Egészséges önbizalom és megfelelő koncentráció nélkül nem lehet jégre lépni, mert vesztésre van ítélve az ember. Az első mérkőzés már történelem, mostantól a következő meccs a feladat. Nem szabad hátranézni, de túl messzire előre sem, csak a megoldandó feladatra szabad figyelni.

Doug Bradley csapata fölényben játszott, jóval több lehetőséget alakított ki ellenfelénél, de rengeteg gólt kapott. Adorján kapus nem fogott ki túl jó napot, miközben a védelem is kevesebbet segített neki a megszokottnál. A támadójáték ezúttal nem tudta kompenzálni a hátul elkövetett bakikat. Így a kanadai mesternek elsősorban ezekben kell elérnie javulást. Külön feladat az első sorból kiesett Magosi és a második sorból hiányzó Tóth Adrián pótlása. Az első három sor rendkívül erős a Jegesmedvéknél, az első meccsen a negyedik sorba is jutott húzóember, a legutóbb a válogatottban is bemutatkozó Sági Martin személyében. Kézenfekvő, hogy az egész évben eredményesen játszó Sági előrelépjen. A másik helyettes szerepkörére több választási lehetőség is van, de bárki lesz az, nagyot kell játsszon.


Elolvasom a teljes beharangozót a jegkorongblog.hu-n >>>>>


forrás: jegkorongblog.hu, dvtk.eu

És ezt olvastad már?
Banner
Hozzászólások

1 2 3 4 > 

40. Bobák Kornél* |Válasz erre: 39. Predátor
2017-02-18 12:10:11 Fekete öves, Veterán
Vagy nem láttad a meccset, vagy csak fradista troll vagy. A hokimeccs előtt nem olvastam az írásaid.
39. Predátor
2017-02-18 10:56:19 Fehér öves, Újonc
Mjsz is beszállt a bundába,hogy nyerjünk? mi jussunk tovább? Tőlünk is el lehetett volna meszelni 2 játékost.
38. tabak
2017-02-17 14:10:14 Piros öves, Őstag
Én nem nagyon foglalkozom a hokival, de ez azért már kezd kínos lenni... :(
2017-02-17 09:46:49 Fekete öves, Veterán
Amit én láttam, mi csak nyomtunk, nyomtunk, a Fradi betömörült a kapu elé védekezni, aztán a gyors ellentámadásokkal veszélyeztették a fellazult védekezésünket. Van ilyen, csak valahogy a támadó játékunknak ötletesebbnek, hatékonyabbnak kellett volna lennie. Egyenlő létszámnál is, no meg a számtalan előnyből nem csak egyet kellett volna kihasználni.
Nincs még vége, vissza kell hozni ezt a play-off kört, aztán izgulhatunk tovább.
36. toki*
2017-02-17 09:02:46 Fekete öves, Veterán
Nem értek a jégkoronghoz, csak laikusként, drukkerként nézem. Már akkor is így voltam vele amikor még Miskolczi jegesmacik néven nyomultak, és nem DVTK néven. Épp annyi meccsüket láttam, hogy azt mondjam még így is, hogy amit most az utolsó 2 meccsen csináltak, az közel sem hasonlít ahhoz, mint amit korábban csináltak. Megint laikusként mondom, szerintem nem felejtettek el korongozni, egyszerűen fejben nincsenek ott a srácok, nem úgy jönnek össze a dolgok, és egyszerűen mintha lélekben feladnák. Én bízom, hogy kijavítsák a csorbát, mert sokkal jobb csapat vagyunk mint a fagyi!!!
35. vebgy*
2017-02-17 01:23:35 Fekete öves, Veterán
Ezer szerencsém, hogy nem izgat különösebben a jégkorong...pláne, hogy erőltették a fúziót, nem tetszett ez sokaknak sárga-fekete , de piros-fehér részről sem.
34. grosser
2017-02-16 23:01:52 Piros öves, Veterán
A futsalos lányok is nyertek bajnokságot még önálló egyesületként, de mióta beleolvadtak ők is a DVTK-hoz, csak keresik önmagukat! Véletlen lenne?
33. grosser |Válasz erre: 32. korxi
2017-02-16 22:55:52 Piros öves, Veterán
Jó kérdés, bár a második bajnokságunkat már mint DVTK értük el, de ettől lehet igaz az az átok!
32. korxi
2017-02-16 22:39:05 Piros öves, Veterán
Vagy talán a DVTK-hoz csatlakozással a macikra is kíméletlenül rászállt a diósgyőri átok? Azaz ha minden megvan, akkor is van valami amiért mégis szarok vagyunk?
31. korxi |Válasz erre: 30. Karpfen
2017-02-16 21:18:51 Piros öves, Veterán
Ez a rájátszásos párharc lényege: alaposan felkészülni a másikból. Elképzelhető hogy Bradley mester nem jó playoff edző.

1 2 3 4 > 

Banner
Mégsem


Üzenet küldése...