Banner

Elbukott küldetés - mi lesz veled magyar foci?

Szerző: objektív | 2017-10-12 19:02:00

Ma este 20 órától láthatjátok a Semleges Térfél kibeszélőjét.

A téma a válogatott szereplése a selejtezőben, illetve hogy mi lehet, mi legyen ezután? Hogyan tovább, válogatott?

Érintjük a szurkolók viselkedésével kapcsolatos érzelmi szálakat. Mindezt építő jelleggel, segítő szándékkal.

Az alábbi csatornán követhetitek az adást!

És ezt olvastad már?
Banner
Hozzászólások

1 2 > 

15. tb |Válasz erre: 13. pirosfehér 1910
2017-10-15 13:49:09 Piros öves, Őstag
Könnyen dobálózol, amikor a magyar (bajnokságban játszó) labdarúgók jövedelme hétpecsétes titok tárgyát képezi. Így sajnos, erről csak tényleg "ismerősök szerinti", általad "városi pletykának", vagy "összeesküvés elméletnek" titulált adatokat tudok írni (bár a múltkor a Balmazújváros elnöke, illetve a Honvéd tulaja is nyilatkozott): top költségvetésből (közpénzből) gazdálkodó magyar csapatokban a jobban fizetett játékosok 20-25.000 €, de néhányan még a kispadon is 6-10.000 € havi fizetést kapnak. Valószínűleg egy Lazovics, Henty vagy Otigba még többet kap.

A különböző bajnokságok adatai (igaz, ez '14-es), melyek többnyire nyilvánosak, ebben a táblázatban vannak (igaz, ez GBP, nálunk meg leginkább Euroban számolnak):



Igaz, ezek átlag fizetések, de a nálunk pár évvel ezelőtt legjobban kereső Fidi-játékosok (Juhász R., Nikolics, Torghelle) fizetése kb. a 10-11. helyen lévő bajnokságok átlagfizetésének felelt meg. Ez alapján úgy gondolom, helytálló volt a kijelentésem. Persze, ha meg tudsz cáfolni (konkrét számokkal, persze), akkor tedd meg. :)
14. dvtk64
2017-10-15 11:57:04 Piros öves, Fanatikus tag
Na ez már több mint érdekes:

"Te például, tudom, hogy menesztenéd, világgá zavarnád most, s kineveznéd helyette Bódog Tamást, Lőw Zsoltot és Szabics Imrét. Jó ötlet, mindannyian már „futballnémetek”, más közegben szocializálódtak, mégis a mi fiaink."

"Az utánpótlás-neveléstől se várj csodát. Először is nincs megfelelő edzői gárdánk. Illúzió és pénzlehúzás volt a pro licences tanfolyam, nézd meg, a rengeteg lóvé kifizetése ellenére hány edző van munka nélkül. Az akadémiák, a sok-sok pénzből fenntartott akadémiák tucatárut vagy selejtet termelnek."

"Az mégiscsak megdöbbentő, hogy a jelenlegi NB I-ben Davide Lanzafaménak, Darko Lazovicsnak, Kire Risztevszkinek, Joseph Paintsilnek hívják a legjobb spílereket. Tökéletesen jellemzi a magyar első osztály színvonalát: az Újpesten cselgépnek, kreatív futballistának tartott Souleymane Diarrát egy belga tucatcsapattól küldték vissza a hajukat tépve Magyarországra."

"S az is nagy baj, hogy hiányoznak az NB I-ből, a merítési lehetőségből, a jövőképből olyan városok, mint Győr, Pécs, Szeged, Nyíregyháza. Mert múltat, legendát és tradíciót nem lehet venni."

