Banner

Zárt kapusok lesznek a válogatott meccsek és félbeszakítják az NB III-at és a megyei bajnokságokat

Szerző: Jáborcsik András | 2020-11-09 19:26:00

Csányi Sándor elnök hétfőn bejelentette, hogy a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) félbeszakítja az amatőr bajnokságait.

Csányi az M4 Sportnak elmondta, a férfi NB I és NB II, valamint a női NB I folytatódik, a férfi NB III és a megyei bajnokságok, illetve a női NB II, valamint az utánpótlás-sorozatok viszont „nem kerülnek lebonyolításra”.

Orbán Viktor miniszterelnök délelőtt közölte, a koronavírus-járvány miatti óvintézkedések részeként szerdán nulla órától tilossá válik az amatőr csapatsport, amennyiben az Országgyűlés megadja a kormány számára a rendkívüli felhatalmazást. A korlátozásokat harminc napra vezetik be, de szükség esetén meghosszabbíthatják. Ezek között szerepel az is, hogy sportrendezvényeket csak zárt kapuk mögött lehet rendezni.

Csányi úgy fogalmazott, nagyon sajnálják, hogy „az év meccsét”, az Izland elleni Európa-bajnoki pótselejtezőt nézők nélkül kell megrendezni csütörtökön, ahogyan a magyar válogatott további mérkőzéseit is az idén, illetve a Ferencváros és az FC Barcelona találkozóját a Bajnokok Ligája csoportkörében.

A nemzeti csapat vasárnap Szerbiát, jövő szerdán pedig Törökországot fogadja a Nemzetek Ligájában.

„Látva a számokat és a vírus terjedését, nem lehet olyan szigorú intézkedést hozni, amit ne tartanánk indokoltnak. Bármennyire is szeretjük a futballt, és szerettünk volna a nézők kedvében járni, most sokkal fontosabb, hogy minél kevesebben fertőződjenek meg, és minél kevesebben haljanak meg” – nyilatkozta az MLSZ elnöke.


A teljes beszélgetés hétfőn 21 órától az M4 Sport Góóól! 2 című műsorában látható.


forrás: m4sport.hu




És ezt olvastad már?
Banner
Hozzászólások
3. makaó |Válasz erre: 2. tomi87
2020-11-10 20:32:15 Barna öves, Fanatikus tag
Már meg is van az utóda.
2. tomi87*
2020-11-10 11:51:42 Fekete öves, Veterán
Kuttort meg kirúgták.
2020-11-10 11:22:00 Citromsárga öves, Tag
Ez igen!
Banner
Mégsem


Üzenet küldése...