Banner

Eltűnt a múzeum a stadionból

Szerző: amigeleken.hu | 2017-12-19 13:49:00

A Múzeumok Éjszakáján nyílt meg a „Volt egyszer egy stadion” címmel a diósgyőri sportpályák történetét bemutató kiállítás a Herman Ottó Múzeum Papszer utcai épületében – a tárlat december 31-ig látogatható. Többek között erről, a továbbiakról is beszélgetett a boon.hu munkatársa Nagy Attilával, az intézmény munkatársával, a kiállítás kurátorával.


A kiállítás tervezett ideje december 31-én lejár, mi lesz a tárlattal? Meghosszabbodik?

Örömmel jelenthetem, hogy igen! Az érdeklődésre való tekintettel múzeumunk vezetése úgy döntött, hogy a kiállítás záródátumát kitoljuk 2018. március 31-ig. Bár pontos dátum még nem ismert, de akkor már nagy valószínűséggel átadásra kerül az új stadion, így addig biztosan lesz egy hely, ahol kapunk egy szeletet a régi stadion miliőjéből.

Mikor költözhet át az új stadionba a múzeum, lesz-e helye?

Ezt a kérdést egyre gyakrabban teszik fel nekem, illetve mi is magunknak. Én személy szerint nem gondoltam volna, hogy a klubmúzeum létének kérdése egyáltalán kérdés lesz az új stadion kapcsán. Másodkézből kapott információk alapján nem szeretnék véleményt alkotni. Azonban abban az időszakban, amíg nyomon tudtam követni a tervezési folyamatot, a múzeumnak szánt helyiség hónapról hónapra lett egyre kisebb, majd végül „eltűnt”, pedig még dr. Kriza Ákos polgármester úr is kiemelte a stadion Bokréta ünnepségén, hogy múzeum lesz az új stadionban. A Herman Ottó Múzeumot azonban ezidáig nem kereste fel senki, hogy segítsünk egy klubmúzeum létrehozásában, sőt, tudomásom szerint a hivatalos álláspont jelenleg az, hogy nem lesz egyáltalán. Ha ez tényleg így igaz, akkor én ezt egy óriási szégyennek gondolom egy olyan nagy múltú klubnál, mint a DVTK. Főleg annak fényében, hogy van olyan helyen is klubmúzeum az országban, ahol nincs is létjogosultsága. Szokták mondani, hogy aki a múltat nem becsüli, a jövőt nem érdemli. Pedig az egyesület múltjának bemutatására – beleértve annak összes szakosztályát – óriási anyag áll rendelkezésre, bőven lenne mit megmutatni, elmesélni.



Mi lehet az oka annak, hogy nem lesz klubmúzeum?

Nem igazán tudom, ki és miért hozta meg ezt a döntést. Talán nem érzik rentábilisnak, de egy klubmúzeum önmagában nem is lehet az, ez tény. De nem is ezt a célt kellene szolgálnia. Egy olyan közösségi térré lehetne varázsolni, ami állandó otthona lenne közös meccsnézéseknek – legyen az az éppen aktuális bajnoki vagy éppen egy leporolt, archív meccs a hetvenes évekből –, közönségtalálkozóknak, vagy éppen azon beszélgetéssorozatoknak, amiket „Nyitva van a pálya” címmel kezdtünk el idén ősszel. Ha szurkolói fejjel gondolkozok – és miért ne tenném, hiszen magam is az vagyok –, akkor én példának okáért rendszeresen eljárnék ezekre a rendezvényekre. Sőt, ha adott esetben egybe lenne nyitva a shoppal, vagy legalábbis átjárható lenne, akkor, ha már ott járok, megvenném a meccsjegyet vagy valami szuvenírt. Így máris egy vásárlóval több.


Elolvasom a teljes interjút a boon.hu-n >>>>>>>


forrás: boon.hu

fotó: Fekete Zoltán / Miskolci Fotóklub

És ezt olvastad már?
Banner
Hozzászólások

1 2 3 > 

23. sapisanyi |Válasz erre: 22. dömötör megmondja
2017-12-29 13:47:05 Lila öves, Fanatikus tag
hát igen akár be is dughatjuk a fejünket a homokba ,hogy csak a seggünk látszon ki mert ugye van aki azzal is tud gondolkodni és vannak olyanok kik még azzal sem, szóval had bosszankodjak már
22. dömötör megmondja |Válasz erre: 20. sapisanyi
2017-12-29 13:08:27 Lila öves, Tag
..lol .. most mondd már meg... mik vannak , szerintem direkt a te bosszantásodra csinálnak mindent...XDDD..
21. dömötör megmondja |Válasz erre: 19. Szabó József
2017-12-29 13:05:36 Lila öves, Tag
.. remek hír !!...
20. sapisanyi
2017-12-29 12:56:22 Lila öves, Fanatikus tag
na most mondja már meg nekem valaki miért kell a TIR-nél szétbaszni a futópályát és miért kell 10.5 millárd ötezer ülőhely kialakításához mert merem remélni a főlelátót ami pár éve épült nem basszák szét /halkan mondom a napost meghagyva nálunk is meglehetett volna úszni sokkal olcsóbban csak 3 OLDALT KELLETT VOLNA CSINÁLNI egy nagy kétszintes főlelátóval körbe fedve mindent/ csak hát arról a büdös gigantomániáról és az azzal megvalósítható TÚLÁRAZÁSRÓL NEM BÍRNAK LEMONDANI
2017-12-29 12:17:59 Fekete öves, Veterán
Közben legfrissebb Magyar Közlöny szerint az utánpótlás-nevelésünk újabb, 280 milliós támogatást kap. :)
18. Szabó József* |Válasz erre: 17. birodalmi-lepegeto
2017-12-29 12:00:20 Fekete öves, Veterán
Nem téveszt meg.
A stadion legkésőbb február végére készen lesz, azaz a csúszás maximum 2-4 hetes lehet.
17. birodalmi-lepegeto* |Válasz erre: 16. Szabó József
2017-12-29 11:36:48 Fekete öves, Veterán
Képek ne tévesszenek meg, páran itt már megmondták, hogy semmi se lesz február közepére, és tuti a sok hetes csúszás. :)))
16. Szabó József* |Válasz erre: 15. sapisanyi
2017-12-29 11:21:22 Fekete öves, Veterán
Nyugalom, meglesz az addigra.
Itt már látható:
15. sapisanyi
2017-12-29 08:55:19 Lila öves, Fanatikus tag
a tető külső túllógó része nem lesz alulról szigetelve ????? mert ez ügyben a képeken még nem látok semmi kezdeményezést és ugye 33 nap és február 2
14. sapisanyi |Válasz erre: 8. wexeye
2017-12-26 12:07:30 Lila öves, Fanatikus tag
és még a sport orvos diagnosztikai regionális központ is eltűnt amit a stadionban terveztek anno most arról mesélnek majd az új sportcsarnokban lesz a helye, de a lóvé ide lett tervezve, azzal mi lesz?

1 2 3 > 

Banner
Mégsem


Üzenet küldése...