Banner

Farkas Tamás: Bírni kell és bírni is fogjuk ezt a tempót

Szerző: Jáborcsik András | 2018-12-13 15:38:00

Farkas Tamás 2016 óta a DVTK Jegesmedvék szakmai stábjának a tagja, illetve Vay Ádám és Adorján Attila felkészítése mellett az utánpótlás csapatoknál és a felnőtt válogatottnál is ő látja el a kapusedzői feladatokat.

A dvtk.eu interjújából idézünk:

Vay Ádám október végén csatlakozott a DVTK Jegesmedvékhez és jelenleg a legjobb statisztikai mutatókkal rendelkezik a Tipsport Ligában. Minek köszönhető, hogy ilyen hamar be tudott illeszkedni és ilyen teljesítményt tud nyújtani?
A jó formája annak köszönhető, hogy ő egy stabil, jó kapus, aki meccsre éhesen érkezett meg hozzánk. Nagyon boldog és motivált, hogy újra tétmérkőzéseken léphet jégre egy komoly bajnokságban. Ő tipikusan az a fajta kapus, aki minden edzésen a maximumot nyújtja, legyen szó száraz vagy jeges edzésről. Mindent belead és komolyan veszi azt, amit csinál. Ez meglátszik a meccseken nyújtott teljesítményén is.



Ejtsünk szót másik fiatal kapusunkról is Adorján Attiláról, akinek némileg megváltozott a helyzete Vay érkezésével. Hogy látod, hogyan kezeli azt a helyzetet, hogy kevesebb lehetőséget kap?
Attilának valóban megváltozott a szerepköre a csapaton belül Ádám érkezésével. Többször leültünk beszélgetni és örömmel láttam, hogy profi módon megértette a kialakult helyzetet. Neki most az a feladata, hogy amikor lehetőséget kap, akkor hozzásegítse a csapatot a győzelemhez. Kifogástalan az edzésmunkája, amikor pedig a kapuba került, mint például a két élcsapat a Dukla Trencin és a Zvolen ellen, akkor jó teljesítményt nyújtott és sikerült is győzelemre vezetnie a csapatot. Az ő fejlődését fogja szolgálni, ha ebben a remek ligában véd 20-25 tétmérkőzést. Úgy gondolom nincs még egy olyan kapus Magyarországon, aki 22 évesen ilyen stabil teljesítményt nyújt egy ilyen színvonalas bajnokságban.

Vezetőedzőnk, Glen Hanlon maga is remek kapus volt, hiszen több, mint 500 mérkőzést játszott az NHL-ben. Milyen a munkakapcsolatotok, illetve milyen együtt dolgozni egy olyan vezetőedzővel, aki játékosként kapus volt?
A munkakapcsolatunk elején azt hittem, hogy többet fog irányt mutatni a kapusképzésben, de ez egyáltalán nem így van. Ő egy olyan közegből jött, ahol minden pozícióra megvan a megfelelő ember, és ezt így gondolja itt is. Tehát a kapusok felkészítését teljes mértékben rám bízza. Látja, hogy milyen munka folyik és elégedett ezzel. Abszolút megbízik az én munkámban.


Elolvasom a teljes interjút a dvtk.eu-n >>>>>


forrás: dvtk.eu




És ezt olvastad már?
Banner
Hozzászólások

Még nem érkezett hozzászólás!

Banner
Mégsem


Üzenet küldése...