És mindez bővebben leírva a Nemzeti Sportban.
13. pirosfehér 1910 |Válasz erre: 5. tb
2017-10-14 09:46:01 Barna öves, Fanatikus tag
Konkrét számok nélkül ez csak városi leganda, kamu. Az "ismerősöm szerint" kategóriát hagyjuk meg a pletykásoknak, vagy az összeesküvés-elméletek kedvelőinek.
12. dvtk64 |Válasz erre: 9. bohumil-stejskal
2017-10-14 09:44:45 Piros öves, Fanatikus tag
Az MLSZ- nek óriási szerepe és felelőssége lenne a kilábalás levezénylésében.
Helyette kaptunk egy bmlsz-t.
Mi a különbség a kettő között, és mik lennének az alapvető feladataik?
Csak néhányat:
- biztosítani és elősegíteni, hogy a meccsekre tömegek legyenek érdeklődők ( minden korlátozó és vegzáló intézkedés azonnali eltörlése, a jegyárak csábítóan alacsonyan tartása, minden fordulóban az ultrák közül jutalmazni egy két csapatot a látványos és nívós szurkolás esetén, mindenféle verbális szurkolásért történő büntetés beszüntetése)
- a politika által kiváltságos csapatokat nem további előnyhöz juttatni pl. légiós előny eltörlése)
- az up korú játékos alkalmazásának a díjazását kiegészíteni azzal, hogy az a csapat amelyik nem játszat ilyen játékost, ugyanannyit fizessen az ellenfél klubjának, ha annál szerepel ilyen
- a játékvezetést szigorú szankciókkal kényszeríteni a nemzetközi trendek alkalmazására pl. a nálunk nagy divatba jött könyöklés és karos ütések azonnali büntetése
- videó bíró azonnali alkalmazása (nem old meg mindent, de csökkentheti a nagyon kirívó és csapatot sújtó ítéleteket)
- az up tömegesítés minden eszközzel történő kialakítása
2017-10-14 08:45:43 Fekete öves, Őstag
Még egy nagyon káros dolgot emelnék ki. A nemzeti válogatottak görcsös, elkeseredett felértékelése a szakemberek és a magyar lakosság túlnyomó része által. Aminek -szar ezt így leírni- nemhogy jót tett az EB csoda hanem már országos méretű paranojává nőtte ki magát ami odáig eszkalálódott, hogy már egy győztes meccs után is kifütyüljük a játékosokat. Ettől nincs lejjebb. Totálisan hibás a Magyar labdarúgás önképe a nemzetközi porondon elfoglalt helyét illetően és ebbe a magyar foci vezetői a legnagyobb ludasak. Mini, törpe államok érnek el látványos sikereket és mi görcsösen próbáljuk tartani magunkat ellenükben hamisan. El kellene ezt engedi és a fiatalok tömegesítésére és képzésébe invesztálni csak. Ugyis jönni fognak a nemzetközi eredmények is.
10. bohumil-stejskal |Válasz erre: 9. bohumil-stejskal
2017-10-14 08:31:19 Fekete öves, Őstag
Kapkodást érzek, nem látok szisztematikusságot. Nem lépésről-lépésre próbálunk haladni ha nem mindenben egyszerre és azonnal. Ezzel alacsony megtérülést ill. pillanatnyilag felesleges pénzkidobást értek el.
Hogy gondolom én laikus: Először a kicsik edzőképzését kell rendbe tenni párhuzamosan a fiatalok tömegesítésével és erre fordítani minden pénzt. A többi terület minimális pénzt kapna. Következő szint a felnőtt edző képzés megreformálása párhuzamosan az elitképzés beindítása. Majd legvégül építenék stadiont ha már ténylegesen lesz szurkolói, nézői tömegbázis is. Szépek az új stadionok csak éppen nem erre van a magyar focinak szüksége. Mindezen lépcsőket bizonyos időtartamokra lebontva szigorú célokkal, a következő lépcső csak az előző célok realizálódásával indulhatna.
9. bohumil-stejskal |Válasz erre: 4. mr-d
2017-10-14 08:13:59 Fekete öves, Őstag
Bár nem ások a mélyére meg nem is nagyon értek hozzá, de így kívülről nekem úgy tűnik hogy az mlsz azaz Csányi most a 30 éves lemaradást egy-két év alatt akarná behozni és ezért minden területet reformálni akar és rögtön eredményt is. Így nemhogy fejlődés nem realizálódik de hatalmas öngólokat rúg (pl. csak egy dolog az elrugaszkodott bér).
Itt van pl. az általad is említett up képzés problémája. Én is azt látom, hogy az mlsz meg akarja reformálni korszerűvé tenni az up képzést csak éppen a rendszer alapját képező tömegbázis nincs meg. Kvázi a mai összes létező gyereket aki focizik csont nélkül fel tudnák szippantani az elitképzők. Ebből nem lesz minőség! Nem látom hogyan és milyen formán próbál a szövetség megágyazni a tömegesítésnek. Stadionokat építünk ugyanakkor nincsenek meg az akár ingyen is hozzáférhető lakótelepi mini, kis, közepes pályák vagy placcok ahol akár egymaga is le tud menni a gyerek rúgdosni. Szép hogy sok műfüves pálya épül világítással csak éppen nagyon kevesen tudják azt megfizetni. Pont az a korosztály használja ezeket jellemzően akiket már nem akarunk behozni a rendszerbe. Inkább ide kellene tolni a stadionok árát. A másik nagyon elhibázott döntés, hogy a meccsre járást és a szurkolást agyon szabályozza az mlsz. Nem hogy befelé hozzná az előbb említett tömegbázist inkább kirekeszti. Totálisan hibás meglátásnak tartom hogy a szövetség minden áron családi rendezvényt szeretne a focimeccsekből faragni. Ez soha nem lesz így! És sehol nincs is így a világon. Meg merem kockáztatni ha az mlsz minden mostani szurkolót érintő szabályozást eltörőlne már megduplázodna háromszorozódna a meccsre járók száma és ezzel a rendszerbe belépő fiatalok száma is.
2017-10-13 22:31:46 Kék öves, Tag
Fenomenális!
Most pótoltam az adást, és előre mondom, nem akarok senkit felmagasztalni!
De..ez olyan szinten professzionális volt, hogy labdarúgásra lefordítva VB győztes produktumot raktatok le!
Kontra-prekontra vélemények, olyan tartalommal, mely valóban konkrét és építő jellegű!
Köszönöm Srácok, ezt az adást az mlsz székház recepcióján is vetíteném Csányi helyében, hátha...

