Banner

Együtt a DVTK és a Hokiklub Budapest

Szerző: Jáborcsik András | 2018-06-30 21:12:00


A DVTK Jegesmedvék és a KMH Budapest szakmai megállapodást kötött arról, hogy a következő szezonban az Erste Ligában szereplő budapesti székhelyű egyesület a szlovák Extraligában induló DVTK Jegesmedék farmcsapataként kíván működni.


Az együttműködés részleteiről Preisinger Gábor, a KMH Budapest alelnöke, valamint Egri István, a DVTK Jegesmedvék elnöke a következőket osztották meg:

  • A magyar csapatok külföldi ligákban (EBEL, Tipsport Liga) való részvétele elsősorban a magyar jégkorongsport érdekeit szolgálja. Fontos számunkra, hogy a tehetséges játékosokoknak lehetőséget adjunk a bizonyításra a lehető legmagasabb szinten. A két klub együttműködése több szinten is biztosítja a játékosok folyamatos fejlődését (EBYSL-osztrák U20-as bajnokság, EUHL-európai egyetemi bajnokság, Erste Liga, Tipsport Liga).
  • A DVTK Jegesmedvék legalább 15 hazai játékossal vág neki a szlovák Extraliga következő szezonjának, akik egy kiemelkedő színvonalú bajnokságban kapnak lehetőséget a bizonyításra és a további fejlődésre. Valamint előzetes tervek szerint legalább 8 játékost biztosít a Hokiklub Budapest Erste Ligás illetve EUHL csapatába. A bajnokságok közötti fel- és visszajátszás szabályai még nem véglegesek, erről a Magyar Jégkorongszövetség Szakmai Bizottságának állásfoglalása után tudunk bővebb tájékoztatást adni.
  • A két klub szoros szakmai és operatív együttműködést folytat majd annak érdekében, hogy minél több közös sikernek örülhessünk a következő idényben. Az első évet követő folytatásról az addigi tapasztalatok alapján közösen döntünk majd.

forrás: dvtk.eu



Megelőzendő a hírrel kapcsolatos negatív hangvételű kommenteket, a közös együttműködéssel kapcsolatosan még a hír megjelenése előtt néhány kérdést intéztünk Egri István felé:

  • Miért úgy jelent meg a hír az Erste Liga honlapján, hogy a DVTK nem nevezett a Liga küzdelmeire?
  • Miért KMH Budapest néven indul a közös csapat az Erste Ligában?
  • Hány játékost fogunk adni a farmcsapatba?
  • Hol fogja a meccseit játszani a farmcsapat?

Egri István a kérdésekre válaszolva elmondta, hogy 2018.04.18-án valóban olyan szándéknyilatkozatot nyújtottak be a Magyar Jégkorong Szövetséghez, amelyben az került rögzítésre, hogy a két klub KMH-DVTK Jegesmedvék néven kíván nevezni az Erste Liga 2018/19-es szezonjára. Annak, hogy a közös csapat KMH néven indul majd a bajnokságban, pusztán technikai okai vannak, a csapat nevét kivéve minden az eredeti megállapodás szerint történik. A DVTK Jegesmedvék 8 játékost fog adni a közös csapatba, mely Budapesten fogja játszani a mérkőzéseit. Ezzel kapcsolatban az volt a döntés alapja, hogy az elnök nem akarta az 55 mérkőzéses szlovák Extraliga meccs mellett még Erste Ligás meccsekkel is terhelni a miskolci közönséget, illetve így remény mutatkozik arra, hogy a fővárosban egy új hokibázis alakulhasson ki.




És ezt olvastad már?
Banner
Hozzászólások

Még nem érkezett hozzászólás!

Banner
Mégsem


Üzenet küldése...