Banner

Feczkó Tamás: Nem kérek türelmet a szurkolóktól

Szerző: amigeleken.hu | 2019-09-17 14:27:00

A Gólörömben megjelent interjúból idézünk, melyben Feczkó Tamást kérdezték az első benyomásokról, a keretről, a célkoról valamint a szurkolókról:


Milyenek az első benyomások Diósgyőrben?

A játékosok nagyon motiváltan és jól dolgoznak, csak a legjobbakat tudom elmondani róluk. Gyorsan átvették az általam elképzelt stílust, nagyon bízom benne, hogy ez már a ZTE elleni mérkőzésen is látszani fog, és ami még fontosabb: eredménnyel is társul.

A bemutatkozó sajtótájékoztatódon elárultad, hogy az MTK-tól történő távozásodat követően - a külföldi tanulmányutak mellett - jártad a hazai élvonalbeli mérkőzéseket is, így tisztában vagy a liga minden rezdülésével. Milyen csapatnak láttad ebben az időszakban a DVTK-t?

Egy fejlődőképes társaságot láttam, akik továbbvitték a stabil labdatartásra épülő játékot, de hiányzott néhány olyan karakteres játékos a csapatból, akik fazont tudnak szabni.

Akkor emiatt érezted szükségét a keret megerősítésének?

Az átigazolási időszak lezárása után érkeztem, ilyenkor csak a szerződés nélküli labdarúgók közül lehet válogatni, ami markánsan szűkebb piacot jelent.
Még egyáltalán nem volt biztos, hogy én veszem át a csapat irányítását, amikor már javasoltam a klubvezetésnek Rui Pedro leigazolását. Hozzá hasonlóan Mirko Ivanovski és Iszlai Bence sem lépett még pályára ebben a bajnokságban, ezért különösen figyelni kell a beépítésükre, de idővel mindannyian nagy hasznunkra lesznek.

Diósgyőrben mi a cél?

Szeretném a saját képemre formálni a csapatot, ami jól is halad, két hét alatt az alapokat lefektettük. Napról-napra haladunk előre, elsősorban a csapatjátékot kell stabilizálni. Amikor teljessé válik a csapat kerete, az általam elképzelt fizikai állapotba kerülnek, akkor sok örömet okozunk a szurkolóknak. Azt pedig majd meglátjuk, hogy mire lesz elég ez a sok erőfeszítés.
Ahogy a házépítést az alappal kezdik, úgy a labdarúgásnak is megvan az alapja, a védekezés. Korábbi csapataimat úgy küldtem a pályára, hogy mindig rúgjanak egy góllal többet, mint az ellenfél, Diósgyőrben rövidtávon az a cél, hogy mindig eggyel kevesebbet kapjunk.

Balmazújvárosban és az MTK-nál is sajnálták a szurkolók a távozásod. Milyen szerepet játszanak számodra a drukkerek?

Számomra nagyon fontosak a szurkolók, eddig bárhol dolgoztam, mindenhol remek kapcsolatot alakítottam ki a csapat szurkolótáborával. A DVTK vezetőedzőjeként még inkább megsokszorozódik ez, mert az ország egyik legjobb táboráról beszélünk, akik olyan hangulatot tudnak teremteni, amire mindenhol irigykedhetnek a játékosok és a nézők.
Szeretnénk olyan teljesítményt nyújtani, hogy visszatérjenek azok az idők, amikor a régi stadionban megmozdultak a betonlelátók, és megremegett az ellenél lába. Ehhez első lépésként meg kell tölteni az új, csodaszép stadion szektorait, bízom benne, hamarosan sikerülni is fog.


