Banner

Feltöltődve térhetek majd vissza Magyarországra

Szerző: Jáborcsik András | 2017-06-21 21:24:00

Két oka van: az egyik a kaland, a másik a hoki – válaszolta Tóth Adrián a jegkorongblog.hu kérdésére, hogy miért tölti meccsekkel a nyarat Új-Zélandon.

Mint arról már többször is beszámoltunk, a DVTK Jegesmedvék 26 éves támadója ezen a nyáron a West Auckland Admirals légiósaként kergeti a pakkot a távoli ország nemzeti bajnokságában. Azaz nemcsak kergeti, hanem utol is éri, oly annyira, hogy 6 forduló után vezeti a liga kanadai táblázatát. Átlaga fergeteges: 8 gólt lőtt és 17 gólpasszt adott, azaz 25 pontnál jár ez idő szerint.

Tóth Adriánt - aki az NZIHL-nél azért lényegesen erősebb MOL Ligában is pont/meccs fölötti játékos, és immár háromszoros bajnoknak mondhatja magát – Kercsó Csaba, az aucklandiak edzője kereste meg. „Azt kérdezte, érdekel-e a dolog, én pedig igent mondtam” – fogalmazott a hokis. A felek már a hazai szezon közben megegyeztek egymással, amiről természetesen a miskolci vezetőség is tudott, illetve engedélyt is adott a kalandra. „Ezt itt is szeretném nekik megköszönni” – jegyezte meg Tóth.

A légióskodás augusztus végéig tart, utána utazik haza a pontkirályjelölt. „Hetente két edzés van, a meccseket hét végén rendezik, tizenhatot játszunk összesen, így mindez nem befolyásolja a száraz felkészülésemet. Igazából ez az egész egy tökéletes aktív nyaralás számomra. Úgy érzem, új impulzusokkal, feltöltődve térhetek majd vissza Magyarországra.”

A West Auckland Admirals mindent egybevetve a bajnoki címre pályázik. „Jó csapatunk van, jó játékosokból és jó karakterekből is áll. Vezetjük most a bajnokságot, emiatt sincs okom panaszra. A következő hétvégén a második helyezettel, a tavalyi bajnokkal játszunk, remélem, sikerül legyőznünk őket.”

Tóth Adriánnak eddig csak pozitív élményei vannak. A nézőkkel is elégedett, 200-800 szurkoló kíváncsi az összecsapásokra. Ideiglenes lakhelyével szemben sincsenek kifogásai: „Auckland nagy város, mindent megtalálok itt, amire szükségem van.”

Végül azt is megkérdeztük, hogy az eddigiek alapján jövőre is vállalná az effajta aktív nyaralást. „Hogy egy év múlva mi lesz, azt még nem most kell eldöntenem” – mondta erről.


Tovább a jegkorongblog.hu-ra >>>>


forrás: jegkorongblog.hu

fotó: Mudra László

És ezt olvastad már?
Banner
Hozzászólások
2. korxi
2017-06-22 23:40:35 Piros öves, Veterán
Ez tényleg nagyon komolyan hangzik. Meglátjuk milyet tesz ha valaki a nyári szünetben is éles edzésben marad.
2017-06-21 21:38:01 Fekete öves, Veterán
6 meccsen 8 gól és 17 gólpassz??? Ez valami hihetetlen teljesítmény! Akármilyen ellenfelek voltak is. Remélem, haza is tudja hozni ezt a formát! :)
Banner
Mégsem


Üzenet küldése...