Az újpesti Gábor pedig számomra hihetetlen volt!!
Eszméletlen kerek és reális a véleménye, hatalmas RESPECT neki.

Így tovább Fiúk, az alapokat és cölöpöket talán észre sem veszitek, de Ti veritek le.
7. tb |Válasz erre: 6. mr-d
2017-10-13 09:07:54 Piros öves, Őstag
"Nyilvánvaló, hogy a holland, belga, német nemzetköziben szereplő csapatok jelentősen magasabb összeggel gazdálkodnak." - Én nem a klubok költségvetését, igazolásokra fordítható forrásairól beszéltem (mert a gazdálkodásba ez is beletartozik), hanem egyértelműen a bérekről. Természetes, hogy a nemzetközi porondon folyamatosan jelenlévő csapatoknál többet lehet keresni, mint nálunk, de mondjuk egy belga élcsapat és a Fradi, Fidi játékosainak bérét összehasonlítva lehet, hogy sokan meglepődnének.

"ugyanazon teljesítményért több pénzt lehet itthon kapni, mint a legtöbb bajnokságban" - Így van. Eljátszunk mi itt a saját kis homokozónkban, fizetjük a nagyon komoly lóvékat a játékosoknak (csurran-cseppen belőle máshová is), csak éppen a mérleg másik serpenyőjében nincs semmi.
6. mr-d |Válasz erre: 5. tb
2017-10-13 08:59:27 Fekete öves, Őstag
Én ezt nem is bajnokságra bontanám le (hiszen az említett bajnokságokban is vannak jobban kereső játékosok a mieinknél), hanem arra, hogy ugyanazon teljesítményért több pénzt lehet itthon kapni, mint a legtöbb bajnokságban, A mutatott teljesítményhez, eredményhez, nézőszámhoz képest valóban nem aprópénz (sőt), csak a nemzetközi futballban mozgó pénzekhez képest. Nyilvánvaló, hogy a holland, belga, német nemzetköziben szereplő csapatok jelentősen magasabb összeggel gazdálkodnak.

1 2 > 

Banner
Mégsem


Üzenet küldése...