Elolvasom a teljes interjút a dvtk.eu-n >>>>>


forrás: dvtk.eu




És ezt olvastad már?
Banner
Hozzászólások

1 2 3 > 

28. sadab1*
2019-09-21 10:45:56 Fekete öves, Veterán
Azért az csöppet vicces, h évek óta nem tudunk v nem akarunk/?/ igazolni szélső védőt! A balkánról sztem lehet igazolni jobbat mint aki van éppen.
Egyébként nem csak a szurkereknek probléma, ha vkik miatt elég sok meccs elmegy! A klubnak és a játékos társaknak is zsebbe nyúlós téma, ha vkiken folyamatosan mennek el meccsek!
27. achilleus68 |Válasz erre: 21. mr-d
2019-09-21 08:26:27 Piros öves, Őstag
Abszolút egyetértek! A hozzáállásával sosem volt probléma és nálam ez az alap. A képességeken nem tudsz változtatni már sokat, de a hozzáállás sok pluszt adhat. Ugyanilyen volt Németh Milán, nagyon sajnáltam,amikor elment. Ha nincs arra a posztra jobb ember, akkor köré kell olyanokat tenni,akik tudnak segíteni. Egyébként zajlik itt az élet: tegnap Szivics volt nálunk, azelőtt meg Leisztinger!
26. El Bandi
2019-09-20 23:51:52 Piros öves, Őstag
Úgy látom megy az ekézés két diósgyőri játékos irányába. Nem megvédve őket, de elég szomorú, hogy itt tartunk... Ez csapat játék... A sokat szídott Mihálynak is volt legalább 1 meccse amikor gólja 3 pontot ért. Vonják már ki az ekézők, és akkor már is kiestünk volna. Remélem azok most is ekéznek, amikor Szivics idejében mentünk vagy 3 kört ugyan azokkal a játékosokkal... Én emlékszem, hogy az aranycsapatból is volt mikor ekéztek egyeseket, mások... csak akkor nem volt még amigeleken.hu.
25. toki*
2019-09-20 12:27:21 Fekete öves, Veterán
Nekem nem az a bajom Tamás Márkkal, hogy nem hajt - sok mindent lehet rá mondani, de ezt nem -, hanem, hogy minden meccsen van 1 olyan hibája, amit már ifiben ki kellett volna verni belőle, na meg rutinos védőnek számít. Erre a legjobb példa a ZTE elleni meccsen Stieber Zoli, hogy megforgatta a 16-oson belül (ha jól emlékszem, beesernyőzte, pedig nem kicsivel magasabb mint Stibi). ilyet azért ne. Oké, hogy lefutják, oké, hogy nem 1 labdabiztos, de azért ilyet, hogy keresi a labdát 1 méteren belül, ez 1 kicsit érdekes. De az tény, hogy én se tudnék jobbat nála - egyenlőre -.
24. mr-d |Válasz erre: 23. beli1
2019-09-20 11:37:42 Fekete öves, Őstag
Nem tetszik, de szerinted a játékos hibája, hogy nincs, aki kiszorítsa a csapatból? Ha nem tesz meg mindent a csapatért, nem hajt edzésen, akkor jogos a kritika. Ha a képességekkel van baj, akkor hiába fogod szidni meg elzavarni. Előbb kellene egy jobbat igazolni, aki bizonyítja is, hogy ki tudja szorítani a csapatból. Magyarok, akik mostanában balhátvédek a mezőnyben: Ferenczi, Hangya, Tamás K., Sillye (Vadnai), Nagy Zs., Fodor M., Tamás M., Szabó. Ki az, aki erősítés nekünk és mozdítható a mi fizetési ajánlatunkkal? A Fernando nso-s interjúnak volt egy lényegi mondata, végre kimondta valaki, aki a klubhoz köthető, hogy kis költségvetésű csapat vagyunk, a pénzügyi trükkök, ámítások ellenére.
23. beli1 |Válasz erre: 22. Szabó József
2019-09-20 11:18:43 Piros öves, Fanatikus tag
Es igy akarunk előrelépni? Nem baj hogy nem tud focizni. A. Másik szent tehenünk 3 gólt lő évente.. De az is jó. Akkor LT minek adna pénzt. Tetszik ez nekünk Igy is... Agyrém
22. Szabó József* |Válasz erre: 21. mr-d
2019-09-20 11:02:09 Fekete öves, Veterán
Így van, inkább elnézem egy olyan játékos játékát, akinek ha kicsit erős az az NB1, de legalább, kijátssza azt amit tud és hajt, mint annak, aki sokkal többre képes, ám nem töri össze magát és ugyanazon szinten lubickol.
21. mr-d |Válasz erre: 20. totalrecar
2019-09-20 10:20:02 Fekete öves, Őstag
Lehet ekézni Tamást, de évek óta nem tudunk igazolni jobbat tőle. Hasznosabb, ha támogatjuk a játékát, ha a mi mezünkben lép pályára, annál is inkább, mert a hozzáállása rendben van. Sokat elmond arról, milyen hiány van balhátvédből, hogy több forrás szerint is nyáron el akarták vinni. Talán ez is hozzájárult, hogy a szokásosnál is jobban kiesett a koncentrációból. Azon csodálkozom, hogy ilyen ellenséges hangulatban maradt. Nélküle még nagyobb bajban lennénk. Hiába látja mindenki, hogy kellene egy vetélytárs a posztjára, ha aranyárban lehet csak igazolni. Meglátjuk, hogy Pedro idehozatala azt jelenti-e, hogy emelkedik a fizetési sapka nálunk vagy egyszeri lehetőség volt.
20. totalrecar |Válasz erre: 16. mr-d
2019-09-19 15:57:23 Piros öves, Őstag
Látja hogy fos a védelműnk, főleg Tamás oldalán tátong nagy juk. Remélem ad még annyi lóvét LT, hogy továvábbi sok sikert tudjunk kívánni végre Tamás Márknak a további pályafutásához..
19. toki* |Válasz erre: 18. mr-d
2019-09-19 12:57:32 Fekete öves, Veterán
Igen. Én is erre gondoltam ;) Bár a másik lehetőség, hogy annyira önérzetes, hogy mindenkinek lehetőséget akart adni ;) Megsajnálta őket.

1 2 3 > 

Banner
Mégsem


Üzenet küldése...