Banner

EK: Aluinvent DVTK - Carolo Basket 58-68

Szerző: objektív | 2017-10-12 11:54:00

Az Európa Kupa F-csoportjának 1. fordulójában az Aluinvent DVTK a francia Carolo Basket együttesét fogadta. A végig szoros mérkőzésen döntőnek bizonyult az első negyedben összeszedett hátrány.

Štefan Svitek a frissen igazolt Vukov Szonja kivételével valamennyi játékosára számíthatott, közülük a Nagy D., Burkholder, Engelman, Pecková , Melnika kezdőötösnek szavazott bizalmat.

Legközelebb az MTK ellen játszik az Aluinvent DVTK szombaton 18 órától Budapesten. Hazai pályán pedig legközelebb az Európa Kupában láthatjuk a csapatot jövő héten 18-án szerdán a PEAC ellen 18:30-as kezdési időpontban.

Európa Kupa F-csoport 1. forduló

Aluinvent DVTK – Carolo Basket 58-68 (11-17, 17-17, 13-13, 17-21)

Miskolc, Generali Aréna, 800 néző. Játékvezetők: Zubak, Anit, Nicolae.
Aluinvent DVTK: Nagy D. 5/3, Burkholder 17/9, Engelman 6, Pecková 10/6, Melnika 18. Csere: Szabó F. 2, Aldazabal, Zele, Kiss A. Vezetőedző: Štefan Svitek.
Carolo Basket: Bouderra 14/6, Loyd 9/3, Minte 11, Berezhynska 6/3, dos Santos 14. Csere: Filip 6, Chevaugeon 7, Paget 1. Vezetőedző: Romuald Yernaux Vezetőedző: Romuald Yernaux.

Edzői értékelés

Štefan Svitek: - Nagyon erős együttes a Carolo tapasztalt játékosokkal. Sok hibát követtünk el, volt húsz eladott labdánk, és engedélyeztünk tizenöt támadólepattanót is ellenfelünknek. Egy kevés pontot hozó mérkőzésen ez megbosszulja magát. A francia csapat a mérkőzés elején egy nyolc-tízpontos előnyt tudott kovácsolni, ami komolynak számít ezen a szinten, innen nehéz volt visszajönni. Nekünk azonban sikerült, még a vezetést is visszavettük, de utána megint nem dobtunk sokáig kosarat és ez végzetesnek bizonyult.

Romuald Yernaux: - Elégedett vagyok, mert erős ellenfelet sikerült legyőznünk. Voltak hullámvölgyek, de mentálisan erősek voltunk és jól reagáltunk az ellenfél változtatásaira. Örülök a győzelemnek, mert hosszú a szezon és kell a sikerélmény.

Olvasd el a részletes beszámolót>>>

forrás, fotó: dvtk.eu

És ezt olvastad már?
Banner
Hozzászólások
2. vebgy*
2017-10-14 00:31:52 Fekete öves, Veterán
Szinte előre lehetett ezt látni...
1. grosser
2017-10-13 17:15:57 Piros öves, Veterán
Kiss OFF, Horváth Betti interjú:
"....de mégis Miskolc adott többet a karrierednek?

– Mondhatni ott nőttem fel. Nagyon sokat köszönhetek a klubnak, a városnak, olyan élményem pedig aligha lesz, mint amilyet ott a szurkolóktól kaptam. Felbecsülhetetlen az a hangulat, amit Diósgyőrben tudnak varázsolni, volt, hogy Európa-kupa mérkőzésre is elkísértek minket. Az első két évemre bátran mondhatom, hogy nagyon szépek voltak, az utóbbi kettőben viszont kicsit már kerestem a helyemet, picit elvesztettem az önbizalmam és a tudásom egy részét is, de így is hálás vagyok ezekért az esztendőkért."
Van önkritikája a csajnak, tényleg így volt, az első két szezon szuper volt, a másik kettő meg már felejtős sajnos.
Nagyon csúnya ez a kék mez rajta. :)
forrás: http://mtk.hu/hirek/„mintha-nem-is-csapat-hanem-csalad-lennenk
Banner
Mégsem


Üzenet küldése...